Σύνδεση συνδρομητών

Yesterday

Δευτέρα, 02 Οκτωβρίου 2023 07:31
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, και ο σύντροφός του, Τάιλερ Μακμπέθ, σε γυμναστήριο στις Σπέτσες. Νέοι αγώνες.
YouTube (με παρέμβαση του ατελιέ)
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, και ο σύντροφός του, Τάιλερ Μακμπέθ, σε γυμναστήριο στις Σπέτσες. Νέοι αγώνες.

Αυτές τις μέρες η σκέψη μας είναι σε εκείνους τους διανοούμενους που τόσο πολύ είχαν ταυτιστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, αυτούς που η άνοδος του κόμματος τους έφερε και τους ίδιους στον αφρό, σε αυτούς που όποιαν αβαρία και αν έκαναν, όποια μικρή ή μεγάλη υποχώρηση από το δέον, θαμπωμένος ο καθρέφτης τους από την αίγλη της ένταξης στην Αριστερά, δηλαδή από το μεγαλείο του ανθρώπου, πάντα τους έδειχνε ωραία ηρωικούς.

Τώρα η μαγεία έχει χαλάσει. Δεν μπορείς πια να ευχαριστηθείς την εικόνα σου στον καθρέφτη, εκείνα που παλιά σου μοιάζανε ηρωικά η νέα πραγματικότητα τα δείχνει κόλπα και τεχνάσματα, κινήσεις φοβισμένες ή/και ταπεινά ιδιοτελείς, υποταγμένες σε ένα κόμμα που ετοίμαζε αυτό που βλέπεις τώρα.

Είτε μείνεις είτε φύγεις, δεν θα είσαι πια ποτέ εκείνο που νόμιζες πως ήσουν πριν, γιατί ετούτο εδώ το τώρα έχει το πριν σου ριζικά αλλάξει.

Παντελής Μπασάκος

Σπούδασε φιλοσοφία στην Αθήνα και στο Παρίσι. Πρωτοδίδαξε (1977) στην Αθήνα, στο Κέντρο Φιλοσοφικών Ερευνών.Έχει διδάξει στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου (1979-2014) και ως επισκέπτης καθηγητής στο φιλοσοφικό τμήμα του Πανεπιστημίου Κρήτης. Υπήρξε συνεκδότης του περιοδικού του Κέντρου Φιλοσοφικών Ερευνών Δευκαλίων, μαζί με τους καθηγητές Παύλο Καλλιγά και Ιόλη Πατέλη. Διευθύνει, μαζί με τους καθηγητές Βασίλη Κάλφα και Γεράσιμο Κουζέλη, την έκδοση των Απάντων του Αριστοτέλη από τις εκδόσεις Νήσος, με την χορηγία του Πολιτιστικού Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Κυριότερα γραπτά: L’ instance d’ aporie, essai sur Platon (1981), Επιχείρημα και Κρίση (1999), Τρεις Γλώσσες, Αριστοτέλης - Husserl -  Wittgenstein (2006), Αριστοτέλης Τέχνη Ρητορική (μετάφραση και εισαγωγή, 2016).

Προσθήκη σχολίου

Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.