Σύνδεση συνδρομητών

Δύσκολη στροφή, φουρκέτα

Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2023 20:52
Ο Παύλος Πολάκης. Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός, πρόβλημα για το προφίλ που επιδιώκει να διαδώσει ο ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να προσεγγίσει τη μεσαία τάξη στις επόμενες εκλογές.
Φωτογραφία αρχειου
Ο Παύλος Πολάκης. Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός, πρόβλημα για το προφίλ που επιδιώκει να διαδώσει ο ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να προσεγγίσει τη μεσαία τάξη στις επόμενες εκλογές.

Το κόμμα της Αριστεράς έχει μεγαλοστέλεχος που θέλει στο όνομα του λαού να δέσει τη δημοκρατία, να της μάθει να φέρεται. Πείτε το παλαιοκομμουνιστή, πείτε το Χρυσαυγίτη, λίγη σημασία έχει. Μεθαύριο λοιπόν ή αντιμεθαύριο, μάλλον θα τον διαγράψει. Όμως αυτή δεν είναι μια απλή αποπομπή, κάποιου που τον πιάσαμε να παρανομεί.

Εκείνο για το οποίο τον διαγράφουν, δεν ήταν άγνωστο και κρυφό, ήταν συνεχώς παρόν και θορυβωδώς εκδηλούμενο.

Συνδιαμόρφωνε την πολιτική τους.

Επομένως, και ενόψει εκλογών, το κόμμα θα πρέπει να εξηγήσει πώς και γιατί τόσον καιρό ανέχτηκε να ασκείται στους κόλπους του μια χρυσαυγίτικη πολιτική. Εκτός αν προτιμάει να την πει παλαιοκομμουνιστική.

Χωρίς πραγματική αυτοκριτική, απευθυνόμενη και στους πολίτες, το κόμμα της Αριστεράς σε αυτές τις εκλογές δεν την βγάζει καθαρή.

Παντελής Μπασάκος

Σπούδασε φιλοσοφία στην Αθήνα και στο Παρίσι. Πρωτοδίδαξε (1977) στην Αθήνα, στο Κέντρο Φιλοσοφικών Ερευνών.Έχει διδάξει στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου (1979-2014) και ως επισκέπτης καθηγητής στο φιλοσοφικό τμήμα του Πανεπιστημίου Κρήτης. Υπήρξε συνεκδότης του περιοδικού του Κέντρου Φιλοσοφικών Ερευνών Δευκαλίων, μαζί με τους καθηγητές Παύλο Καλλιγά και Ιόλη Πατέλη. Διευθύνει, μαζί με τους καθηγητές Βασίλη Κάλφα και Γεράσιμο Κουζέλη, την έκδοση των Απάντων του Αριστοτέλη από τις εκδόσεις Νήσος, με την χορηγία του Πολιτιστικού Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Κυριότερα γραπτά: L’ instance d’ aporie, essai sur Platon (1981), Επιχείρημα και Κρίση (1999), Τρεις Γλώσσες, Αριστοτέλης - Husserl -  Wittgenstein (2006), Αριστοτέλης Τέχνη Ρητορική (μετάφραση και εισαγωγή, 2016).

Προσθήκη σχολίου

Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.