Σύνδεση συνδρομητών

Mια έκθεση περιοδικών που δεν έγινε...

Κυριακή, 05 Μαρτίου 2017 17:36
Ο ποιητής Μανόλης Αναγνωστάκης ξεφυλλίζει περιοδικά ανάμεσα στην Αγορή Γκρέκου (αριστερά) και τη Μεταξένια Ζεβελάκη.1992.
Αρχείο Γιώργου Ζεβελάκη.
Ο ποιητής Μανόλης Αναγνωστάκης ξεφυλλίζει περιοδικά ανάμεσα στην Αγορή Γκρέκου (αριστερά) και τη Μεταξένια Ζεβελάκη.1992.

Mαρτυρία του Δημήτρη Δασκαλόπουλου για μια ενδιαφέρουσα ιδέα, η οποία, ωστόσο, δεν καρποφόρησε. Απέμειναν όμως φωτογραφίες…[ΤΒJ]

Unknown

 

Ένα δυο χρόνια αργότερα, το 1992, ο Γιώργος Ζεβελάκης είχε την ιδέα να οργανώσουμε μια μεγάλη έκθεση λογοτεχνικών περιοδικών, με συμμετοχή του Μανόλη Αναγνωστάκη, του Νικήτα Παρίση, του Λάκη Παπαστάθη, της Αγορής Γκρέκου, της Μαρίας Στασινοπούλου, ιδέες που, όπως και αρκετές άλλες του Γιώργου, δεν πραγματοποιήθηκε. Μοναδικό τεκμήριο έμεινε μια ομαδική φωτογραφία μας με τη σχετική λεζάντα, δημοσιευμένη στο τεύχος που αφιέρωσε το Αντί στο Μανόλη το 1993.

Απόσπασμα από το βιβλίο του Δημήτρη Δασκαλόπουλου, Τα χρόνια μου και τα χαρτιά μου. Χρονικό, Πατάκη, 2016, 343 σελ.

 

Εκτός από τη φωτογραφία που αναφέρει ο Δ.Δ. (Αναγνωστάκης, Παρίσης, Παπαστάθης, Δασκαλόπουλος, Στασινοπούλου - δημοσιεύεται εδώ), διασώθηκε και μια άλλη με τον γνωστό ποιητή να ξεφυλλίζει τα αγαπημένα του λογοτεχνικά περιοδικά, ανάμεσα στην Αγορή Γκρέκου και τη Μεταξένια Ζεβελάκη (στην κορυφή).

Προσθήκη σχολίου

Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.