Σύνδεση συνδρομητών

Έλληνες δάσκαλοι διδάσκουν τον αυταρχισμό

Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2016 18:23
H ανακοίνωση της ΔΟΕ κατά της έλευσης Ομπάμα.
ΔΟΕ
H ανακοίνωση της ΔΟΕ κατά της έλευσης Ομπάμα.

Σχολιάστηκε ευρύτατα και επικριτικά η ανακοίνωση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ) κατά της επίσκεψης του Αμερικανού Προέδρου Μπάρακ Ομπάμα στην Αθήνα, κυρίως για το περιεχόμενό της που έδειχνε εχθρότητα προς τη δημοκρατία (γιατί οι ΗΠΑ, με όλες τις αδυναμίες τους, είναι μια από τις σημαντικότερες δημοκρατίες στον κόσμο).     

Ο χαρακτηρισμός για εχθρότητα της δημοκρατίας συνάγεται συνδυαστικά με το γεγονός πως κατά την επίσκεψη του Ρώσου Προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν η ΔΟΕ δεν έβγαλε καμιά ανακοίνωση θεωρώντας πως δεν υπάρχει κανένας ανάλογος λόγος. Προφανώς η ΔΟΕ είναι θαυμάστρια ενός από τα περισσότερο αυταρχικά καθεστώτα στην Ευρώπη, της Ρωσίας.

Εκτός από εχθρός της δημοκρατίας και θαυμάστρια του αυταρχισμού, η ΔΟΕ είναι και ρατσιστική. Πριν από τρία χρόνια είχε κατηγορήσει τη βουλευτίνα της ΔΗΜΑΡ Μαρία Γιαννακάκη για διασυρμό του Διευθυντή του 3ου Δημοτικού Σχολείου Σπάτων που για ρατσιστικούς λόγους απέκλειε τα παιδιά Ρομά από την εκπαίδευση, στηρίζοντας –και νομικά όπως διαφήμιζε!– τον παρανομούντα ρατσιστή δάσκαλο.

Τα πρόσφατο κείμενο και το προ τριετίας κείμενο ακολουθούν. Δεδομένου ότι η ΔΟΕ εκπροσωπεί δημοκρατικά το διδασκαλικό σώμα και ότι ούτε το 2013 ούτε τώρα δεν υπήρξε καμιά καταδίκη των θέσεών της, το διδασκαλικό σώμα χρεώνεται τους χαρακτηρισμούς για τη ΔΟΕ: οι Έλληνες δάσκαλοι (ή έστω η ευρεία πλειοψηφία τους με την όποια διαφωνούσα μειοψηφία να σιωπά συνένοχα) είναι λοιπόν κατ’ επιλογή τους εχθροί της δημοκρατίας, θαυμαστές αυταρχισμού και ρατσιστές.

 

 

OI ANAKOIΝΩΣΕΙΣ

-------------------------------------------------------------------------------------------

Αθήνα 10/11/2016

Προς

Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.

 

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ

ΤΡΙΤΗ 15 ΝΟΕΜΒΡΗ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΟΜΠΑΜΑ

Η παρουσία του αμερικανού προέδρου Ομπάμα στην Αθήνα στις 15 – 16 Νοέμβρη αποτελεί πρόκληση για τον ελληνικό λαό, την παραμονή της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου κατά της αμερικανοκίνητης χούντας. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όπως έπρατταν και οι προηγούμενες,  υποδέχεται τον επικεφαλής του αμερικανικού ιμπεριαλισμού για την ενίσχυση της παρουσίας των συμφερόντων του και την επιβολή των επεκτατικών σχεδίων στην ευρύτερη περιοχή.

Η παρέμβαση των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ στην ευρύτερη περιοχή της μέσης Ανατολής σπέρνει πολέμους, καταστροφές, θάνατο και ανείπωτο πόνο σε εκατομμύρια ανθρώπους. Ο έλεγχος των πηγών και των δρόμων της ενέργειας και η οικονομική εκμετάλλευσή τους περνά πάνω από τα τεράστια κύματα των πνιγμένων και ξεριζωμένων προσφύγων.

