Σύνδεση συνδρομητών

 Minimax

Κυριακή, 12 Ιουνίου 2022 23:17
Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, επιδοκιμάζει τις ατεκμηρίωτες και ιδεοληπτικές καταγγελίες του Ιάσονα Αποστολόπουλου.
YouTube
Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, επιδοκιμάζει τις ατεκμηρίωτες και ιδεοληπτικές καταγγελίες του Ιάσονα Αποστολόπουλου.
 
Υπό το χαύνως ικανοποιημένο βλέμμα TV-εξαίσιου ευρωβουλευτού, ένας πολίτης καταγγέλλει τις φρικαλεότητες που διαπράττει η ακτοφυλακή στο Αιγαίο. Ταυτολογεί ο πολίτης. Εκείνος είναι καλός, λέει στο κοινό του, τόσο πιο καλός, όσο οι άλλοι πιο κακοί. Δεν θεωρεί πως χρειάζεται κάτι παραπάνω για να υποστηρίξει αυτά που λέει, από το ότι εκείνοι για τους οποίους τα λέει, τέτοιοι που είναι, τέτοια θα κάνουν. Μαξιμαλιστική μεγαλοστομία, που όμως επαναλαμβάνει διαρκώς τον εαυτό της, όπως σε κάποιες μουσικές μινιμαλιστικές.
Φοιτητικός συνδικαλισμός, ή, στη μεγεθυμένη εκδοχή, προσχηματικές αλληλοκαταγγελίες κρατών. Λέω «καλή επιτυχία, παιδί μου, στην σταδιοδρομία σου» και κλείνω την τηλεόραση.
Παντελής Μπασάκος

Σπούδασε φιλοσοφία στην Αθήνα και στο Παρίσι. Πρωτοδίδαξε (1977) στην Αθήνα, στο Κέντρο Φιλοσοφικών Ερευνών.Έχει διδάξει στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου (1979-2014) και ως επισκέπτης καθηγητής στο φιλοσοφικό τμήμα του Πανεπιστημίου Κρήτης. Υπήρξε συνεκδότης του περιοδικού του Κέντρου Φιλοσοφικών Ερευνών Δευκαλίων, μαζί με τους καθηγητές Παύλο Καλλιγά και Ιόλη Πατέλη. Διευθύνει, μαζί με τους καθηγητές Βασίλη Κάλφα και Γεράσιμο Κουζέλη, την έκδοση των Απάντων του Αριστοτέλη από τις εκδόσεις Νήσος, με την χορηγία του Πολιτιστικού Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Κυριότερα γραπτά: L’ instance d’ aporie, essai sur Platon (1981), Επιχείρημα και Κρίση (1999), Τρεις Γλώσσες, Αριστοτέλης - Husserl -  Wittgenstein (2006), Αριστοτέλης Τέχνη Ρητορική (μετάφραση και εισαγωγή, 2016).

Προσθήκη σχολίου

Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.