Σύνδεση συνδρομητών

Εθνικός Ρεπουμπλικανικός Στρατός της Ρωσίας: ένα μανιφέστο κατά του Πούτιν

Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2022 10:57
Ο εθνικιστής φιλόσοφος και θεωρητικός του Πούτιν, Αλεξάντερ Ντούγκιν. Ο θάνατος της κόρης του, σε βομβιστική ενέργεια που στρεφόταν εναντίον του, ήταν το αποτέλεσμα της πρώτης ενέργειας του λεγόμενου Εθνικού Ρεπουμπλικανικού Στρατού της Ρωσίας κατά του σημερινού καθεστώτος, την ανατροπή του οποίου υπόσχεται χάριν μιας δημοκρατικής επανάστασης.
Φωτογραφία αρχείου
Ο εθνικιστής φιλόσοφος και θεωρητικός του Πούτιν, Αλεξάντερ Ντούγκιν. Ο θάνατος της κόρης του, σε βομβιστική ενέργεια που στρεφόταν εναντίον του, ήταν το αποτέλεσμα της πρώτης ενέργειας του λεγόμενου Εθνικού Ρεπουμπλικανικού Στρατού της Ρωσίας κατά του σημερινού καθεστώτος, την ανατροπή του οποίου υπόσχεται χάριν μιας δημοκρατικής επανάστασης.

Δόθηκε στη δημοσιότητα η προκήρυξη - μανιφέστο του Εθνικού Ρεπουμπλικανικού Στρατού της Ρωσίας για τη βομβιστική επίθεση που είχε αποτέλεσμα το θάνατο της Ντάριας Ντούγκινα, κόρης του Αλεξάντρ Ντούγκιν, ακραίου συντηρητικού πολιτικού, εκπρόσωπου του λεγόμενου «Ρωσικού κόσμου». Είναι ένα μανιφέστο κατά της τυραννίας, όπως αποκαλεί το καθεστώς του Πούτιν, κατά του σφετερισμού του εθνικού πλούτου από εξαρτημένους ολιγάρχες και κατά του πολέμου, όχι μόνο στην Ουκρανία αλλά και στη Γεωργία, στη Συρία και αλλού, ένα μανιφέστο που υπόσχεται την ανατροπή του πουτινικού καθεστώτος και την εγκαθίδρυση μιας νέας, δημοκρατικής Ρωσίας, μιας κοινωνίας προόδου.

Το κείμενο, που έφερε στη δημοσιότητα ο πρώην βουλευτής της Κρατικής Δούμας (Κάτω Βουλή) της Ρωσίας, Ιλιά Ποναμαριόφ, παρατίθεται ολόκληρο παρακάτω:

Εμείς, Ρώσοι ακτιβιστές, στρατιωτικοί και πολιτικοί, σήμερα παρτιζάνοι και μαχητές του Εθνικού Ρεπουμπλικανικού Στρατού, θέτουμε εκτός νόμου τους υποκινητές του πολέμου, τους κλέφτες και τους καταπιεστές των λαών της Ρωσίας!

Κηρύττουμε τον πρόεδρο Πούτιν σφετεριστή της εξουσίας και εγκληματία πολέμου, ο οποίος αλλοίωσε το Σύνταγμα, ξεκίνησε τον αδελφοκτόνο πόλεμο μεταξύ σλαβικών λαών και έστειλε του Ρώσους στρατιώτες σε σίγουρο και ανόητο θάνατο.

Η φτώχεια και τα φέρετρα για τους μεν, τα παλάτια για τους δε, είναι η ουσία της πολιτικής του.

Θεωρούμε ότι οι άνθρωποι που δεν έχουν φωνή, έχουν δικαίωμα στην εξέγερση κατά των τυράννων.

Θα ρίξουμε και θα εξοντώσουμε τον Πούτιν!

Στόχος μας είναι να σταματήσουμε την καταστροφή της Ρωσίας και των γειτόνων της, θα σταματήσουμε τη δράση μιας δράκας επιχειρηματιών του Κρεμλίνου οι οποίοι έχουν προσποριστεί τον πλούτο του λαού μας και σήμερα διαπράττουν εγκλήματα εντός της χώρας και εκτός των συνόρων της.

Κηρύττουμε τους  αξιωματούχους της κυβέρνησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας και τις περιφερειακές διοικήσεις συνεργάτες του σφετεριστή. Όσοι δεν παραιτηθούν, θα τους εξοντώσουμε.

Κηρύττουμε τους επιχειρηματίες, οι οποίοι κέρδισαν τα χρήματά τους βουτηγμένοι στη διαφθορά και στις σχέσεις με τους αξιωματούχους, προδότες της πατρίδας και συνεργάτες του σφετεριστή. Η περιουσία εκείνων που δεν θα μετανοήσουν και δεν δηλώσουν δημοσίως τη θέση τους κατά αυτής της εξουσίας και του πολέμου που διεξάγει θα εξοντωθούν από εμάς.

