Σύνδεση συνδρομητών

Ο Νατσιός της ΝΙΚΗΣ, ο ιερέας Βολουδάκης, η Μόσχα και τα κόμματα της Εκκλησίας

Τρίτη, 30 Μαϊος 2023 22:31
7 Μαΐου 2023. Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης στη διάρκεια της διαδικτυακής συνομιλίας του με τον Αλεξάντρ Ντούγκιν, πλάι στον ιερέα Βασίλειο Βολουδάκη, πάτρωνα του εθνικοθρησκευτικού κόμματος ΚΟΙΝΩΝΙΑ, στο οποίο υπήρξε ενταγμένος και ο Δημήτριος Νατσιός της ΝΙΚΗΣ, και προϊστάμενο του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου Πευκακίων. Υπενθυμίζεται ότι η συζήτηση έκλεισε με την επωδό του Λαφαζάνη «Η ψυχή μας βρίσκεται στη Ρωσία άγρυπνη»!
YouTube
7 Μαΐου 2023. Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης στη διάρκεια της διαδικτυακής συνομιλίας του με τον Αλεξάντρ Ντούγκιν, πλάι στον ιερέα Βασίλειο Βολουδάκη, πάτρωνα του εθνικοθρησκευτικού κόμματος ΚΟΙΝΩΝΙΑ, στο οποίο υπήρξε ενταγμένος και ο Δημήτριος Νατσιός της ΝΙΚΗΣ, και προϊστάμενο του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου Πευκακίων. Υπενθυμίζεται ότι η συζήτηση έκλεισε με την επωδό του Λαφαζάνη «Η ψυχή μας βρίσκεται στη Ρωσία άγρυπνη»!
Η «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» του Εμμανουήλ Βολουδάκη, ο πατήρ Βασίλειος Βολουδάκης, ο Δημήτριος Νατσιός της ΝΙΚΗΣ, τα εθνικοθρησκευτικά κόμματα, το Άγιον Όρος και η Ρωσία. Ενδιαφέρουσες μετατοπίσεις και μυστήρια με τα κόμματα του εθνικού και θρησκευτικού χαρακτήρα, απορίες και ερωτήματα. [ΤΒJ]
 
