Σύνδεση συνδρομητών

Εικονοπαίγνιο

Κυριακή, 19 Ιουνίου 2022 11:39
Γελοιογραφία του Δημήτρη Χαντζόπουλου που δημοσιεύτηκε στην "Καθημερινή".
Δημήτρης Χαντζόπουλος / Καθημερινή
Γελοιογραφία του Δημήτρη Χαντζόπουλου που δημοσιεύτηκε στην "Καθημερινή".

Η δύναμη της Ευρώπης: είναι ελκυστική. Η αδυναμία της Πουτινικής Ρωσίας: είναι πιο απωθητική και από τους καθεστωτικούς παπάδες της.

Βάλετε «Δύση» στη θέση του «Ευρώπη» και «ΕΣΣΔ» στη θέση του «Ρωσία», και θα έχετε το 1989 και, μαζί, το γιατί η καθηλωμένη Αριστερά λυσσάει με την Ουκρανία: της θυμίζει την ασχήμια της, το ότι δεν την θέλουν.

Η Ευρώπη είναι ελκυστική: ελκύει τον Ταύρο και τον ίδιο τον ελκυστήρα της Ουκρανίας, αυτόν ακριβώς που οι Πούτιν φοβούνται: πως θα τραβήξει από την αδράνειά της τη βαθιά Ρωσία, πως θα την ανακατασκευάσει, πως θα την κάνει να κινείται.

Παντελής Μπασάκος

Σπούδασε φιλοσοφία στην Αθήνα και στο Παρίσι. Πρωτοδίδαξε (1977) στην Αθήνα, στο Κέντρο Φιλοσοφικών Ερευνών.Έχει διδάξει στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου (1979-2014) και ως επισκέπτης καθηγητής στο φιλοσοφικό τμήμα του Πανεπιστημίου Κρήτης. Υπήρξε συνεκδότης του περιοδικού του Κέντρου Φιλοσοφικών Ερευνών Δευκαλίων, μαζί με τους καθηγητές Παύλο Καλλιγά και Ιόλη Πατέλη. Διευθύνει, μαζί με τους καθηγητές Βασίλη Κάλφα και Γεράσιμο Κουζέλη, την έκδοση των Απάντων του Αριστοτέλη από τις εκδόσεις Νήσος, με την χορηγία του Πολιτιστικού Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Κυριότερα γραπτά: L’ instance d’ aporie, essai sur Platon (1981), Επιχείρημα και Κρίση (1999), Τρεις Γλώσσες, Αριστοτέλης - Husserl -  Wittgenstein (2006), Αριστοτέλης Τέχνη Ρητορική (μετάφραση και εισαγωγή, 2016).

Προσθήκη σχολίου

Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.