Σύνδεση συνδρομητών

Ο Βob Dylan στο Books' Journal Νοεμβρίου

Παρασκευή, 04 Νοεμβρίου 2016 16:26
Ο Μπομπ Ντύλαν από τον Αλέκο Παπαδάτο. Το εξώφυλλο του τεύχους 71 του Books' Journal.
Αλέκος Παπαδάτος / The Books' Journal
Ο Μπομπ Ντύλαν από τον Αλέκο Παπαδάτο. Το εξώφυλλο του τεύχους 71 του Books' Journal.

Με αφιέρωμα στον νομπελίστα λογοτεχνίας το 2016, τον Μπομπ Ντύλαν, κυκλοφορεί σε λίγο το νέο τεύχος του Books' Journal Νοεμβρίου - με το οποίο το περιοδικό μπαίνει στον έβδομο χρόνο συνεχούς, σταθερής κυκλοφορίας του.

«Είναι ποιητής ο Μπομπ Ντύλαν;». Η ερώτηση γίνεται για να αμφισβητήσει το κύρος του φετινού βραβείου Νόμπελ (τουλάχιστον του φετινού) και έγινε από πολλούς στην Ελλάδα μετά την ανακοίνωση του φετινού βραβείου, ακόμα και από άσχετους με τα γράμματα και με το Νόμπελ λογοτεχνίας.

Η προφανής απάντηση («ναι») αναλύεται στο νέο τεύχος του Books' Journal, που φιλοξενεί τέσσερα κείμενα. Γράφουν η Κατερίνα Σχινά, η Μαρίλια Παπαθανασίου και ο Νίκος Μποζίνης, ενώ δημοσιεύεται και συνέντευξη του εκδότη των Στίχων του Ντύλαν, Κρίστοφερ Ρικς. 

Το εξώφυλλο του τεύχος, όπως πάντα, έχει σχεδιάσει ο Αλέκος Παπαδάτος.

The Books' Journal

Το Books' Journal είναι μια απολύτως ανεξάρτητη επιθεώρηση με κείμενα παρεμβάσεων, αναλύσεις, κριτικές και ιστορίες, γραμμένα από τους κατά τεκμήριον ειδικούς. Πανεπιστημιακούς, δημοσιογράφους, συγγραφείς και επιστήμονες με αρμοδιότητα το θέμα με το οποίο καταπιάνονται.

Προσθήκη σχολίου

Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.