Σύνδεση συνδρομητών

Variety

Σάββατο, 06 Μαϊος 2023 00:41
Γελοιογραφία του Δημήτρη Χαντζόπουλου στην Καθημερινή, που σαρκλαζει με την πολιτική διαφλημιση του ΣΥΡΙΖΑ με την οποία το κόμμα υπόσχεται κατάργηση της βάσης εισαγωγής στα Πανεπιστήμια.
Δημήτρης Χαντζόπουλος / Καθημερινή
Γελοιογραφία του Δημήτρη Χαντζόπουλου στην Καθημερινή, που σαρκλαζει με την πολιτική διαφλημιση του ΣΥΡΙΖΑ με την οποία το κόμμα υπόσχεται κατάργηση της βάσης εισαγωγής στα Πανεπιστήμια.

Ό,τι θέλετε αμέσως θα γίνει, με το που θα με ψηφίσετε. Οι μισθοί θα ψηλώσουν σαν τα βλαστάρια της φασολιάς, στο πανεπιστήμιο θα μπαίνετε δίχως βάσεις (και χωρίς εποικοδομήματα), η Τζαμαχιρία μας θα έχει σε όλα και για όλους δίκιο, παντού.

Όπως και εκείνη, την πρώτη φορά. Όλα τα σφάζω, με ένα νόμο και με ένα άρθρο και με την εγγύηση της επιστήμης.

Τότε η επιστήμη ήταν ο Γιάνης Βαρουφάκης. Τώρα είναι ειδικοί, πολιτικά πειθήνιοι όμως ειδικοί, στρατιωτάκια με τη σωστή κομματική άποψη στο στόμα – και από ό,τι φαίνεται και στο μυαλό.

Όμως νομίζω τελικά το πολύ το βαριετέ  ο πολίτης το βαριέται. Η παράσταση θα μείνει προεκλογική:  το Τρίτη Φορά Αριστερά μάλλον δεν είναι στα έργα Προσεχώς.

Παντελής Μπασάκος

Σπούδασε φιλοσοφία στην Αθήνα και στο Παρίσι. Πρωτοδίδαξε (1977) στην Αθήνα, στο Κέντρο Φιλοσοφικών Ερευνών.Έχει διδάξει στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου (1979-2014) και ως επισκέπτης καθηγητής στο φιλοσοφικό τμήμα του Πανεπιστημίου Κρήτης. Υπήρξε συνεκδότης του περιοδικού του Κέντρου Φιλοσοφικών Ερευνών Δευκαλίων, μαζί με τους καθηγητές Παύλο Καλλιγά και Ιόλη Πατέλη. Διευθύνει, μαζί με τους καθηγητές Βασίλη Κάλφα και Γεράσιμο Κουζέλη, την έκδοση των Απάντων του Αριστοτέλη από τις εκδόσεις Νήσος, με την χορηγία του Πολιτιστικού Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Κυριότερα γραπτά: L’ instance d’ aporie, essai sur Platon (1981), Επιχείρημα και Κρίση (1999), Τρεις Γλώσσες, Αριστοτέλης - Husserl -  Wittgenstein (2006), Αριστοτέλης Τέχνη Ρητορική (μετάφραση και εισαγωγή, 2016).

Προσθήκη σχολίου

Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.