Σύνδεση συνδρομητών

Ο μικρός Σαμψών

Τετάρτη, 04 Οκτωβρίου 2023 19:53
Ο Αλέξης Τσίπρας (αριστερά) στο γήπεδο του Παναθηναϊκού με τον παλαιό πρόεδρο της ομάδας Γιώργο Βαρδινογιάννη και τον ηθοποιό Βασίλη Μπισμπίκη. Μετά την αποχώρησή του από την προεδρία, είναι συχνές οι δημόσιες εμφανίσεις του τέως προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο γήπεδο του Παναθηναϊκού.
twitter
Ο Αλέξης Τσίπρας (αριστερά) στο γήπεδο του Παναθηναϊκού με τον παλαιό πρόεδρο της ομάδας Γιώργο Βαρδινογιάννη και τον ηθοποιό Βασίλη Μπισμπίκη. Μετά την αποχώρησή του από την προεδρία, είναι συχνές οι δημόσιες εμφανίσεις του τέως προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο γήπεδο του Παναθηναϊκού.

Για να κατανοήσουμε τι συμβαίνει στον ΣYΡΙΖΑ, πρέπει να δούμε πώς σκέφτεται ο δημιουργός του.

Το τωρινό είναι γι' αυτόν το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα. Αν είχε κερδίσει η κομματική αντιπολίτευση, μετά το συνέδριο πολιτικά θα ήταν συνταξιούχος, Μεϊμαράκης πριν της ώρας του. Τώρα μοιάζει να είναι στη θέση του επικυρίαρχου, του suzerain: στα επιμέρους οι αποφάσεις είναι των υποτελών, στις μείζονες στρατηγικές επιλογές αυτός έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο. Και η φήμη του, το όνομά του άθικτο, μετά από τόσα...

Αλλά με τη συσσώρευση της γελοιότητας, με τον πρόεδρο του κόμματος να γυρίζει την Ελλάδα με το φτυάρι, σαν τον Παττακό με το μυστρί*, (τα βίντεο είναι το ανάλογον των τότε «Επικαίρων») μπορεί το όλον πράγμα να διαλυθεί.

Η πεποίθησή μου είναι πως στην εναλλακτική (Α) να διαλυθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, (Β) ο ΣΥΡΙΖΑ να απαξιώσει (αποκηρύξει, ατιμάσει) τον κ. Τσίπρα, ο τελευταίος επιλέγει ανεπιφύλακτα το Α. Δεν είναι αποθανέτω η ψυχή μου μετά των άλλων (συντρόφων και) φίλων, διότι ακριβώς πιστεύει πως το Α, σε αντίθεση με το Β, εξασφαλίζει την αθανασία αυτής της ψυχής.

Μυστρί

Φωτογραφία αρχείου

Ο αντιπρόεδρος της χούντας, Στυλιανός Παττακός, θεμελιώνει με το μυστρί κάποιο έργο μπροστά στις κάμερες, για να δείξει ότι το καθεστώς της επταετίας 1967-74 ήταν παραγωγικό. 

Παντελής Μπασάκος

Σπούδασε φιλοσοφία στην Αθήνα και στο Παρίσι. Πρωτοδίδαξε (1977) στην Αθήνα, στο Κέντρο Φιλοσοφικών Ερευνών.Έχει διδάξει στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου (1979-2014) και ως επισκέπτης καθηγητής στο φιλοσοφικό τμήμα του Πανεπιστημίου Κρήτης. Υπήρξε συνεκδότης του περιοδικού του Κέντρου Φιλοσοφικών Ερευνών Δευκαλίων, μαζί με τους καθηγητές Παύλο Καλλιγά και Ιόλη Πατέλη. Διευθύνει, μαζί με τους καθηγητές Βασίλη Κάλφα και Γεράσιμο Κουζέλη, την έκδοση των Απάντων του Αριστοτέλη από τις εκδόσεις Νήσος, με την χορηγία του Πολιτιστικού Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Κυριότερα γραπτά: L’ instance d’ aporie, essai sur Platon (1981), Επιχείρημα και Κρίση (1999), Τρεις Γλώσσες, Αριστοτέλης - Husserl -  Wittgenstein (2006), Αριστοτέλης Τέχνη Ρητορική (μετάφραση και εισαγωγή, 2016).

Προσθήκη σχολίου

Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.