Σύνδεση συνδρομητών

Απάτες και αυταπάτες

Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2017 11:30
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Κατά το Blooomberg, γράφει στους δανειστές ότι η Ελλάδα έχει πράξει το 30% όσων έχει συνομολογήσει.
Φωτογραφία Αρχείου
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Κατά το Blooomberg, γράφει στους δανειστές ότι η Ελλάδα έχει πράξει το 30% όσων έχει συνομολογήσει.

Ο Τσίπρας δεν έλεγε τόσον καιρό, όπου βρεθεί, ότι έχουμε εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις μας που απορρέουν από το μνημόνιο και είναι σειρά των δανειστών τώρα να τηρήσουν τα συμφωνηθέντα; Κι έρχεται σήμερα ο Τσακαλώτος (σύμφωνα με αποκάλυψη του πρακτορείου Bloomberg) να μας πει ότι δεν έχουμε εκπληρώσει παρά μόνο το 30% των υποχρεώσεών μας;

Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα, ένας πρωθυπουργός που σέβεται τον εαυτό του θα είχε αποπέμψει τον υπουργό του αυθημερόν είτε για τα ψέματά του είτε για την ανικανότητά του. Αλλά όχι, σ’ αυτήν την κυβέρνηση τα ψέματα και η ανικανότητα επιβραβεύονται! Συνεπώς, μέχρι και προαγωγή δικαιούται να πάρει ο Τσακαλώτος.

Σοβαρά τώρα. Η ομολογία του Τσακαλώτου κάθε άλλο παρά εκ παραδρομής έγινε. Εντάσσεται στην πάγια πρακτική της κυβέρνησης να τονίζει με κάθε ευκαιρία την ηρωική της αντίσταση στα κελεύσματα της επάρατης τρόικας. Έμμεσα λέει στον συριζαίο ψηφοφόρο στο καφενείο: «30 τούς δώσαμε, 70 κρατήσαμε – πάλι κερδισμένοι είμαστε».

Απλοϊκό; Ναι, απλοϊκό, αλλά απολύτως κατανοητό. Στο κάτω κάτω, δεν ρωτάς πόσα εκατομμύρια έχει το δισεκατομμύριο. Μια χαρά κατανοητοί είναι αυτοί οι αριθμοί. Διότι το καφενείο δεν είναι πανεπιστήμιο, τόπος συναναστροφής είναι. Και σήμερα  το 70-30 μοιάζει με νίκη επί των μισητών δανειστών. Μέχρι την επόμενη «νίκη» που θα μάς πουλήσει η κυβέρνηση αύριο.

Προσθήκη σχολίου

Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.