Σύνδεση συνδρομητών

Γνώμες

«Για το Πανεπιστήμιο είναι πολύ ζωτικής σημασίας ο εμβολιασμός. Αλλιώς δεν θα μπορέσουμε να λειτουργήσουμε κανονικά σαν μια ανθρώπινη κοινότητα μες στις αίθουσες, μες στα αμφιθέατρά μας. Εσείς ζήσατε δύο και τρία γεμάτα χρόνια στον πανεπιστημιακό χώρο και γνωρίζετε τη σημασία να είμαστε όλοι μαζί, με φυσική παρουσία. Πρέπει να το ζήσουν και οι νεότεροι – τους το οφείλουμε».
«Κάποιοι σκέπτονται πως θα νοσήσουν ελαφριά. Δεν σκέπτονται όμως πως θα μεταφέρουν τον ιό σε κάποιους που θα νοσήσουν βαριά. Θα νοσήσουν, θα ταλαιπωρηθούν πολύ και ενδεχομένως (χτυπάω ξύλο!) θα πεθάνουν. Με το εμβόλιο δεν προστατεύουμε μόνο τον εαυτό μας, προστατεύουμε και τους άλλους». Ο λόγος της κοσμήτορος στην τελετή αποφοίτησης της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης (21/7/2021).
22 Ιουλίου 2021
Κουβανοί διαδηλώνουν κατά της κυβέρνησης για φάρμακα, τρόφιμα και ελευθερίες.
Τι ακριβώς είναι η Κούβα; Ένα «σοσιαλιστικό καθεστώς! Αν κρίνουμε από τα χαρακτηριστικά του κράτους και της κοινωνίας αυτής, είναι ξεπατίκωμα των αντίστοιχων ανατολικοευρωπαϊκών, με κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της λατινοαμερικανικής ηπείρου.
17 Ιουλίου 2021
O χορός του θανάτου. Εικόνα από την τελευταία σκηνή της ταινίας του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν, "Η εβδόμη σφραγίδα".

Με αφορµή την πανδηµία του COVID-19, το αίτηµα για τη νοµιµοποίηση της εκούσιας ευθανασίας επικαιροποιείται. Τα κρούσµατα υπερβαίνουν τις 180 εκατοµµύρια µολύνσεις παγκοσµίως και σηµειώνουν περίπου 4 εκατοµµύρια θανάτους. Η µεγάλη διασπορά του ιού εξακολουθεί να φέρει οδυνηρές επιπτώσεις, ενώ η ανθρωπότητα βρίσκεται ήδη σε φάση πένθους και γενικευµένης ταραχής.

17 Ιουλίου 2021
O Καρλ Σέιγκαν.

Το αμερικανικό Playboy ανέκαθεν δημοσίευε εξαιρετικές συνεντεύξεις και αυτή του η φήμη συνοδευόταν από το αστείο όπου κάποιος λέει «Εγώ αγοράζω το Playboy για τις συνεντεύξεις» και κάποιος του απαντάει «Κι εγώ πηγαίνω στα mall για τις κυλιόμενες».

17 Ιουλίου 2021
4 Ιουλίου 2021, Αττικό Άλσος. Ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης (αριστερά) ποζάρει μπροστά στην πλακέτα με την οποία πλέον θα είναι γνωστό εις τους αιώνας ότι αυτός, ο μέγας Πατούλης, μετονόμασε το θεατράκι σε Κατίνα Παξινού. Η φωτογραφία και οι πληροφορίες από την ανάρτηση του περιφερειάρχη στο Instagram.

Ποτέ δεν κατάλαβα το λόγο για τον οποίο ένας δήμαρχος, ένας περιφερειάρχης, ένας κοινοτάρχης, ένα υπουργείο που απλά κάνει την δουλειά του, πρέπει να μας πει με μια αντιαισθητική πινακίδα, τοποθετημένη σε δημόσιο χώρο: «Δείτε, κάνω τη δουλειά μου».

07 Ιουλίου 2021
Το Empire State Building το 1932.

Βίοι παράλληλοι ενός πραγματικού και ενός ψεύτικου δισεκατομμυριούχου, η γυναίκα του πρώτου και ο δικηγόρος του δεύτερου που την έβαλε στη φυλακή.

