Σύνδεση συνδρομητών

Συνεδρίαση μονοεδρική

Παρασκευή, 26 Μαϊος 2023 09:38
Γεια σου Σύντροφε. Το μεσημέρι στη γωνιά.
Γεια σου Σύντροφε. Το μεσημέρι στη γωνιά.

Μεσούσης της ανοίξεως κοντεύει να παγώσει η καρδιά μας από τον τρόμο. Ο Αρχηγός του Μεγάλου Κόμματος επικαλείται τον κίνδυνο της επερχόμενης παντοδυναμίας Μητσοτάκη.

Ανομίχλωτοι παντελώς ανέφελοι και οξυνούστατοι γραφείς αποδίδουν το αποτέλεσμα της κάλπης σε φονταμενταλιστικό ολοκληρωτισμό, που έχει στην κοινωνία μας φωλιάσει.

Στο μεταξύ, ο ως άνω Αρχηγός του Μ.Κ., ένας ηγέτης του 99,5%, κάλεσε σε συν-εδρίαση την κεντρική επιτροπή,  όπου εξεφώνησε τον βαθυστόχαστό του λόγο.

Χειροκροτήθηκε.

Δεν επετράπη στην Επιτροπή (σε κανένα  μέλος της παναπεί) να προσθέσει κάτι και αυτή. Όλα καλά δηλαδή, μόνο που μάλλον  άδικα έκαναν  οι  επίτροποι το ταξϊδι – κάποιοι θα ήρθαν κι από την επαρχία. Θα μπορούσαν να είχαν ακούσει το διάγγελμα και από το ραδιόφωνο του κόμματος, συνοδεία επαναστατικών εμβατηρίων.

Παντελής Μπασάκος

Σπούδασε φιλοσοφία στην Αθήνα και στο Παρίσι. Πρωτοδίδαξε (1977) στην Αθήνα, στο Κέντρο Φιλοσοφικών Ερευνών.Έχει διδάξει στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου (1979-2014) και ως επισκέπτης καθηγητής στο φιλοσοφικό τμήμα του Πανεπιστημίου Κρήτης. Υπήρξε συνεκδότης του περιοδικού του Κέντρου Φιλοσοφικών Ερευνών Δευκαλίων, μαζί με τους καθηγητές Παύλο Καλλιγά και Ιόλη Πατέλη. Διευθύνει, μαζί με τους καθηγητές Βασίλη Κάλφα και Γεράσιμο Κουζέλη, την έκδοση των Απάντων του Αριστοτέλη από τις εκδόσεις Νήσος, με την χορηγία του Πολιτιστικού Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Κυριότερα γραπτά: L’ instance d’ aporie, essai sur Platon (1981), Επιχείρημα και Κρίση (1999), Τρεις Γλώσσες, Αριστοτέλης - Husserl -  Wittgenstein (2006), Αριστοτέλης Τέχνη Ρητορική (μετάφραση και εισαγωγή, 2016).

Προσθήκη σχολίου

Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.