Σύνδεση συνδρομητών

Η ερώτηση που δεν θα γίνει στον κ. Τσίπρα

Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου 2022 01:37
Ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ.
twitter
Ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ.

Όλοι οι μηχανισμοί προπαγάνδας, πολιτικοί και θρησκευτικοί, εκείνο απεχθάνονται περισσότερο, είναι οι ερωτήσεις.  Γιατί η ερώτηση εισέρχεται στα άβατα, οπότε είναι από μόνη της μία αποκαθήλωση της αυθεντίας της εξουσίας. 

Όταν λοιπόν η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου, συνδυάζοντας την σταλινική με την ακροδεξιά παράδοση, φιλοδόξησε να μας  επιβάλει την αιώνια γαλήνη ενός κόσμου από όπου θα έλειπαν οι ερωτήσεις, χρησιμοποίησε την τελευταία τεχνολογία των σύγχρονων τυράννων: Μεθόδευσε από τη μία το κλείσιμο όλων των ανεπιθύμητων καναλιών που είχαν το θράσος να τους υποβάλλουν ερωτήσεις και από την άλλη την δημιουργία δικών τους καναλιών,  χωρίς όμως πληρωμή, αλλά με εγγύηση βοσκοτόπους.   Των γνωστών «βοσκοκάναλων».

Συνηθισμένοι μάλιστα στον ευφημισμό, ονόμασαν την εκτροπή  αυτή «ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου» και την αποφυγή πληρωμής των δικών τους αχυρανθρώπων, οι οποίοι «εισέφεραν» βοσκοτόπια, «για πρώτη φορά πληρωμή».

Ήταν προφανής η νομική παρωδία και η αντισυνταγματικότητα των ρυθμίσεων.

Προκειμένου λοιπόν να εκβιαστεί η Δικαιοσύνη ώστε να μην κηρύξει αντισυνταγματικές τις σχετικές ρυθμίσεις, ο κ. Τσίπρας, σε ένα παραλήρημα θεσμικού αναλφαβητισμού και  αντιδημοκρατικού κυνισμού, απηύθυνε «μοναρχικό» διάγγελμα, με το οποίο κήρυξε αδιανόητη την ακύρωση από την Δικαιοσύνη των μεθοδεύσεων της  πράξης της κυβέρνησης!  

Επρόκειτο δηλαδή για ωμή «διαταγή» του τότε πρωθυπουργού προς την Δικαιοσύνη, να μην τολμήσει να ασκήσει το καθήκον της.

Όμως, επειδή η «διαταγή» προς την Δικαιοσύνη κρίθηκε ανεπαρκής, έλαβαν και δραστικότερα μέτρα.

Έτσι λοιπόν, επειδή υπήρχε δικαστής υψηλού κύρους – σήμερα είναι Γενικός Εισαγγελέας του δικαστηρίου της ΕΕ -  του οποίου η ψήφος κατά την διάσκεψη θα επηρέαζε και άλλους δικαστές να λάβουν την ίδια θέση, επιχείρησαν να τον εξουδετερώσουν με όρους υποκόσμου: 

Δημοσίευσαν στην Αυγή το προϊόν υποκλοπών, που είχαν διαπραχθεί εις βάρος του και αφορούσαν την προσωπική του ζωή, επιδιώκοντας τον ηθικό του θάνατο.

Το Σάββατο, ο κ. Τσίπρας  δήλωσε ότι στο κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι η αποκοπή του ομφάλιου λώρου που δένει την Δικαιοσύνη με την εκτελεστική εξουσία.

Αν λοιπόν είχαμε κανονικούς δημοσιογράφους, στην αυριανή συνέντευξη, ειδικά μετά από αυτήν την δήλωση, όλοι θα διαγκωνίζονταν ποιος θα του υποβάλει πρώτος, την ερώτηση που επιβάλλεται με όρους «αναγκαιότητας» από την προηγούμενη συμπεριφορά του:

-Πώς συμβιβάζεται η υπόσχεσή σας για αποκοπή του λώρου που συνδέει δικαιοσύνη και εκτελεστική εξουσία, με την προηγούμενη συμπεριφορά σας;  Και ειδικότερα:

α) Με την δήλωσή σας ότι θεωρείτε αδιανόητο να ακυρώσει η Δικαιοσύνη πράξη της κυβέρνησης και

β) με την εκ μέρους σας δημοσίευση στην Αυγή του προϊόντος υποκλοπών που είχαν διαπραχθεί εις βάρος δικαστή, ο οποίος φερόταν ότι θα ψήφιζε υπέρ της ακύρωσης των κυβερνητικών σας πράξεων; Και ποιά εγγύηση δίνετε ότι δεν θα τα επαναλάβετε;

Αυτά, αν είχαμε κανονικούς δημοσιογράφους, που δεν φοβούνται τον κ. Τσίπρα.

Η ερώτηση όμως αυτή δεν θα γίνει.

Προσθήκη σχολίου

Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.