Η απάντηση στην πρόκληση μπορεί και πρέπει να δοθεί από το εργατικό, λαϊκό και νεολαιίστικο κίνημα.

Από τη Δ.Ο.Ε. 

--------------------------------------------------------------------

Αθήνα 25/11/2013

Προς

1. Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.

2. Μ.Μ.Ε.

 

Σχετικά με το διασυρμό που επιχειρεί  βουλευτής σε βάρος του Διευθυντή  και του Συλλόγου Διδασκόντων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Σπάτων

Το Δ.Σ. της ΔΟΕ αφού έλαβε υπόψη του :

1. Την ομόφωνη απόφαση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. "ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΕΛΜΟΥΖΟΣ" με θέμα " ΕΝΤΟΝΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΣΥΡΜΟ ΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥ 3ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΠΑΤΩΝ " (39/3-10-2013).

2. Την απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων του 3ου Δημ. Σχολείου Σπάτων

3. Την Ερώτηση , της Βουλευτού της ΔΗΜΑΡ Μαρίας Γιαννακάκη, προς τους κ. κ. Υπουργούς Παιδείας και Θρησκευμάτων Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη Εσωτερικών με θέμα: «Ρομά Σπάτων»

4. Το Δημοσίευμα της Εφημερίδας Συντακτών (20-11-13) με τίτλο "Σχολικός αποκλεισμός μαθητών Ρομά"

θεωρεί ότι

            Οι  κατηγορίες της εν λόγω βουλευτού ότι δήθεν :

  • η Διεύθυνση του σχολείου  «δεν δέχεται να εγγράψει προς φοίτηση μαθητές Ρομά» και ότι δήθεν «οι εκπαιδευτικοί του σχολείου αποθαρρύνουν τους μαθητές Ρομά να φοιτήσουν στο 3ο Δ.Σ. Σπάτων» είναι αναληθείς , ανυπόστατες, τελείως αυθαίρετες  και αβάσιμες.
  •  «οι εκπαιδευτικοί του σχολείου δείχνουν ρατσιστική συμπεριφορά προς τους Ρομά» είναι ιδιαιτέρως συκοφαντική που προσβάλλει, με τρόπο άδικο και απαράδεκτο, το ήθος, την αξιοπρέπεια και την τιμή όχι μόνο των εκπαιδευτικών του 3ου Δημοτικού Σχολείου Σπάτων αλλά του συνόλου  των λειτουργών του κλάδου μας.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.

            Έχει τη βεβαιότητα ότι οι εκπαιδευτικοί, αντιλαμβάνονται  πλήρως το ρόλο και την αποστολή τους, κινούνται πάντα με γνώμονα τις ανθρωπιστικές αξίες και τις παιδαγωγικές αρχές, χωρίς να διαπνέονται  από φυλετικές, θρησκευτικές, ρατσιστικές αντιλήψεις και συμπεριφορές ή άλλες διακρίσεις. Γι΄ αυτό και δηλώνει την πλήρη συμπαράσταση του,  τόσο στο σύλλογο διδασκόντων όσο και το Διευθυντή του 3ου Δ.Σ. Σπάτων και τους στηρίζει ηθικά, συνδικαλιστικά και νομικά (αφού έχει υποβληθεί μήνυση εναντίον του Δ/ντή). 

 

 

Παναγιώτης Δημητράς

Εκπρόσωπος του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ), μέλος της Γραμματείας της Ένωσης Ουμανιστών Ελλάδας (ΕΝΩ.ΟΥΜ.Ε.), μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου της Ευρωπαϊκής Ουμανιστικής Ομοσπονδίας και μέλος της Συνέλευσης Εκπροσώπων της Παγκόσμιας Οργάνωσης Κατά των Βασανιστηρίων (OMCT). Συγγραφέας του βιβλίου Αναζητώντας τα χαμένα δικαιώματα στην Ελλάδα. Η σκοτεινή πλευρά της ελληνικής δημοκρατίας (2007).

Προσθήκη σχολίου

Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.