Σύνδεση συνδρομητών

Η αγένεια και η οργή

Τετάρτη, 10 Νοεμβρίου 2021 13:37
9 Νοεμβριου 2021, Αθήνα, Μέγαρο Μαξίμου. Η δημοσιογράφος Ιngeborg Βeugel υποβάλλει την ερώτησή της στον έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Το στιγμιότυπο, από την τηλεόραση.
YouTube
9 Νοεμβριου 2021, Αθήνα, Μέγαρο Μαξίμου. Η δημοσιογράφος Ιngeborg Βeugel υποβάλλει την ερώτησή της στον έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Το στιγμιότυπο, από την τηλεόραση.

Από χθες που συνέβη το περιστατικό με την Ολλανδή «δημοσιογράφο» Ίνγκεμπορ Μπέουχελ, η οποία κέρδισε τα εισαγωγικά στην ιδιότητά της, ήξερα πως μία από τις μικρές χαρές της επόμενης μέρας θα ήταν να διαβάσω το σχετικό άρθρο στην Αυγή.

Το έκανα μόλις και σας διαβεβαιώ έχει τόση πλάκα όση είναι και η βεβαιότητα της νίκης του Κυριάκου Μητσοτάκη στις επόμενες εκλογές.

Μπορεί να ακούγεται παράδοξο, αλλά η κυρία από την Ολλανδία έδωσε την ευκαιρία στον πρωθυπουργό να έχει το δικό του "Dendias moment", καθώς της απάντησε δικαιολογημένα οργισμένος στην αγενέστατη και προσβλητική ως προς το στυλ και, επιπλέον, μονόπλευρη και αστήρικτη ως προς το περιεχόμενό της ερώτηση. Και, φυσικά, εξετέθη ήδη από το πρώτο.

Η ευθύτητα και η αμεσότητα μιας ερώτησης δεν της στερεί την ταυτόχρονη υποχρέωση της ευπρέπειας και της στοιχειώδους ευγένειας. Σχετικά θα την παρέπεμπα στον Andrew Neil του ΒBC.

Θα ήταν όμως παραπλανητικό να εμμείνει κανείς στην εκφορά της ερώτησης παρακάμπτοντας το περιεχόμενο, που δεν είναι άλλο από την αναμασημένη ρητορεία της ακτιβιστικής παρακοινοβουλευτικής Αριστεράς, η οποία βρίσκει ευήκοα ώτα και στη δική μας αντίστοιχη, πράγμα που κάνει την ανάγνωση του άρθρου στην Αυγή τόσο πιο απολαυστική. 

Ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Συγκροτημένος και γι’ αυτό πιο συγκρατημένος σε σύγκριση με την ενστικτώδη θυμική αντίδραση που αισθάνεται οποιοσδήποτε φιλοξενεί κάποιον στο σπίτι του και ο μουσαφίρης τον λέει ψεύτη. Με επιχειρήματα διέλυσε την ολλανδική προσβολή στο θρυλικό κόκκινο του Βερμέρ.

Η ερωτώσα είχε προκαθορισμένη πορεία. Μόλις λίγες ώρες πριν από τη συνέντευξη τουίταρε να της στείλουν ιδέες για το τι να ρωτήσει γράφοντας χαρακτηριστικά "GIMME IDEAS", σαφέστατη ένδειξη προετοιμασίας επαγγελματία της ενημέρωσης...

 

 

LINKS

https://www.avgi.gr/politiki/400472_ehase-ti-psyhraimia-toy-se-synenteyxi-typoy-de-tha-me-prosbaleis-sto-maximoy

https://www.avgi.gr/politiki/400515_ta-apanthropa-kakentrehi-sholia-kai-i-fotografia-poy-egine-viral

https://www.avgi.gr/koinonia/400484_o-mitsotakis-ta-ehase-entelos-eipe-psemata

Προσθήκη σχολίου

Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.