Σύνδεση συνδρομητών

Πλήγμα στην ελευθερία του Τύπου η διαγραφή Πορτοσάλτε

Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2021 16:21
Ο δημοσιογράφος Άρης Πορτοσάλτε. Διεγράφη οριστικά από την ΕΣΗΕΑ, το μεγαλύτερο συνδικαλιστικό σωματείο των δημοσιογράφο, επειδή δεν συμμετείχε σε απεργία με την οποία διαφωνούσε.
Φωτογραφία Αρχείου
Ο δημοσιογράφος Άρης Πορτοσάλτε. Διεγράφη οριστικά από την ΕΣΗΕΑ, το μεγαλύτερο συνδικαλιστικό σωματείο των δημοσιογράφο, επειδή δεν συμμετείχε σε απεργία με την οποία διαφωνούσε.

Η διαγραφή του Άρη Πορτοσάλτε από την ΕΣΗΕΑ (και η επιβολή μικρότερων ποινών σε ορισμένους άλλους) είναι καμπανάκι για τις ελευθερίες του Τύπου, που δεν τις προστατεύει το σωματείο των δημοσιογράφων. Σε κάθε περίπτωση, η διαγραφή Πορτοσάλτε επειδή δεν πειθάρχησε σε απόφαση της ΕΣΗΕΑ είναι ένδειξη ολοκληρωτικής αντίληψης και χρειάζεται ουσιαστική απάντηση.

 

Ηλίας Κανέλλης

Δημοσιογράφος, εκδότης του περιοδικού Books' Journal. Σπούδασε κοινωνικές και πολιτικές επιστήμες και κινηματογράφο. Εξέδωσε και διεύθυνε το περιοδικό Κάμερα, υπήρξε κριτικός κινηματογράφου και αρχισυντάκτης του περιοδικού Αντί, εργάστηκε ως επιφυλλιδογράφος στην Εποχή, στην Ελευθεροτυπία, στην Εξουσία, στην Athens Voice, στο Βήμα, στο Protagon.gr και, τα τελευταία χρόνια, στα Νέα. Για πολλά χρόνια έκανε καθημερινή εκπομπή στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9,84 ενώ συνεργάστηκε ως πολιτικός αναλυτής με την τηλεόραση της ΕΡΤ. Ίδρυσε και διεύθυνε την εφημερίδα του Φεστιβάλ Αθηνών εφ. Έχει γράψει το βιβλίο Εθνοχουλιγκανισμός: Εκφράσεις της νεοελληνικής ιδεολογίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2004 της Αθήνας (εκδόσεις Οξύ) και έχει επιμεληθεί τις κινηματογραφικές μονογραφίες Σταύρος Τορνές (με τον Σταύρο Καπλανίδη και, για την ιταλική έκδοση, με την επιπλέον συνεργασία του Sergio Grmek Germani), Κώστας Γαβράς και Σταύρος Τσιώλης. Σε λίγο θα κυκλοφορήσει το βιβλίο του, Το κιτς του ΣΥΡΙΖΑ.

Προσθήκη σχολίου

Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.