Σύνδεση συνδρομητών

Διαφωνείς; Ξύλο! (Πανεπιστήμιο, 2021)

Τρίτη, 12 Οκτωβρίου 2021 22:56
Φοιτητές έχουν εισβάλει στο γραφείο καθηγητή και του πετάνε σκουπίδια. Μια από τις πολλές εκδηλώσεις βίας στον πανεπιστημιακό χώρο που, όπως φαίνεται, ούτε αυτή η κυβέρνηση κατάφερε να καταστείλει.
Φωτογραφία Αρχείου
Φοιτητές έχουν εισβάλει στο γραφείο καθηγητή και του πετάνε σκουπίδια. Μια από τις πολλές εκδηλώσεις βίας στον πανεπιστημιακό χώρο που, όπως φαίνεται, ούτε αυτή η κυβέρνηση κατάφερε να καταστείλει.
Tο απόγευμα της Τρίτης, 12/10/2021, στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, άγνωστοι που λέγεται ότι πρόσκεινται στον αντιεξουσιαστικό χώρο επιτέθηκαν με μπουνιές και κλωτσιές στον τριτοετή φοιτητή Οδυσσέα Βλαχονικολό. Η επίθεση έγινε αφού οι δράστες αναγνώρισαν τον φοιτητή, μιας και έχει μιλήσει ανοικτά σε τηλεοπτικές εκπομπές και εφημερίδες, έχει αρθρογραφήσει και παρεμβαίνει συχνά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (συχνά αντιπαρατιθέμενος) υπέρ της θέσπισης πανεπιστημιακής αστυνομίας. 
Ο Οδυσσέας Βλαχονικολός είναι ενεργό μέλος της Πανελλήνιας Ανεξάρτητης Κίνησης Σπουδαστών (ΠάΝΚΣ), μιας ανεξάρτητης φοιτητικής κίνησης που με φιλελεύθερο και φιλοευρωπαϊκό πρόσημο αποστρέφεται την κομματοκρατία και τις συντεχνιακές πρακτικές των υπαρχουσών κομματικών παρατάξεων, αντιστρατεύεται τη βία και τους βανδαλισμούς εντός των ΑΕΙ κ.ά. Οι δράστες, σύμφωνα με μαρτυρία του ίδιου, αφού τον αναγνώρισαν, έσπευσαν προς το μέρος του, τον ρώτησαν αν είναι «αυτός που μιλάει στις τηλεοράσεις για την πανεπιστημιακή αστυνομία» και αφού τον προπηλάκισαν τον χτύπησαν για να φύγει εκτός των χώρων του ιδρύματος.
Με τον Οδυσσέα Βλαχονικολό, πέρα από φιλία, μας συνδέει και η κοινή πεποίθηση της ανάγκης για αλλαγή στα πανεπιστήμια και η δράση προς την κατεύθυνση αυτή. Έχουμε γράψει υπέρ των αλλαγών και υπέρ της θέσπισης πανεπιστημιακής αστυνομίας, έχουμε συμμετάσχει με σχόλια στη διαβούλευση του νομοσχεδίου για την ίδρυση των ΟΠΠΙ, έχουμε δηλαδή ασκήσει το αυτονόητο δικαίωμά μας να μιλάμε ελεύθερα πολιτικά, να διατυπώνουμε δυνατά και δημοσίως τις απόψεις μας και να συνδικαλιζόμαστε.
Φαίνεται όμως πως, εκτός των βίαιων μειοψηφιών που δρουν επικαλούμενες την πρόοδο και την αλλαγή, είμαστε δέσμιοι και μιας φοβικής κυβέρνησης που σκέπτεται τόσο το πολιτικό κόστος, ώστε να μην εφαρμόζει καν όσα εξήγγειλε προεκλογικά - εξαγγελίες για τις οποίες έλαβε και ισχυρή πλειοψηφία!
 

Προσθήκη σχολίου

Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.