Σύνδεση συνδρομητών

Το πρόσημο είναι μαζί και το μήνυμα

Πέμπτη, 27 Ιουλίου 2023 00:36
Ο κουρασμένος πολιτικός είναι εκεί επειδή πιστεύει πως υπάρχει μια θέση για αυτόν εκεί.
Ατελιέ Books' Journal
Ο κουρασμένος πολιτικός είναι εκεί επειδή πιστεύει πως υπάρχει μια θέση για αυτόν εκεί.

Λέξη που είναι και η ίδια ισχυρά συνθηματική, προτάσσεται των συνθημάτων, γίνεται πρόσημο, ελάχιστος κοινός παρονομαστής που τα κάνει όλα τους ένα και μάλλον κενά.

«Μαζί θα προχωρήσουμε», «Μαζί θα φτιάξουμε το μέλλον», «Μαζί μπροστά», κ.ο.κ., Μην ψάχνετε να βρείτε ποιανού είναι και πώς: ένας είναι ο συγγραφέας, ο κουρασμένος πολιτικός. Εκείνος που είναι εκεί επειδή πιστεύει πως υπάρχει μια θέση για αυτόν εκεί – και πως δεν χρειάζεται να καταβάλει παρά ελάχιστη νοητική προσπάθεια,  για να την καταλάβει. 

Παντελής Μπασάκος

Σπούδασε φιλοσοφία στην Αθήνα και στο Παρίσι. Πρωτοδίδαξε (1977) στην Αθήνα, στο Κέντρο Φιλοσοφικών Ερευνών.Έχει διδάξει στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου (1979-2014) και ως επισκέπτης καθηγητής στο φιλοσοφικό τμήμα του Πανεπιστημίου Κρήτης. Υπήρξε συνεκδότης του περιοδικού του Κέντρου Φιλοσοφικών Ερευνών Δευκαλίων, μαζί με τους καθηγητές Παύλο Καλλιγά και Ιόλη Πατέλη. Διευθύνει, μαζί με τους καθηγητές Βασίλη Κάλφα και Γεράσιμο Κουζέλη, την έκδοση των Απάντων του Αριστοτέλη από τις εκδόσεις Νήσος, με την χορηγία του Πολιτιστικού Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Κυριότερα γραπτά: L’ instance d’ aporie, essai sur Platon (1981), Επιχείρημα και Κρίση (1999), Τρεις Γλώσσες, Αριστοτέλης - Husserl -  Wittgenstein (2006), Αριστοτέλης Τέχνη Ρητορική (μετάφραση και εισαγωγή, 2016).

Προσθήκη σχολίου

Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.