Σύνδεση συνδρομητών

Τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης σταμάτησαν στην Ελλάδα

Κυριακή, 13 Μαρτίου 2016 11:55
Ειδομένη, 12 Μαρτίου 2016. Ένας απέραντος καταυλισμός 15.000 ανθρώπων αφημένων στην τύχη τους, μερικά μέτρα από τα σύνορα με την πΓΔ της Μακεδονίας.
Κυριάκος Αθανασιάδης
Ειδομένη, 12 Μαρτίου 2016. Ένας απέραντος καταυλισμός 15.000 ανθρώπων αφημένων στην τύχη τους, μερικά μέτρα από τα σύνορα με την πΓΔ της Μακεδονίας.

Πλέον, η Ελλάδα θεωρείται αδύναμη και από κάποιες χώρες ανίκανη να διαφυλάξει τα σύνορα της και ως εκ τούτου τα σύνορα της Ευρώπης.

Τα σύνορα της Ελλάδας είναι τα σύνορα της Ευρώπης διακηρύτταμε για χρόνια, με την Ελλάδα να αποτελεί όντως το νοτιοανατολικό άκρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σήμερα, φτάσαμε στο σημείο στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας να σταματούν τα σύνορα της Ε.Ε.

Η βαλκανική οδός έκλεισε, μετά την Αυστρία και τις χώρες Βίσεγκραντ και η Ιταλία ανέλαβε να συνδράμει την Αλβανία στην αποτελεσματικότερη επιτήρηση των συνόρων της.

Η Ελλάδα βρίσκεται εγκλωβισμένη με κλειστά τα σύνορα τόσο από κράτη-μέλη της Ε.Ε. όσο και από χώρες των Βαλκανίων.

Όλες αυτές οι χώρες δεν επέλεξαν να βοηθήσουν την Ελλάδα στο ομολογουμένως δύσκολο έργο της να διαφυλάξει τα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε. και ιδιαίτερα την εκτεταμένη συνοριογραμμή του Αιγαίου. Αποφάσισαν να κλείσουν τα σύνορα. 

Η απόφαση αυτή πέρα από λειτουργικά προβλήματα, με κυριότερο τον εγκλωβισμό των δεκάδων χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών, έχει και μία ισχυρή αρνητική σημειολογία: η Ελλάδα θεωρείται αδύναμη και από κάποιες χώρες ανίκανη να διαφυλάξει τα σύνορά της και ως εκ τούτου τα σύνορα της Ευρώπης.

Το χειρότερο είναι η πραγματικότητα που δημιουργείται από το κλείσιμο των συνόρων. Κανείς δεν ξέρει πότε και πώς θα επιστρέψει η κανονικότητα. 

Προσθήκη σχολίου

Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.