Σύνδεση συνδρομητών

Τα νέα βιβλία του Κλειδάριθμου

Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2022 01:41
Ο Στήβεν Κινγκ.
Stephanie Lawton / flickr
Ο Στήβεν Κινγκ.

Το Μπίλι Σάμερς του Στήβεν Κινγκ και οι Λευκές φωτιές του Σεμπάστιαν Φοκς είναι δύο από τα καινούργια βιβλία του Κλειδάριθμου που θα κυκλοφορήσουν μετά τις 15 Μαρτίου. Οι νέες εκδόσεις του οίκου είναι οι εξής:

ΞΕΝΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ

Stephen King, Μπίλι Σάμερς, μετάφραση: Mιχάλης Μακρόπουλος

Το Μπίλι Σάμερς είναι ένα φιλόδοξο και ανατρεπτικό μείγμα λογοτεχνίας για έναν ευφυή εκτελεστή που αγωνίζεται να μπει στον ίσιο δρόμο μετά από μια ζωή στην παρανομία. O Βασιλιάς σε καλύτερη φόρμα από ποτέ συνδυάζει ένα θρίλερ, δύο τουλάχιστον ιστορίες ενηλικίωσης και μια ανεπανάληπτη ιστορία δρόμου πλέκοντάς τες με μαεστρία σε ένα ανεπανάληπτο μυθιστόρημα.

Sebastian Faulks, Λευκές Φωτιές, μετάφραση: Αντώνης Καλοκύρης

Σαρώνοντας την Ευρώπη που συνέρχεται από έναν πόλεμο και αναμένει την έλευση του επόμενου, οι Λευκές φωτιές είναι ένα μυθιστόρημα ορόσημο για τους πόθους, τα όνειρα της νιότης και την ιερότητα της ελπίδας. Ο Σεμπάστιαν Φοκς εστιάζει στην άβυσσο της ανθρώπινης ψυχής και καταφέρνει να μιλήσει για αυτήν τόσο μέσα από τις συναισθηματικές συγκρούσεις των ηρώων όσο και μέσα από ενδιαφέροντες διαλόγους γύρω από τις μεθόδους και θεωρίες του Φρόυντ και άλλων σπουδαίων ψυχαναλυτών.

 

ΔΟΚΙΜΙΑ

Malcolm Gladwell, The Tipping Point – Σημείο Καμπής, μετάφραση: Χριστόδουλος Λιθάρης

Στο πρώτο και επιδραστικότερο βιβλίο του, ο συγγραφέας μελετά το φαινόμενο του σημείου καμπής, το οποίο έχει επηρεάσει τον τρόπο σκέψης και λήψης αποφάσεων εκατομμυρίων ανθρώπων. Το Σημείο Καμπής γράφτηκε το 2020 και έκτοτε αποτελεί ένα best seller και long seller και παράλληλα ένα ορόσημο για την κατηγορία βιβλίων εκλαϊκευμένης κοινωνιολογίας, στο οποίο ανατρέχουν και αναφέρονται διαχρονικά συγγραφείς σε παγκόσμιο επίπεδο.

George S. Clason, Ο πλουσιότερος άνθρωπος της Βαβυλώνας, μετάφραση: Μιχάλης Μικέδης

Ένα κλασικό βιβλίο προσωπικής οικονομικής ανάπτυξης που πραγματεύεται την ατομική επιτυχία κάθε ανθρώπου. Ταξιδεύοντας νοητά στη Βαβυλώνα, το λίκνο που γέννησε τις βασικές αρχές της οικονομίας, ο συγγραφέας προσφέρει έναν οδηγό για την κατανόηση των χρηματοοικονομικών θεμάτων και τη γνώση για την οικονομική ανάπτυξη και επιτυχία.

Tony Juniper, Πώς γ*μ*με τον πλανήτη μας, μετάφραση: Χριστίνα Σωτηροπούλου

Χρησιμοποιώντας τα πιο πρόσφατα επιστημονικά δεδομένα και απλές εικόνες για να αναλύσει την πραγματική κατάσταση του πλανήτη μας, ο κορυφαίος περιβαλλοντολόγος Τόνι Τζούνιπερ αποκαλύπτει τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, αλλά και τις λύσεις που μπορούν να μας βοηθήσουν να αναστρέψουμε τις τάσεις και να δημιουργήσουμε έναν καλύτερο κόσμο για τις μελλοντικές γενιές.

Betty A. Dobratz, Lisa K. Waldner,Timothy Buzzell, Εξουσία, Πολιτική και Κοινωνία

Σε αυτή τη δεύτερη αμερικανική έκδοση εξετάζονται ζητήματα κοινωνικών διακρίσεων στις ΗΠΑ, οι νέες προκλήσεις και αρμοδιότητες του κράτους, ο ρόλος των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, οι συνεχιζόμενες επιπτώσεις της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2007-2008, οι εκλογές του 2016 στις ΗΠΑ, οι πολιτικές της κυβέρνησης Τραμπ και οι επιπτώσεις τους, καθώς και σημαντικά υποπεδία της πολιτικής κοινωνιολογίας (κοινωνικά κινήματα, κουλτούρα, παγκοσμιοποίηση, οικονομία, τρομοκρατία κ.ά.).

Προσθήκη σχολίου

Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.