Κηρύττουμε τα στελέχη των οργανισμών επιβολής του νόμου συνεργάτες του σφετεριστή. Εκείνοι που δεν θα καταθέσουν τα όπλα τους και δεν θα ξηλώσουν τις επωμίδες τους θα εξοντωθούν από εμάς.

Κηρύττουμε παράνομα τα στρατιωτικά φορτία και τα φορτία εκείνων που κερδίζουν από τον πόλεμο και βοηθούν οικονομικά νόμιμους στόχους και θα εξοντωθούν από εμάς.

Θυμόμαστε τις εκρήξεις των σπιτιών στη Ρωσία που έφεραν στην εξουσία τον Πούτιν. Γνωρίζουμε ότι το καθεστώς δεν θα σταματήσει μπροστά στο πιο τρομακτικό έγκλημα. Και δηλώνουμε: θα δράσουμε μόνο εναντίον των προσώπων αυτής της εξουσίας. Δεν θα επιτεθούμε σε πολιτικούς στόχους και φιλειρηνικούς πολίτες κι αν τα στελέχη των μυστικών υπηρεσιών του Πούτιν θα κάνουν τέτοιες προβοκάτσιες και αποδώσουν τα θύματα σε εμάς μην τους πιστέψετε!

Καλούμε τους στρατιώτες του ρωσικού στρατού να σταματήσουν να πυροβολούν τους αδελφούς μας σε άλλες χώρες, στη Γεωργία, στη Συρία και αλλού.

Καλούμε όλους τους πολίτες της Ρωσίας να ενταχθούν στις γραμμές μας και να υψώσουν τη λευκή - γαλάζια - λευκή σημαία της νέας Ρωσίας, στη θέση της ντροπιασμένης από την πουτινική εξουσία τρίχρωμης.

Καλούμε εκείνους που είναι έτοιμοι να παλέψουν να ακολουθήσουν το παράδειγμά μας και να ρίξουν αυτό το απάνθρωπο, υποκριτικό και αντιλαϊκό καθεστώς!

Θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός πως τους πολίτες της Ρωσικής Ομοσπονδίας άρχισαν να τους περιφρονούν σε όλο τον κόσμο εξαιτίας των εγκλημάτων πολέμου που διαπράττουν εκείνοι που δεν έχουν ούτε εθνικότητα ούτε πατρίδα και εκείνοι που αγαπούν μόνο το χρήμα και την εξουσία.

Ο κόσμος δεν είναι εχθρός της Ρωσίας ούτε η Ρωσία είναι εχθρός της ανθρωπότητας και θα το αποδείξουμε στην πράξη.

Θα υπερασπιστούμε όσους υιοθετήσουν το κάλεσμά μας.

Όλοι όσοι υλοποιήσουν το πρόγραμμά μας μέχρι την κατάρρευση του καθεστώτος θα απαλλαγούν από την ευθύνη που προβλέπεται από τους νόμους του σφετεριστή.

Μετά τη νίκη μας, αμέσως θα απελευθερώσουμε όλους τους παρανόμως καταδικασθέντες από την πουτινική εξουσία.

Θα δώσουμε την ελευθερία σε όλους τους λαούς που κατοικούν στη Ρωσία και θα οικοδομήσουμε μία νέα κοινωνία, μία κοινωνία χωρίς ολιγάρχες, χωρίς διαφθορά, χωρίς την αυθαιρεσία των αξιωματούχων, χωρίς την ταπεινωτική φτώχεια.

Μια κοινωνία, στην οποία ο καθένας θα απολαμβάνει τον κόπο του. Μια κοινωνία χωρίς πολέμους και βία.

Μια κοινωνία στην οποία η εξουσία θα ανήκει στο λαό, όπου οι πολίτες θα εκλέγουν τους ηγέτες τους και θα οργανώσουν τη ζωή στις πόλεις και τα χωριά.

Μια κοινωνία στην οποία οι ηγέτες δεν θα θυσιάζουν ανθρώπινες ζωές χάριν του προσωπικού τους μεγαλείου, αλλά θα σκέφτονται για την παιδεία, την υγεία και την επιστημονική πρόοδο.

Μια κοινωνία στην οποία ο καθένας θα είναι περήφανος που γεννήθηκε στην επικράτεια της Ρωσίας και θα θέλει να ζει σε αυτή.

Ζήτω η ελεύθερη Ρωσία!

Όπου κι αν είστε, παλέψτε μαζί μας, παλέψτε όπως εμείς, παλέψτε καλύτερα από εμάς!

Θα καθαρίσουμε την πατρίδα μας από τα μιάσματα! Η νίκη θα είναι δική μας!

Προσθήκη σχολίου

Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.