Σύνδεση συνδρομητών

Το έκαναν όπως με τη Novartis

Κυριακή, 31 Μαρτίου 2024 13:22
Πανό για τα Τέμπη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ. Το κόμμα του λαϊκισμού, χρησιμοποιώντας τον ανθρώπινο πόνο ως εργαλείο, αντιγράφει τη στρατηγική κατά των αντιπάλων του που χρησιμοποίησε στην υπόθεση Novartis.
Φωτογραφία αρχείου
Πανό για τα Τέμπη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ. Το κόμμα του λαϊκισμού, χρησιμοποιώντας τον ανθρώπινο πόνο ως εργαλείο, αντιγράφει τη στρατηγική κατά των αντιπάλων του που χρησιμοποίησε στην υπόθεση Novartis.
Παράδοξες ομοιότητες:
Στην υπόθεση Νοvartis, ο ΣΥΡΙΖΑ γνώριζε το προφανές: Ότι υπήρχε τρομακτική διαφθορά. Ότι οι δράστες ήταν πολλοί. Ήταν δηλαδή χιλιάδες γιατροί, οι οποίοι υπερσυνταγογραφούσαν ασύστολα, για να πάρουν τη μίζα τους. Με τεράστια ζημιά για το Dημόσιο. Το σκάνδαλο δηλαδή, από άποψη αριθμού δραστών και ζημιάς για όλους μας, ήταν πρωτοφανές.
Και ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε θαύμα! Έκλεισε το μάτι σε όλους τους διεφθαρμένους παράγοντες της υγείας, διαβεβαιώνοντάς τους εμπράκτως ότι είναι ασφαλείς και μπορούν να συνεχίσουν τη λεηλασία του Δημοσίου, αρκεί να πιστέψουμε όλοι ένα τερατώδες ψέμα: ότι οι πραγματικοί δράστες των εγκλημάτων εις βάρος του Δημοσίου είναι αθώοι και στη θέση τους είναι ένοχοι ο Πικραμένος με τον Βενιζέλο -απολύτως άσχετοι με το έγκλημα των υπερσυνταγογραφήσεων- και όσοι είχαν κάνει προηγουμένως ένα άλλο θαύμα": όσοι αντιστάθηκαν σ' αυτή την καταιγίδα της μαζικής διαφθοράς και μείωσαν την φαρμακευτική δαπάνη, με αντίστοιχο όφελος του Δημοσίου.
Έτσι, γυρίζοντας τον κόσμο ανάποδα, κατασκεύασε υποκατάστατους ενόχους στη θέση των πραγματικών ενόχων. Και χρησιμοποιώντας ένα δικαστικό παρακράτος, επιχείρησε να καταστρέψει όσους ή μείωσαν το κόστος ή θεσμικά ήταν απολύτως άσχετοι.
Ήταν δηλαδή μία χυδαία επανάληψη της προηγούμενης απόπειράς τους να καταστρέψουν και να φυλακίσουν τους υπευθύνους της ΕΛΣΤΑΤ, επειδή απλώς έκαναν το καθήκον τους και είπαν την αλήθεια για το έλλειμμα της χώρας. Οπότε, χρησιμοποιώντας πάλι το δικαστικό παρακράτος και με "ευγενή" σκοπό να συγκαλύψουν την καταστροφή που επέφερε στη χώρα ο Κώστας Καραμανλής, ο λεγόμενος και "εργατικός", επιχείρησαν στη θέση του να φυλακίσουν έ ν τ ι μ ο υ ς και συνεπείς δημόσιους λειτουργούς, επειδή και μόνον έπραξαν το καθήκον τους.
Με τα Τέμπη η ατιμία επαναλαμβάνεται. Ξέρουν ότι υπάρχουν υπεύθυνοι για το δυστύχημα, με όνομα και επώνυμο. Είναι αυτοί που δεν τήρησαν τους κανόνες ασφαλείας και προκάλεσαν το ατύχημα. Όπως π.χ. είναι υπεύθυνος αυτός που μπαίνει στο αντίθετο ρεύμα και σκοτώνει. Και όχι βεβαίως η πολιτεία επειδή δεν μπόρεσε ή δεν πρόλαβε να κάνει όλους τους δρόμους κλειστούς.
Και τώρα, με την ίδια ανηθικότητα που χρησιμοποίησαν τις υποθέσεις Novartis και ΕΛΣΤΑΤ, χρησιμοποιούν και τους νεκρούς των Τεμπών. Και τι μας λένε; Ότι ουδείς από όσους ήταν υπεύθυνοι για την εφαρμογή των κανόνων και των μέτρων ασφαλείας -από την αρμόδια Αρχή μέχρι τον σταθμάρχη- έχει ευθύνη για το δυστύχημα. Με άλλα λόγια ισχυρίζονται ότι, σε επίπεδο υπευθύνων, έφταιγε ο "κανένας"!
Με μοναδικό σκοπό να κάνουν εμπόριο νεκρών, ώστε να τους φορτώνουν σε οποιονδήποτε θέλουν να καταστρέψουν. Αρκεί να προσατευτούν οι υπεύθυνοι, που αδιαφόρησαν για την τήρηση των μέτρων.
Δίνοντας ξανά το σύνθημα της προσωπικής ανευθυνότητας ΟΛΩΝ.
Με μία διαφορά: αυτή τη φορά, το ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη, θύμα των προηγούμενων κακουργιών του ΣΥΡΙΖΑ, στην προσπάθειά του να γίνει και το ίδιο ΣΥΡΙΖΑ, έγινε απλώς χειρότερο από ΣΥΡΙΖΑ...

1 σχόλιο

Πόσο μεγάλη παρηγοριά και ανακούφιση τα γραπτά σας

ΗΛΕΚΤΡΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ - ΧΑΤΖΗΠΟΛΥΧΡΟΝΗ
ΗΛΕΚΤΡΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ - ΧΑΤΖΗΠΟΛΥΧΡΟΝΗ
01 Απρ 2024, 11:04

Προσθήκη σχολίου

Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.