Σύνδεση συνδρομητών

Με τη ρίγανη

Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2022 00:10
Origanum majorana.
H. Zell
Origanum majorana.

Ήρθε και σε εμένα, ως χορηγούμενη, μια άσκηση της μνήμης μεγαλοριγανάτη - Origanum majorana είναι το επιστημονικόν.

Ήρθε από τα παλιά, φορτωμένος με Κουριάδες αναμνήσεις, κάνοντας αυτό που μοιάζει να γνωρίζει πάρα πολύ καλά: ψευδόμενος υβρίζει τον πολιτικό του αντίπαλο.

Ζήτησα ετούτο το Ριγανάτο να μην ξαναεμφανιστεί, τσεκάροντας το κουτάκι "το έχω ήδη αγοράσει" . Δεν αληθεύει, ποτέ μου δεν το αγόρασα, αλλά είναι ό,τι κοντινότερο προσφέρουν οι επιλογές στο αληθές: "το έχουμε πληρώσει, αυτό το προϊόν".

Παντελής Μπασάκος

Σπούδασε φιλοσοφία στην Αθήνα και στο Παρίσι. Πρωτοδίδαξε (1977) στην Αθήνα, στο Κέντρο Φιλοσοφικών Ερευνών.Έχει διδάξει στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου (1979-2014) και ως επισκέπτης καθηγητής στο φιλοσοφικό τμήμα του Πανεπιστημίου Κρήτης. Υπήρξε συνεκδότης του περιοδικού του Κέντρου Φιλοσοφικών Ερευνών Δευκαλίων, μαζί με τους καθηγητές Παύλο Καλλιγά και Ιόλη Πατέλη. Διευθύνει, μαζί με τους καθηγητές Βασίλη Κάλφα και Γεράσιμο Κουζέλη, την έκδοση των Απάντων του Αριστοτέλη από τις εκδόσεις Νήσος, με την χορηγία του Πολιτιστικού Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Κυριότερα γραπτά: L’ instance d’ aporie, essai sur Platon (1981), Επιχείρημα και Κρίση (1999), Τρεις Γλώσσες, Αριστοτέλης - Husserl -  Wittgenstein (2006), Αριστοτέλης Τέχνη Ρητορική (μετάφραση και εισαγωγή, 2016).

Προσθήκη σχολίου

Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.