Η «ΚΟΙΝΩΝΙΑ - Πολιτική Παράταξη συνεχιστών τού Καποδίστρια», ήταν ένα ελληνικό πολιτικό κόμμα, με εθνικό και θρησκευτικό χαρακτήρα και προσανατολισμό. Ιδρύθηκε το 2008 από τον Εμμανουήλ Β. Βολουδάκη, με πάτρωνα της όλης κινήσεως τον κληρικό Βασίλειο Βολουδάκη, προϊστάμενο του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου Πευκακίων της Αρχιεπισκοπής Αθηνών. 
Ο κληρικός Βασίλειος Βολουδάκης επανειλημμένως έχει ξεσπαθώσει εναντίον Εκκλησίας και Πολιτείας, με διάφορες αφορμές, θεωρώντας εαυτόν αμύντορα της Ορθοδοξίας και του Έθνους και μιλώντας για μια νέα «χριστιανική αυτοκρατορία». Συντασσόμενος πλήρως με τον Πούτιν στο ζήτημα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία πραγματοποίησε, την Κυριακή 7 Μαΐου 2023, μια διαδικτυακή συζήτηση με τον ρώσο Αλεξάντερ Ντούγκιν (εξ απορρήτων σύμβουλο του Πούτιν επί δεκαετία) και τον Παναγιώτη Λαφαζάνη της Αριστεράς, αναβοώντας στο τέλος: «Η ψυχή μας βρίσκεται στη Ρωσία άγρυπνη»! 
Η «ΚΟΙΝΩΝΙΑ», το κόμμα που δραστηριοποιήθηκε με τις ευλογίες του κληρικού Βολουδάκη, έλαβε για πρώτη φορά μέρος στις ελληνικές βουλευτικές εκλογές του 2009, καταλαμβάνοντας τη 12η θέση με ποσοστό 0,16%, ενώ στις βουλευτικές εκλογές Μαΐου του 2012 παρατηρήθηκε αύξηση στα ποσοστά της, με 28.502 ψήφους και 0,45%. Στις ευρωεκλογές του 2014 έλαβε 34.487 ψήφους και ποσοστό 0,60%. Η παράταξη συμμετείχε στις βουλευτικές εκλογές Σεπτεμβρίου 2015 και κατέλαβε τη 12η θέση, σημειώνοντας εντυπωσιακή αύξηση στα ποσοστά της, λαμβάνοντας 35.534 ψήφους και ποσοστά της τάξης του 0,65%. Το 2020 το κόμμα ανακοίνωσε την εκλογική του απενεργοποίηση καθώς και την παύση όλων των πολιτικών του δραστηριοτήτων. 
Σύμφωνα με κείμενο του κληρικού Βολουδάκη «η Παράταξη ΚΟΙΝΩΝΙΑ απενεργοποιήθηκε εκλογικά, διότι εφ’ όσον οι εκκλησιαζόμενοι ολοπρόθυμα και με απερίγραπτο φανατισμό ακολούθησαν τα Κυβερνητικά τυραννικά μέτρα και ‘‘γύρισαν την πλάτη’’ ακόμη και στους Ναούς τους, κάνοντας Κατηχητικό τους την Τηλεόραση, εξέλιπε πλέον κάθε ανθρώπινη ελπίδα». 
Ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου 2023 η Πολιτική Παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» προέβη σε κατηγορηματική δήλωση ότι «δεν υποστηρίζει κανένα από τα υποψήφια κόμματα, όποιο μανδύα, θρησκευτικό ή οτιδήποτε άλλο, και να φέρει». Επομένως, η «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» με σαφέστατο τρόπο ξεκαθάρισε ότι δεν υποστηρίζει ούτε τη ΝΙΚΗ του Δ. Νατσιού, που έχει θρησκευτικό «μανδύα» και είναι κοντά στη δική της ιδεολογία. 
Αλλά, ο Δημήτρης Νατσιός υπήρξε στέλεχος της «ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ» και μάλλον από εκεί ξεκίνησε την πολιτική του σταδιοδρομία. Φαίνεται, όμως, πως από καιρό είχε στο μυαλό του τη δημιουργία δικού του κόμματος. Εύγλωττη είναι η ανακοίνωση της παράταξης «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» της 13ης Ιουλίου 2016, που αφορά τον Δ. Νατσιό. Διαβάζουμε: 
Επειδή πληθαίνουν οι σιγοψιθυρισμοί, κυρίως από θρησκευτικά περιβάλλοντα, διαδίδοντες ότι πρόκειται να δημιουργηθεί νέο πολιτικό κόμμα, στο οποίο θα συμμετέχει και ο αγωνιστής δάσκαλος και μέλος της Παρατάξεώς μας κ. Δημήτρης Νατσιός, πληροφορούμε τους ψηφοφόρους, τους φίλους μας αλλά και κάθε ενδιαφερόμενον τα εξής: 
α) Ο κ. Δημήτρης Νατσιός είναι από ετών μέλος της Παρατάξεως «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» και ουδέποτε εκδήλωσε οποιαδήποτε δυσαρέσκεια ή αντίθεσή του στην πολιτική της Παρατάξεώς μας ή την επιθυμία του να αποχωρήσει από αυτήν, πράξη ηθικά απαραίτητη, προκειμένου να ενταχθεί ένα μέλος Παρατάξεως σε κάποια άλλη Παράταξη. 
β) Στον κ. Δημήτρη Νατσιό έχει γίνει από ετών και παραμένει ανοικτή η πρόταση της Παρατάξεως «ΚΟΙΝΩΝΙΑ», να αναλάβει ως Περιφερειάρχης ολόκληρη την Βόρεια Ελλάδα, παρά την μέχρι σήμερα άρνησή του, διότι, όπως ο ίδιος κατ’ επανάληψη μας δήλωσε «δεν επιθυμεί προς το παρόν να ασχοληθεί με την πολιτική ως υποψήφιος». Συνεπώς, οι διαδίδοντες αυτού του είδους τις ανακρίβειες θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί γιατί αφ' ενός μεν εκθέτουν εαυτούς, αφ' ετέρου σπιλώνουν την αξιοπιστία τρίτων, όπως ο κ. Δημήτρης Νατσιός.
Όμως, πέντε ημέρες μετά την ανακοίνωση της «ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ» ο Νατσιός… απέδρασε, επιβεβαιώνοντας τους… ψιθυρισμούς. Έστειλε το ακόλουθο ηλεκτρονικό μήνυμα: 
Αγαπητοί, για να μην καθίσταμαι πρόσκομμα στην κομματική σας παράταξη, δηλώνω ότι δεν επιθυμώ πλέον να είμαι μέλος της και παρακαλώ για την άμεση διαγραφή μου απ' αυτήν. Δημήτρης Νατσιός. 
Η «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» τον διέγραψε εκφράζοντας την πικρία της γιατί δεν προέβη ο Νατσιός σε παρατηρήσεις ή αντιρρήσεις του για την πορεία της παράταξης. 
Όποιος δεν ξέρει τον παρεκκλησιαστικό χώρο δεν αντιλαμβάνεται ότι υπάρχουν παρανοϊκές έριδες μεταξύ των –εν πολλοίς– τα ίδια φρονούντων. Απλώς πρέπει κάθε φορά ο καθένας να πλειοδοτεί σε παροξυσμό καταγγελτικού λόγου. Όταν δεν τον κάνει αυτό, καθίσταται εχθρός. Έτσι και τώρα. Ο Δ. Νατσιός είναι ανεπιθύμητος σε μερίδα φανατικών του χώρου γιατί δεν είναι τόσο «μαχητικός» όσο θα έπρεπε ή – όπως λένε – δεν υποστήριξε αρκετά τους υγειονομικούς στον «αντιεμβολιαστικό αγώνα τους». 
Πρόσφατα ο Εμμανουήλ Β. Βολουδάκης επιτέθηκε με δριμύτητα στον Δ. Νατσιό και τη ΝΙΚΗ, μέσα από διαδικτυακή εκπομπή, αναφερόμενος και στη παλιά σχέση του με την «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» και λέγοντας ότι «το μόνο που ενδιέφερε τον Νατσιό ήταν η αρχηγία». Επίσης, ο Βολουδάκης έθεσε ευθέως το ερώτημα για το ποιοι χρηματοδοτούν το κόμμα του Νατσιού. 
Πάντως, είναι ενθαρρυντικό ότι κάθε μέρα έχουμε μια επίσημη δήλωση από τον εκκλησιαστικό χώρο «αποκήρυξης» της ΝΙΚΗΣ του Δημήτρη Νατσιού. Όλοι αποστασιοποιούνται. Ακόμα και η Μονή Φιλοθέου του Αγίου Όρους, που είχε ακουστεί πολύ ότι υποστηρίζει τη ΝΙΚΗ, κυρίως λόγω του ότι ο αδελφός του ηγουμένου της Μονής Νικόδημου είναι υποψήφιος βουλευτής με το εν λόγω κόμμα, διαψεύδει μέσω των δικηγόρων της (30/5/2023) σχετικά δημοσιεύματα και δηλώνει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που θα επισκεφθεί το Άγιον Όρος, είναι «ευπρόσδεκτος στην Ιερά Μονή Φιλοθέου». 
Επομένως, διαμορφώνεται ένα σκηνικό δημόσιας αποκήρυξης της ΝΙΚΗΣ από τον εκκλησιαστικό χώρο (Μητροπόλεις, μονές, ακόμα και αδελφότητες όπως Ο Σωτληρ), που μέχρι πριν λίγες μέρες έδινε την εντύπωση ότι στηρίζει το νέο κόμμα, το οποίο επιδιώκει την είσοδό του στη Βουλή. Κάτι που απευχόμαστε.
 
