Σύνδεση συνδρομητών

Δεν εκδίδονται οι οκτώ τούρκοι αξιωματικοί

Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2017 16:18
Οι τούρκοι στρατιωτικοί ενώ προσάγονται στον Άρειο Πάγο, για να ακούσουν την απόφαση του δικαστηρίου.
ΑΠΕ
Οι τούρκοι στρατιωτικοί ενώ προσάγονται στον Άρειο Πάγο, για να ακούσουν την απόφαση του δικαστηρίου.

O Άρειος Πάγος λέει όχι στην έκδοση των Τούρκων αξιωματικών. Και των οκτώ. Η απόφαση συνοδεύεται από την άμεση αποφυλάκισή τους. Οι πολίτες που αγωνίστηκαν για το δημοκρατικό πρόσωπο της Ελλάδας δικαιώθηκαν στον αγώνα τους.

Συγκεκριμένα, ο Αρειος Πάγος, γνωμοδότησε για όλους κατά της έκδοσής τους στην Τουρκία, διέταξε την απόλυσή τους από τις φυλακές εφ’ όσον δεν κρατούνται για άλλη αιτία και απορρίπτει την έφεση του εισαγγελέα εφετών.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις, «η πιθανότητα ακυρώσεως ή περιστολής του πλαισίου δικαιωμάτων όλων των εκζητουμένων, ανεξαρτήτως του βαθμού ενοχής ή βαρύτητας των αδικημάτων, δεν επιτρέπει την εφαρμογή διατάσεων που ρυθμίζουν την έκδοσή τους, αφού αυτές υποχωρούν έναντι των υπέρτερης σημασίας κανόνων που προστατεύουν τα δικαιώματα του ανθρώπου».

Το Δικαστήριο ουσιαστικά έκανε δεκτά τα επιχειρήματα των οκτώ εκζητουμένων ότι δεν θα έχουν δίκαιη δίκη στην Τουρκία και ότι κινδυνεύουν να υποστούν βασανισμούς, ακόμη και να χάσουν τη ζωή τους.

Για τους έξι εκ των οκτώ, η απόφαση ήταν ομόφωνη και αρνητική για το αίτημα των τουρκικών αρχών. Για δύο, μειοψήφησε μόνο ένας δικαστής.

Kαι οι οκτώ ήταν παρόντες στη δίκη και, σύμφωνα με τους δικηγόρους τους, άκουσαν την απόφαση με συγκίνηση και σεβασμό στο δικαστήριο.

Σχολιάζοντας την είδηση, ο Απόστολος Δοξιάδης σημείωσε στον προσωπικό λογαριασμό του στο facebook: 

Oλοκληρωτική, κατά κράτος, απόλυτη νίκη της Ελληνικής Δικαιοσύνης και της Κοινωνίας Πολιτών. 

 

 

The Books' Journal

Το Books' Journal είναι μια απολύτως ανεξάρτητη επιθεώρηση με κείμενα παρεμβάσεων, αναλύσεις, κριτικές και ιστορίες, γραμμένα από τους κατά τεκμήριον ειδικούς. Πανεπιστημιακούς, δημοσιογράφους, συγγραφείς και επιστήμονες με αρμοδιότητα το θέμα με το οποίο καταπιάνονται.

Προσθήκη σχολίου

Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.