Σύνδεση συνδρομητών

Διάλεξη του καθηγητή Ντιντιέ Εριμπόν στην Αθήνα

Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2022 17:36
Ο Ντιντιέ Εριμπόν.
Φωτογραφία αρχείου
Ο Ντιντιέ Εριμπόν.

«Επιστροφή στις κοινωνικές τάξεις; Σκέψεις για τις έννοιες της πολιτικής». Με αυτό το θέμα θα δοθεί διάλεξη του Ντιντιέ Εριμπόν, την Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2022, ώρα 7.00 μ.μ., στο κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου Αθηνών, Πανεπιστημίου 30 (αμφιθέατρο Αργυριάδη).

Τον γνωστό καθηγητή κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Αμιένης της Γαλλίας προσκαλούν το ΠΜΣ Πολιτική Επιστήμη και Κοινωνιολογία του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών και οι εκδόσεις νήσος.
Προλογίζει ο αναπληρωτής καθηγητής κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Παναγής Παναγιωτόπουλος. Με τον Ντιντιέ Εριμπόν συνομιλούν οι Αθηνά Αθανασίου, καθηγήτρια στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, και ο Γεράσιμος Κουζέλης, ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση.

Ο Ντιντιέ Εριμπόν έχει γεννηθεί το 1953 στη Ρενς. Σπούδασε φιλοσοφία, δίδαξε επί χρόνια σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ, εργάστηκε ως δημοσιογράφος και κριτικός βιβλίων, και συνδέθηκε φιλικά με τον Μισέλ Φουκώ και τον Πιερ Μπουρντιέ. Το πρώτο του βιβλίο ήταν η βιογραφία του Φουκώ (1989), που κυκλοφόρησε και στα ελληνικά (Μισέλ Φουκώ: Φιλόσοφος, δανδής και ταραξίας, μτφρ. Ν. Σταμπάκης, εκδ. Lector, 2009). Στα ελληνικά κυκλοφορεί ακόμα το βιβλίο του Επιστροφή στη Ρενς, σε μετάφραση Γιάννη Στεφάνου (νήσος, 2020).

Προσθήκη σχολίου

Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.