Σύνδεση συνδρομητών

Ο Καραμανλής κι ο Τσίπρας

Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2017 23:38
O Αλέξης Τσίπρας και ο Κώστας Καραμανλής. Κατά τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, επειδή δεν είναι παιδιά του εργαστηριακού σωλήνα της διαπλοκής είναι απρόσβλητοι στους ιούς της.
Φωτογραφία Αρχείου
O Αλέξης Τσίπρας και ο Κώστας Καραμανλής. Κατά τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, επειδή δεν είναι παιδιά του εργαστηριακού σωλήνα της διαπλοκής είναι απρόσβλητοι στους ιούς της.

Το κλίμα έχει αρχίσει και χαλάει, μέρες τώρα, όχι κατ' ανάγκη εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής.

Οι μεταλλάξεις ακολουθούν η μία την άλλη και, από ένα σημείο και μετά, έχουν αρχίσει να γίνονται τρομακτικές… Ο άνθρωπος που παίζει το ρόλο του «εγγυητή» του πολιτεύματος, μαθημένος μόνον σε τέτοια, ασχολείται με την ίντριγκα που ελπίζουν ότι θα τους σώσει όλους μαζί.
Άνθρωποι που δεν γνωρίζετε μάλλον, αποδίδετε ιδιότητες σούπερμαν στον Καραμανλή. Χάλια μάρκα. Ουδεμία σχέση με το αντικείμενο.
Αλλά ήθελές τα κι έπαθές τα, λέει ο ελληνικός λαός.
Λόγω του ότι τα κάνανε μαντάρα και το έβλεπε και δεν έβγαζε άχνα, σε κανένα, να πει δηλαδή: ολούρμου ρε παλικάρια, νισάφι…
Δεν το ‘κανε τότε, την τρώει τώρα.
Καλά να πάθει, δεν θα τον λυπηθούμε.
Το σίγουρο όμως είναι ότι πρέπει να αντισταθούμε, με νύχια και με δόντια, στη χυδαιότητα που πάει να μας κατακυριεύσει και την οδηγούν ενώπιόν μας, με τρόπο υποβολιμαίο.
Η πρόβλεψή που θα κάνω είναι παρακινδυνευμένη. Θα την πω, και ας με κρίνετε:
Εντός ολίγου, οι άξεστοι, αυτή η φάρα με τον μουστάκια αρχηγό και τους διάφορους παρατρεχάμενους, γύρω γύρω, θα δηλώσουν αμέριστη συμπαράσταση και θα φτιάξουν κυβέρνηση με τον Τσίπρα, πριν ακόμη το φανταστούν οι βαθυστόχαστοι αναλυτές - και από κει και ύστερα γαία πυρί μειχθήτω.
Πάντως είμαι απολύτως βέβαιος, πλέον, ότι το σχήμα που θα φτάσει στις εκλογές του 2019 θα έχει αγκαλιά τον Τσίπρα και τον Καραμανλή.
Εδώ είμαστε και θα φανούν σύντομα, πιστεύω, τα αποτελέσματα.
Γιατί, εδώ που τα λέμε, εάν περίμενε κανείς να βρει τη λύση ανάμεσα στους διάφορους οι οποίοι προσπαθούν τη νεκρανάσταση του ΠΑΣΟΚ του 1985 και του 1989, που ζητάει να πάρει εκδίκηση και γυρνάει πίσω, με τα χέρια βουτηγμένα σε ακαθαρσίες, για να μη λέω, κακά λόγια και τις διάφορες «ψυλλιασμένες» δημοκρατικές δυνάμεις , που προσπαθούν να αποφύγουν το «καπέλωμα», ενώ το έχουν φορέσει σαν φέσι εύζωνα, ήδη, είναι σαφές ότι δουλειά δεν γίνεται - και η συνέχεια επί της οθόνης,
Εμείς είμαστε ψύχραιμοι πασχίζοντας να επιβιώσουμε, βλέποντας τα πράγματα γύρω μας να τρέχουν και διάφορους φίλους μας, μέχρι προχθες, ν’ ανακαλύπτουν την Αμερική και να λένε "πω πω βρε παιδί μου τι κάνουν αυτοί οι άνθρωποι". Εννοώντας τους ξένους, λες και οι δικοί μας τα κάνουν χειρότερα.
Αλλά, σε κάθε περίπτωση, η ελευθερία θέλει και αρετή και τόλμη - και κυρίως την αλήθεια και όχι ψευτομαγκιές.

Προσθήκη σχολίου

Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.