Σύνδεση συνδρομητών

Θεωρίες συνωμοσίας και για τα Τέμπη

Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024 19:22
Τέμπη, 1 Μαρτίου 2023. Μια από τις πρώτες εικόνες της καταστροφής μετά τη σφοδρή και πολύνεκρη όπως αποδεικνύεται σύγκρουση δύο συρμών.
twitter
Τέμπη, 1 Μαρτίου 2023. Μια από τις πρώτες εικόνες της καταστροφής μετά τη σφοδρή και πολύνεκρη όπως αποδεικνύεται σύγκρουση δύο συρμών.

Όπως είναι γνωστό, οι θεωρίες συνωμοσίας είναι  ο ναρκισσισμός του φουκαρά.  Ο οποίος,  για να αναπληρώσει την άγνοιά του και να ελαφρύνει την αίσθηση της αδυναμίας του, «ανακαλύπτει» και «καταλαβαίνει» όσα δεν μπορούν να δουν και να καταλάβουν όλοι οι ειδικοί και «οι επιστήμονες του κόσμου», αφού μας τα «κρύβουν» σκοτεινές δυνάμεις.

Για τον ίδιο λόγο όμως, οι θεωρίες συνωμοσίας είναι και το πιο αποτελεσματικό και δηλητηριώδες όπλο στα χέρια κάθε απατεώνα, που απευθύνεται στην κοινή γνώμη.

Ένα παράδειγμα: το δυστύχημα στα Τέμπη είναι αδιανόητο από κάθε άποψη. Παγώνει κανείς και με το που το σκέφτεται.

Και όμως έγινε αντικείμενο εκμετάλλευσης ενός ακροδεξιού «πολιτικού», που απευθύνεται στους πολίτες με όρους αγυρτείας. 

Ο οποίος, αφού πρώτα εμπορεύτηκε δήθεν ιδιόγραφες επιστολές του Χριστού και την αλοιφή για τη φαλάκρα, στη συνέχεια πούλησε θεωρίες συνωμοσίας για το ατύχημα των Τεμπών. Και εκτόξευσε  υπαινιγμούς ότι δήθεν τα τρένα μετέφεραν κάποια εύφλεκτα και απαγορευμένα υλικά που προκάλεσαν έκρηξη και έτσι είχαμε νεκρούς. Μάλιστα, για να κατασκευάσει τη θεωρία συνωμοσίας που διακινεί, εκμεταλλεύεται ένα πραγματικό μεν, αλλά άσχετο γεγονός: ότι χρειάστηκε επίστρωση με χαλίκι για να σταθεροποιηθούν οι γερανοί που απεγκλώβισαν τα τρένα. Και διακινεί ύπουλα  το «μυστικό» ότι κάτω από το χαλίκι κρύβεται  η αιτία του κακού. Ώστε  να κατηγορήσει την πολιτεία ότι δήθεν συγκαλύπτει  το ατύχημα.

Το θλιβερό όμως είναι ότι υπάρχει από δίπλα μια Αριστερά τόσο ρηχή,  τόσο ευτελής και τόσο ιδιοτελώς ανήθικη ώστε, για λόγους προπαγάνδας, υιοθετεί τις θεωρίες συνωμοσίας  αυτού του ακροδεξιού ακτιβιστή της αγυρτείας και τις πηγαίνει μέχρι το Ευρωκοινοβούλιο.

Ελπίζοντας να κερδίσει λίγες ψήφους, καπηλευόμενη νεκρούς και κάνοντας φασαρία....

1 σχόλιο

Να εύχεσαι να είναι θεωρίες και να παραμείνουν θεωρίες. Όμως γνωρίζοντας το μπάχαλο και του ελληνικού κράτους και του ΟΣΕ δεν νομίζω ότι θα ήταν σωστό να αποκλείσουμε τίποτα, ακόμα κι αν έτυχε να το πει ο Βελόπουλος. Η θεωρούμενη ως πιο σοβαρή Καθημερινή σε ανύποπτο χρόνο το 2018 (kathimerini.gr/economy/business/328782/plastografies-lathremporio-kai-ose/) τα είχε γράψει. Με σχετική αναζήτηση στο διαδίκτυο μπορείς να βρεις κι άλλες πηγές. Αυτό που είναι εξοργιστικό είναι η απροθυμία που φαίνεται να υπάρχει για διεξοδική έρευνα. Αν την κάνουν οι Ευρωπαίοι αντί για μας θα είναι και κατάντια.

ψιτακης αρης
ψιτακης αρης
16 Απρ 2024, 05:04

Προσθήκη σχολίου

Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.