Σύνδεση συνδρομητών

Alors, c'est la guerre!

Τρίτη, 22 Μαρτίου 2016 13:52
22 Mαρτίου 2016. Πρώτες εικόνες από την αίθουσα στην οποία έγινε η έκρηξη, στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών.
twitter
22 Mαρτίου 2016. Πρώτες εικόνες από την αίθουσα στην οποία έγινε η έκρηξη, στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών.

Διπλή τρομοκρατική επίθεση σήμερα το πρωί στις Βρυξέλλες, με επιθέσεις αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο και το μετρό και με αποτέλεσμα πάνω από 25 νεκρούς και 100 τραυματίες.

Οι επιθέσεις ήρθαν τρεις μόλις ημέρες μετά τη σύλληψη του τζιχαντιστή τρομοκράτη Σαλάμ Αμπντεσλάμ, ενός από τους οργανωτές των επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι και ενώ διεξάγονται στη Γενεύη ειρηνευτικές συνομιλίες για τη Συρία και το Ισλαμικό Κράτος δέχεται ισχυρά κτυπήματα στη Μοσούλη του Ιράκ και στη Ράκκα της Συρίας.

Σοκαρισμένοι οι ευρωπαίοι ηγέτες δηλώνουν οι περισσότεροι τον αποτροπιασμό τους για τις τυφλές επιθέσεις, αλλά τον τόνο για το τι θα επακολουθήσει τον έδωσε η Γαλλία, με τον πρόεδρο Φρανσουά Ολλάντ να δηλώνει ότι «κτυπήθηκε η Ευρώπη στο σύνολό της» και τον πρωθυπουργό Μανουέλ Βαλς να τονίζει ότι «η Ευρώπη βρίσκεται σε πόλεμο».

Είναι σαφές ότι το δραματικό αυτό χτύπημα θα επηρεάσει και τις εξελίξεις στο προσφυγικό ζήτημα, με πιθανότερο αποτέλεσμα τη μείωση της θέλησης των ευρωπαϊκών χωρών να δεχθούν μεγάλο αριθμό προσφύγων και την πίεση στην Ελλάδα να μεγαλώνει.

The Books' Journal

Το Books' Journal είναι μια απολύτως ανεξάρτητη επιθεώρηση με κείμενα παρεμβάσεων, αναλύσεις, κριτικές και ιστορίες, γραμμένα από τους κατά τεκμήριον ειδικούς. Πανεπιστημιακούς, δημοσιογράφους, συγγραφείς και επιστήμονες με αρμοδιότητα το θέμα με το οποίο καταπιάνονται.

Προσθήκη σχολίου

Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.