Παναγιώτης Αντ. Ανδριόπουλος

Θεολόγος, μουσικός και μπλόγκερ. Έχει ιδρύσει το Καλλιτεχνικό Σύνολο «Πολύτροπον», με το οποίο παρουσιάζει στην Ελλάδα και το εξωτερικό πρωτότυπες παραγωγές βασισμένες κυρίως στην ελληνική ποίηση και μουσική. Κυκλοφορεί το βιβλίο του Ελληνορωσικά (2022). Τις απόψεις του τις καταθέτει, συνήθως, στο μπλογκ Ιδιωτική Οδός (http://panagiotisandriopoulos.blogspot.gr/).

2 σχόλια

Όλοι απευχόμαστε να μπει το κόμμα Νίκη, αυτή η πολιτική ενσάρκωση του απόλυτου κακού, στη Βουλή. Μάλιστα, είναι τέτοια η πρεμούρα μας, που χαιρετίζουμε ακόμα και την αποκήρυξή της από όμορους χώρους, που μόλις λίγες γραμμές πιο πάνω - στο ίδιο κείμενο - τους έχουμε χαρακτηρίσει περίπου οργανώσεις παρανοϊκών.
Το να έχουμε, απ' την άλλη, μια βουλή περίπου Σοβιέτ (με Γιάνη 3-4%, Ζωή 4-5%, ΚΚΕ 8-10%, ΣΥΡΙΖΑ 15-20%) δε μας χαλάει καθόλου. Συνηθισμένα τα γουρούνια στη λάσπη.

Πάνος Σταγής
Πάνος Σταγής
05 Ιουν 2023, 08:06

Ο π.Βολουδάκης ήταν δεκαετίες και δ/ντής της ακραίας εφημερ.Ορθόδοξος Τ(Ρ)ύπος ......

Γ.Κυδωνιεύς
Γ.Κυδωνιεύς
31 Μάι 2023, 12:05

Προσθήκη σχολίου

Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.