Σύνδεση συνδρομητών

Οι σφήνες (Πώς μεγαλώνουμε  τις  ρωγμές)

Τετάρτη, 31 Μαϊος 2023 13:06
Έχουμε είκοσι πέντε μέρες μέχρι τις εκλογές. Δεν ξέρουμε τι άλλο θα συμβεί. Αλλά φαίνεται πώς οι άνθρωποι χαίρονται με τις ρωγμές.  Και όποτε δεν  είναι σε θέση να τις προκαλέσουν, μπορούν να τις διευρύνουν.
Φωτογραφία αρχείου
Έχουμε είκοσι πέντε μέρες μέχρι τις εκλογές. Δεν ξέρουμε τι άλλο θα συμβεί. Αλλά φαίνεται πώς οι άνθρωποι χαίρονται με τις ρωγμές. Και όποτε δεν είναι σε θέση να τις προκαλέσουν, μπορούν να τις διευρύνουν.

Διάβασα πρόσφατα ότι  οι  προπαγανδιστές μάς βλέπουν σαν παγόβουνο που έχει ρωγμές. Και ότι σε κάθε ρωγμή τοποθετούν σφήνες που τις χτυπούν συνεχώς ώστε οι ρωγμές να μεγαλώνουν. Έτσι η τρέχουσα καθημερινότητα γίνεται ζητήματα και  τα ζητήματα γίνονται προβλήματα και τα προβλήματα  προκαλούν αστάθεια στους αντιπάλους, είτε αυτοί είναι κόμματα είτε είναι κυβερνήσεις είτε χώρες. 

Κάθε πολιτικός οργανισμός έχει την ιδεολογία  και την ιστορία του, δηλαδή τις πράξεις του. Και την επιχειρηματολογία του και την προπαγάνδα του. Υπάρχουν κόμματα ή χώρες που έχουν ισχνή επιχειρηματολογία και κατά κύριο λόγο  προπαγάνδα. Όσο πιο δύσκολη γίνεται η ζωή τους τόσο το μερίδιο της προπαγάνδας τους μεγαλώνει. Και εδώ έρχεται η καθημερινή και συνεχής αξιοποίηση των ρωγμών και οι σφήνες.

Η επίθεση των χάκερ στο κέντρο διανομής της Τράπεζας Θεμάτων έδωσε την ευκαιρία στον ΣΎΡΙΖΑ και στην ΟΛΜΕ να επιτεθούν στο Επιτελικό Κράτος. Δεν καταδίκασαν τους χάκερ. Δεν τους απασχόλησε το ότι δεν συνέβη θεομηνία, σεισμός, πλημμύρα ή πυρκαγιά και ότι συγκεκριμένοι άνθρωποι ενήργησαν ηλεκτρονικό σαμποτάζ μεγάλης έκτασης, με πρόθεση να καταστρέψουν τις εξετάσεις. Το αυτονόητο αγνοήθηκε. Δεν καταγγέλθηκαν  οι δράστες  που επιτέθηκαν στη διαδικασία των εξετάσεων  αλλά  η κυβέρνηση Μητσοτάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ και η  Τράπεζα Θεμάτων από την ΟΛΜΕ.  Δύο οι ρωγμές εδώ:  Η μία, τα μέτρα άμυνας κατά επιθέσεων χάκερ. Η άλλη, η Τράπεζα  Θεμάτων, μόνιμος στόχος της ΟΛΜΕ, που κατά το DNA  της πλέον αποτελεί δομική και διαρκή αντιμεταρρύθμιση.

Έτσι μπορεί η Πόπη Τσαπανίδου, εκπρόσωπος Τύπου και βουλευτής επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, να δηλώνει ότι «η αγωνία και η αγανάκτηση μαθητών, καθηγητών και γονιών είναι απολύτως εύλογη. Μαζί με το άγχος της εξέτασης ήρθαν αντιμέτωποι και με μια ακόμη κατάρρευση του περίφημου επιτελικού κράτους της ΝΔ». «…Τα ρίχνουν όλα στους χάκερ για το μπάχαλο με την Τράπεζα Θεμάτων…», γράφει στις 30/6/23 η Εφημερίδα των Συντακτών. Η δε ΟΛΜΕ βγάζει οργισμένες ανακοινώσεις, ζητώντας να καταργηθεί η Τράπεζα Θεμάτων: «Σήμερα το πρωί κατέρρευσε η πλατφόρμα της Τράπεζας Θεμάτων, με αποτέλεσμα τα σχολεία όλης της Ελλάδας να αδυνατούν να βγάλουν θέματα […] Το πρόβλημα της Τράπεζας θεμάτων δεν είναι απλά τεχνικό αλλά βαθιά αντιπαιδαγωγικό». 

Έχουμε είκοσι πέντε μέρες μέχρι τις εκλογές. Δεν ξέρουμε τι άλλο θα συμβεί. Αλλά φαίνεται πώς οι άνθρωποι χαίρονται με τις ρωγμές.  Και όποτε δεν  είναι σε θέση να τις προκαλέσουν, μπορούν να τις διευρύνουν. Και το προσπαθούν πολύ. Χτυπώντας δυνατά κι όλοι μαζί τις σφήνες.

Προσθήκη σχολίου

Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.