Σύνδεση συνδρομητών

Μένουμε Ασφαλείς στις πολιτιστικές εκδηλώσεις

Σάββατο, 30 Μαϊος 2020 10:31
Μένουμε Ασφαλείς στις πολιτιστικές εκδηλώσεις

Η πανδημία του κορωνοϊού επέσπευσε την συγκρότηση ενός νέου θεσμού, «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός». Με αυτή την ονομασία και με στόχο τη σύζευξη του μνημειακού πλούτου της χώρας με τη σύγχρονη δημιουργία, δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του υπουργείου Πολιτισμού ένας νέος κύκλος εκδηλώσεων στους αρχαιολογικούς χώρους.

Η αντικειμενική δυσχέρεια διεξαγωγής των μεγάλων προγραμματισμένων φεστιβάλ, συναυλιών και πολλών ακόμα πολιτιστικών εκδηλώσεων το καλοκαίρι, ενέπνευσε μια εναλλακτική δραστηριότητα στους αρχαιολογικούς χώρους ολόκληρης της Ελλάδας.

Το νέο πρόγραμμα «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός» αρχίζει με πολιτιστικές εκδηλώσεις στους αρχαιολογικούς χώρους. Η έναρξη των εκδηλώσεων αυτών τοποθετείται στις 18 Ιουλίου, η διάρκειά τους ώς το τέλος Σεπτεμβρίου.

Ο στόχος είναι διπλός: αφενός ένα πολιτιστικό καλοκαίρι, με την προσφορά πλήθους εκδηλώσεων σε όσο το δυνατόν περισσότερες περιοχές της Ελλάδας, αφετέρου η συνεργασία του υπουργείου Πολιτισμού και εργαζομένων στον καλλιτεχνικό τομέα, που έχουν πληγεί ιδιαίτερα λόγω της πανδημίας.

The Books' Journal

Το Books' Journal είναι μια απολύτως ανεξάρτητη επιθεώρηση με κείμενα παρεμβάσεων, αναλύσεις, κριτικές και ιστορίες, γραμμένα από τους κατά τεκμήριον ειδικούς. Πανεπιστημιακούς, δημοσιογράφους, συγγραφείς και επιστήμονες με αρμοδιότητα το θέμα με το οποίο καταπιάνονται.

Προσθήκη σχολίου

Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.