07 Ιουλίου 2021
Ο μυκηναϊκός θολωτός τάφος στα Τζαννάτα Κεφαλονιάς,  Ο μεγαλύτερος των Ιονίων Νήσων (και αν καταλαβαίνω καλά και όλης της Βορειοδυτικής Ελλάδας) δεν αποδείχτηκε μνημείο που θα κινητοποιούσε το ενδιαφέρον της αρχαιολογίας ούτε της πολιτικής για τις αρχαιότητες.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1990 ανακαλύφθηκε στα Τζαννάτα της Κεφαλονιάς (στα ενδότερα του Πόρου, στο Ηράκλειο πεδίο), απ’ όπου είναι η καταγωγή μου, ένας μυκηναϊκός θολωτός τάφος.  Ο μεγαλύτερος των Ιονίων Νήσων (και αν καταλαβαίνω καλά και όλης της Βορειοδυτικής Ελλάδας), με διάμετρο 7 μέτρα και σωζόμενο, τωρινό ύψος 4 μέτρων.  Σημαντική ανασκαφή της εποχής του Χαλκού, λογικά ένας βασιλικός τάφος.   

01 Ιουλίου 2021
Ιούλιος 2011, κάτω Πλατεία Συντάγματος, Αθήνα. Οι Αγανακτισμένοι ανασυγκροτούνται έπειτα από συγκρούσεις με την αστυνομία.

Από όλες τις κουλτούρες που διεκδίκησαν σχέση με την Αγανάκτηση και τους «Αγανακτισμένους» του 2011, μόνο η κουλτούρα του αριστερού κοινωνικού λαϊκισμού διεκδικεί έναν μεσολαβητικό ρόλο. Μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι επιχείρησε να δημιουργήσει μια νέα κρατική ελίτ, αξιοποιώντας νέους ανθρώπους με πολιτισμικό κεφάλαιο και ριζοσπαστικές ιδέες ακόμα και από το χώρο της αντιεξουσίας. Για να κυβερνήσει όμως χρειάστηκε να ανατρέξει και να συγχωνευτεί, σε ένα μεγάλο βαθμό, με την πρώτη κουλτούρα, με την αντιελίτ, αντισυστημική εχθροπάθεια. Οι ΑΝΕΛ στάθηκαν η πληρέστερη ενσάρκωση των στοιχείων της πρώτης κουλτούρας, αυτής που ξεκινάει από την επίκληση της ελληνικής αντιστασιακής ψυχής και απολήγει τώρα στους σκεπτικιστές/ αρνητές της πανδημίας.

27 Ιουνίου 2021
O πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Απόσπασμα από την Έκθεση της Ερευνητικής Επιτροπής για τις Πολιτογραφήσεις (για τα «χρυσά διαβατήρια») στην Κύπρο:

26 Ιουνίου 2021
Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος και η Caroline Crouch, ο καθ' ομολογίαν του δολοφόνος και η δολοφονηθείσα σύζυγός του. Aκόμα κι όσοι θεωρούν ότι η δολοφονία της είναι γυναικοκτονία δεν φρόντισαν να πουν το όνομα και το επώνυμό της αλλά συνεχίζουν να την αποκαλούν Καρολάιν.

O Αλέξανδρος Κατσαντώνης,αναφερόμενος στη δολοφονία Φραντζή, έλεγε ότι «ειδεχθής δεν ήταν ο φόνος, αλλά η προσπάθεια του δράστη να καλύψει την πράξη του». Kατ’ αντιστοιχία, το ίδιο συμβαίνει και με το έγκλημα στα Γλυκά Νερά.

20 Ιουνίου 2021
14 Ιουνίου 2021, Βρυξέλλες. Ο έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντά τον τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Μένω έκπληκτος με τα Μαζικά Μέσα Επικοινωνίας, αλλά και με διάφορους αρθρογράφους, που πανηγυρίζουν από χθες μετά τη συνάντηση Μητσοτάκη- Ερντογάν.

15 Ιουνίου 2021
Η μοναδική εν λειτουργία ανεμογεννήτρια στην Τήνο. Οι τοπικές κοινωνίες αντιδρούν στη δημιουργία αιολικών πάρκων στα νησιά.

Παράξενη χώρα η Ελλάδα. Μια χώρα όλο νησιά, αλλά από ό,τι φαίνεται, δίχως καθόλου θάλασσα.

09 Ιουνίου 2021
Σελίδα 1 από 87