Σύνδεση συνδρομητών

Όχι άλλη τιποτολογία

Παρασκευή, 26 Μαρτίου 2021 22:53
25 Mαρτίου 2015. Τσολιάδες και χοροί στο Σύνταγμα, στην πρώτη εθνική επέτειο της πρώτης φοράς Αριστερά. Αρχιτελετάρχης ήταν ο Πάνος Καμμένος και βοηθός του η Ρένα Δούρου.
Φωτογραφία Αρχείου
25 Mαρτίου 2015. Τσολιάδες και χοροί στο Σύνταγμα, στην πρώτη εθνική επέτειο της πρώτης φοράς Αριστερά. Αρχιτελετάρχης ήταν ο Πάνος Καμμένος και βοηθός του η Ρένα Δούρου.

Zorba, the freak!

Δυστυχώς οι Φιλικοί καθυστέρησαν. Με τη συνήθη αβελτηρία που οφείλεται στην αστική τους προέλευση, αντί να ανασκουμπωθούν και να οργανώσουν την Επανάσταση το 1819, δυστυχώς ολοκλήρωσαν τις λεπτομέρειες της διοργάνωσης το 1821. Αποτέλεσμα: τα 200 χρόνια της Επανάστασης αντί να εορτάζονται το 2019, να εορτάζονται το 2021. Έτσι δεν είχε την τύχη να συμβάλει δυναμικά με τις ιδέες της στο διοργανωτικό κομμάτι η κυρία Μυρσίνη Ζορμπά, υπουργός Πολιτισμού των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τον Μάρτιο του 2019. Το γεγονός αυτό είχε ως οδυνηρή και άφευκτη συνέπεια ένα «οργανωτικό φιάσκο» και, όπως ή ίδια επεσήμανε, έναν

κενό νοήματος εορτασμό με την ελεήμονα συνδρομή κάτι αγγαρεμένων ξένων επισήμων στον έρημο δημόσιο χώρο της πονεμένης και σε αποκλεισμό πόλης [...] την ασημαντολογία και την τιποτολογία των σχολιασμών της δημόσιας τηλεόρασης με τις αερολογίες και τις αφόρητες κοινοτοπίες λόγων και χαιρετισμών.

Διότι, αν εκείνη βρισκόταν στην υπουργία, θα είχαν αποφευχθεί όλα τα προαναφερθέντα. Πρώτα απ’ όλα ως master of ceremony (τελετάρχης) θα προκρινόταν ο Πάνος Καμμένος, υπουργός  Άμυνας των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, γνωστός μεταξύ άλλων για τις επετειακές εκδηλώσεις για τα 2495 χρόνια από τη ναυμαχία της Σαλαμίνας και την απονομή του βαθμού του υποναυάρχου στην Μπουμπουλίνα – εδώ υπάρχει ένσταση, όπως και τότε είχαμε επισημάνει, γιατί μόνο στη Μπουμπουλίνα και όχι και στη Μαντώ Μαυρογένους; Το έργο του Πάνου Καμμένου θα υποστήριζαν προσωπικότητες όπως η Ραχήλ Μακρή, πρώην βουλευτίνα ΑΝΕΛ και κατόπιν ΣΥΡΙΖΑ, ο Δημήτρης Καμμένος πρώην βουλευτής ΑΝΕΛ και υφυπουργός των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Οι ξένοι επισκέπτες στην Αθήνα δεν θα ήταν αγγαρεμένοι. Με μεγάλη προθυμία θα έρχονταν στην ελληνική πρωτεύουσα για τους εορτασμούς ο ίδιος ο προέδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, και όχι ο υπ’ αυτόν πρωθυπουργός, ο ίδιος ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος κατά τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα διέθετε διαβολικό τρόπο σκέψης που όμως ήταν για καλό – και, last but not least, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, ο σύντροφος Νικολάς Μαδούρο ο ίδιος, και όχι κανένας αγγαρεμένος πρεσβευτής του.

Υπάρχει όμως πεδίο δόξης λαμπρόν. Το 2027, πρώτα ο Θεός, με τη συμπλήρωση των 200 ετών από τη ναυμαχία του Ναυαρίνου, όταν με το καλό θα έχουμε ΔΦΑ (Δεύτερη Φορά Αριστερά) ή και ΤΦΑ (Τρίτη Φορά Αριστερά), θα υπάρξει η δυνατότητα να εορταστεί η επέτειος με ουσιώδεις δράσεις και παρεμβάσεις και τη δέουσα πρωτοτυπία. 

Με την ευκαιρία αυτή, να ευχαριστήσουμε την πρώην υπουργό κυρία Ζορμπά που με την παρότρυνσή της ξεχάσαμε όσα είδαμε την 25η Μαρτίου 2021 και ξαναβρήκαμε το χιούμορ μας.

     

Προσθήκη σχολίου

Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.