Σύνδεση συνδρομητών

Γιουρούσι στο εποικοδόμημα

Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2023 18:25
Προς το παρόν φωτογραφίζουμε τα ερείπια.
YouTube
Προς το παρόν φωτογραφίζουμε τα ερείπια.

Το σύνθημα διατυπώθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1980, από διανοουμένους που ήθελαν να αποδείξουν πόσο χρήσιμοι είναι στις νέες περιστάσεις, πως στην ανακατανομή της εξουσίας και του πλούτου, που είχε υποσχεθεί η Αλλαγή, έπρεπε να έχουν κάποιο μερίδιο και αυτοί.

Το πρότζεκτ, το είδαμε, απεδείχθη εξαιρετικά ανθεκτικό, όχημα παντός εδάφους, περιεχομένου και καιρού.

Γιουρούσι στο εποικοδόμημα είναι πλέον ομού τα πάντα όλα, από τη βέρα στο δεξί έως το ξενυχτάδικο της παραλιακής, περνώντας από τις γνωματεύσεις των πάσης φύσεως ειδικών για την Ακρόπολη.

Την ισοπέδωση ακολουθεί ανοικοδόμηση, λέει το στερεότυπο, ως εκ της φύσεώς του αισιόδοξο.

Προς το παρόν φωτογραφίζουμε τα ερείπια.

Παντελής Μπασάκος

Σπούδασε φιλοσοφία στην Αθήνα και στο Παρίσι. Πρωτοδίδαξε (1977) στην Αθήνα, στο Κέντρο Φιλοσοφικών Ερευνών.Έχει διδάξει στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου (1979-2014) και ως επισκέπτης καθηγητής στο φιλοσοφικό τμήμα του Πανεπιστημίου Κρήτης. Υπήρξε συνεκδότης του περιοδικού του Κέντρου Φιλοσοφικών Ερευνών Δευκαλίων, μαζί με τους καθηγητές Παύλο Καλλιγά και Ιόλη Πατέλη. Διευθύνει, μαζί με τους καθηγητές Βασίλη Κάλφα και Γεράσιμο Κουζέλη, την έκδοση των Απάντων του Αριστοτέλη από τις εκδόσεις Νήσος, με την χορηγία του Πολιτιστικού Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Κυριότερα γραπτά: L’ instance d’ aporie, essai sur Platon (1981), Επιχείρημα και Κρίση (1999), Τρεις Γλώσσες, Αριστοτέλης - Husserl -  Wittgenstein (2006), Αριστοτέλης Τέχνη Ρητορική (μετάφραση και εισαγωγή, 2016).

Προσθήκη σχολίου

Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.