Σύνδεση συνδρομητών

Μένουμε Ασφαλείς στο πλοίο

Πέμπτη, 28 Μαϊος 2020 18:30
Μένουμε Ασφαλείς στο πλοίο

 Η έναρξη των θαλάσσιων συγκοινωνιών, μετά το τέλος του lockdown, σηματοδοτεί την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου. Ήδη ανακοινώθηκαν μέτρα προστασίας των ταξιδιωτών με πλοία ή με φεριμπότ.

Παίρνετε βαλίτσες και τα αγαπημένα σας βιβλία και σπεύδετε στο λιμάνι. Θα ταξιδέψετε στον προορισμό σας με ασφάλεια, διότι έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα. Τι θα προσέχει η ακτοπλοϊκή εταιρεία και τι θα πρέπει να προσέξετε εσείς;

Στα οχηματαγωγά πλοία της γραμμής, μπορεί να ταξιδεύει μέχρι το πενήντα τοις εκατό (50%) του συνολικού αριθμού επιβατών ή μέχρι το πενήντα πέντε τοις εκατό (55%) αν το πλοίο διαθέτει καμπίνες. Είναι απαραίτητη η τήρηση ελάχιστης απόστασης ενάμισι (1,5) μέτρου ανάμεσα στους επιβάτες. Εκτός από τη δική σας προσωπική ευθύνη, για την της απόστασης πρέπει να έχει φροντίσει η πλειοκτησία, ο διαχειριστής και οι πλοίαρχοι.

Στα πλοία που διαθέτουν καμπίνες, για επιβάτες αλλά και για πληρώματα, μπορούν να φιλοξενούνται έως τέσσερα άτομα, αν έχουν συγγενική σχέση πρώτου ή δεύτερου βαθμού ή αν είναι άτομα με αναπηρία με το συνοδό τους. Κατά τα άλλα, κάθε καμπίνα μπορεί να φιλοξενεί έναν μόνο μεμονωμένο επιβάτη ή έως δύο μέλη πληρώματος.

Οι επιβάτες και το πλήρωμα πρέπει, από την αρχή μέχρι το τέλος του ταξιδιού, να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες για την πρόληψη και την αντιμετώπιση πιθανών κρουσμάτων κωρονοϊού. Κάθε παράβαση, που αιτιολογείται από την αρμόδια αρχή, επισύρει πρόστιμο 150 ευρώ.

Μένουμε ασφαλείς για να απολαύσουμε το ταξίδι.

 

ΚΥΑ (ΦΕΚ 1988/Β/23.05.2020)

 

LINK:

https://covid19.gov.gr/?fbclid=IwAR05WA6MfsHqk3o3Tj0ZU3-A7emKFMm6LIk50mp_H_5FtLYxrJflqgW14fQ

 

The Books' Journal

Το Books' Journal είναι μια απολύτως ανεξάρτητη επιθεώρηση με κείμενα παρεμβάσεων, αναλύσεις, κριτικές και ιστορίες, γραμμένα από τους κατά τεκμήριον ειδικούς. Πανεπιστημιακούς, δημοσιογράφους, συγγραφείς και επιστήμονες με αρμοδιότητα το θέμα με το οποίο καταπιάνονται.

Προσθήκη σχολίου

Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.