Σύνδεση συνδρομητών

Διατεταγμένη ευαισθησία

Κυριακή, 05 Νοεμβρίου 2023 20:17
Μερικοί από τους περίπου 250 άμαχους ομήρους που απήχθησαν στις 7 Οκτωβρίου και κρατούνται στη λωρίδα της Γάζας από τη Χαμάς.
Εικόνα αρχείου
Μερικοί από τους περίπου 250 άμαχους ομήρους που απήχθησαν στις 7 Οκτωβρίου και κρατούνται στη λωρίδα της Γάζας από τη Χαμάς.
«263 συγγραφείς κατά του εγκλήματος στη Γάζα»! Έτσι πρωτοείδα την είδηση για την παρέμβαση 263 συγγραφέων. Πρώτη μου έκπληξη: μα έχουμε τόσους πολλούς συγγραφείς και μάλιστα να συμφωνούν σε ένα τόσο δύσκολο θέμα; Παρακάτω, στην είδηση, είδα ότι είναι και ποιητές και μεταφραστές.
Το δεύτερο που μου έκανε εντύπωση ήταν ότι αυτοί οι 263 συγγραφείς, ενώ τάχθηκαν κατά των εγκλημάτων στη Γάζα δεν είδαν αυτό που προηγήθηκε:
Δηλαδή την εισβολή στρατιωτών/τρομοκρατών της Χαμάς στο Ισραήλ, την εν ψυχρώ εκτέλεση 1.400 αμάχων και την απαγωγή 250, επίσης αμάχων, που κρατούνται όμηροι.
Αντί γι’ αυτό είδαν «ακρότητες της Χαμάς», οι οποίες όμως, προσοχή, «(δεν) είναι επιτρεπτό να χρησιμοποιούνται ως άλλοθι»!
Να το πω εξαρχής: δεν με ενδιαφέρει καμία επίδειξη ευαισθησίας στο θέμα αυτό, αν δεν ξεκινάει με την απόλυτη καταδίκη της εν ψυχρώ δολοφονίας 1.400 αμάχων και αν δεν ζητάει την άμεση απελευθέρωση των ομήρων, άνευ όρων. Όταν μάλιστα η Χαμάς λέει πως θα επαναλάβει ξανά και ξανά την 7η Οκτωβρίου.
Δεν διαβάζω τα παρακάτω της δήλωσης των 263.
Τα υπόλοιπα είναι «διατεταγμένη ευαισθησία».
Σάκης Κουρουζίδης

Διδάκτορας Γεωφυσικής, εργάστηκε στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών ενώ επί χρόνια υπήρξε διευθυντής της Διευθύνσεως Υποστήριξης Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Δρων οικολόγος, διετέλεσε διευθυντής των περιοδικών Νέα Οικολογία και Δαίμων της Οικολογίας. Ίδρυσε και διεύθυνε την Ευώνυμο Οικολογική Βιβλιοθήκη στην οποία έχει εκδώσει πολλά βιβλία.

Προσθήκη σχολίου

Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.