Σύνδεση συνδρομητών

Το μεταξύ

Τετάρτη, 25 Μαϊος 2022 16:38
Η κομματική εφημερίδα «Αυγή» προβάλλει το bullying ως αιτία του εγκλήματος.
twitter
Η κομματική εφημερίδα «Αυγή» προβάλλει το bullying ως αιτία του εγκλήματος.
Το έγκλημα είναι κάτι το φυσικό. Το bullying παράγει φόνους, η ερωτική απόρριψη και το ανικανοποίητο παράγει βιασμούς, η φτώχεια παράγει τις ληστείες και τις ληστείες μετά φόνου - τόσο φυσικά, όσο φυσικά το σύννεφο φέρνει τη βροχή. Σε μια κοινωνία καπιταλιστική, το έγκλημα πρέπει να αντιμετωπίζεται με επιείκεια περισσή, επειδή ακριβώς το έγκλημα είναι κάτι το φυσικό, και κανείς δεν κάνει τίποτε γι' αυτό.
Η σοσιαλιστική εξουσία θα χτυπήσει το κακό στη ρίζα του, αλλάζοντας τη φύση του ανθρώπου: στο σοσιαλισμό τα παιδιά δεν θα κάνουν bullying στο σχολείο, στο σοσιαλισμό δεν θα υπάρχει ερωτική απόρριψη και ανικανοποίητο, δεν θα υπάρχει ιδιωτική περιουσία για να κλέψεις.
Αυτή η μεταβολή, η έλευση του νέου ανθρωπου, δεν γίνεται από τη μια μέρα στη άλλη. Θέλει καιρό. Για το ενδιάμεσο διάστημα, έως ότου αυτό πραγματωθεί, η σοσιαλιστική εξουσία θα λάβει αυστηρά μέτρα για την προστασία των εργαζομένων από το έγκλημα. Η αστυνόμευση θα είναι πλήρης και επαρκής, οι τιμωρίες αυστηρές, θα επανέλθει η ποινή του θανάτου.
Χωρίς κανένα οίκτο θα αντιμετωπισθούν και εκείνοι που αντιστρατεύονται το πρόγραμμα της μεταβολής της φύσης του ανθρώπου, υπονομεύοντας τον σοσιαλιστικό μετασχηματισμό της κοινωνίας, που θα φέρει την λύση σε όλα αυτά.
 
 
  
 
 
 
 
Μήνυμα στους Pantelis Bassakos
 
Παντελής Μπασάκος

Σπούδασε φιλοσοφία στην Αθήνα και στο Παρίσι. Πρωτοδίδαξε (1977) στην Αθήνα, στο Κέντρο Φιλοσοφικών Ερευνών.Έχει διδάξει στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου (1979-2014) και ως επισκέπτης καθηγητής στο φιλοσοφικό τμήμα του Πανεπιστημίου Κρήτης. Υπήρξε συνεκδότης του περιοδικού του Κέντρου Φιλοσοφικών Ερευνών Δευκαλίων, μαζί με τους καθηγητές Παύλο Καλλιγά και Ιόλη Πατέλη. Διευθύνει, μαζί με τους καθηγητές Βασίλη Κάλφα και Γεράσιμο Κουζέλη, την έκδοση των Απάντων του Αριστοτέλη από τις εκδόσεις Νήσος, με την χορηγία του Πολιτιστικού Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Κυριότερα γραπτά: L’ instance d’ aporie, essai sur Platon (1981), Επιχείρημα και Κρίση (1999), Τρεις Γλώσσες, Αριστοτέλης - Husserl -  Wittgenstein (2006), Αριστοτέλης Τέχνη Ρητορική (μετάφραση και εισαγωγή, 2016).

Προσθήκη σχολίου

Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.