Σύνδεση συνδρομητών

#ΜεΤηνΟυκρανία: νέα συγκέντρωση στο Σύνταγμα

Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2022 15:48
#ΜεΤηνΟυκρανία: νέα συγκέντρωση στο Σύνταγμα

Τρίτη, 1η Μαρτίου, στις 6 το απόγευμα, στην πλατεία Συντάγματος διοργανώνεται μεγάλη συγκέντρωση για στήριξη στον μαχόμενο ουκρανικό λαό και την καταδίκη της βάρβαρης ρωσικής εισβολής.

Η Ουκρανία, μια χώρα ελεύθερη και δημοκρατική, δίνει σήμερα αγώνα ύπαρξης, για την ανεξαρτησία, την ελεηθερία και το δικαίωμά της να αποφασίζει η ίδια για την τύχη της.

Αντίθετα, η Ρωσία, που της επιτέθηκε αναιτιολόγητα και βάναυσα, βρίσκεται κάτω από τα δεσμά ενός τυράννου, που φτύνει τη δημοκρατία, κατάργησε την ελευθερία του Τύπου, το κράτος δικαίου και τις ελευθερίες των πολιτών της χώρας. Ο Πούτιν είναι στυγνός δικτάτορας με αυτοκρατορικές βλέψεις, που δολοφονεί, φυλακίζει, και εξαφανίζει πολιτικούς αντιπάλους, δημοσιογράφους, διανοούμενους, επιστήμονες, καλλιτέχνες, και απλούς πολίτες που του ασκούν κριτική.

Οι στρατιές των χάκερ του και οι πληρωμένοι πράκτορές του σε όλες τις δυτικές χώρες, δυστυχώς και στην Ελλάδα, διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις στη Δύση για να αποσταθεροποιήσουν τις δυτικές φιλελεύθερες δημοκρατίες και την παγκόσμια σταθερότητα και να δημιουργήσουν ψευδείς εντυπώσεις για τη βαρβαρότητα της εισβολής.

Κάθε δημοκρατικός άνθρωπος, κάθε φίλος της ελευθερίας, είναι σήμερα με τον αγωνιζόμενο ουκρανικό λαό. Αλλά ως κάτοικοι της Ελλάδας, Έλληνες και μη, και ως Ευρωπαίοι, έχουμε μια παραπανήσια υποχρέωση να στηρίξουμε τον αγώνα της Ουκρανίας. Ο Πούτιν, με την εισβολή του, φέρνει για πρώτη φορά ύστερα από 70 χρόνια τον πόλεμο στην Ευρώπη, αναβιώνοντας τους χειρότερους εφιάλτες του αιματοβαμμένου παρελθόντος. Και αν πέσει η Ουκρανία, θα κινδυνεύσουν όχι μόνο οι άλλες χώρες που ξέφυγαν από τον σοβιετικό ζυγό, αλλά και οι χώρες της Βαλτικής, η Σουηδία, η Φινλανδία, και βέβαια ολόκληρη η Ευρώπη που του στέκεται αντίμαχη.

Είμαστε με την Ουκρανία γιατί θέλουμε να μάθουν οι δικτάτορες όλου του πλανήτη ότι οι φιλελεύθερες δημοκρατίες μπορούν να μετατραπούν σε νεκροταφεία των φιλοδοξιών τους.

Είμαστε με την Ουκρανία γιατί θέλουμε να διαφυλάξουμε το μέλλον και των δικών μας παιδιών από τις ορέξεις κάθε τυράννου.

Την Τρίτη 1 Μαρτίου, στις 6 μ.μ. οργανώνουμε μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα, με κάλεσμα σε όλους τις Ελληνίδες και τους Έλληνες που αγαπούν και θέλουν να προφυλάξουν τη δημοκρατία, την ελευθερία και την ευρωπαϊκή μας υπόσταση. Αλλά θα είναι μαζί μας και φίλοι από την Ουκρανία, αλλά και από άλλες χώρες που υπέφεραν ή και απειλούνται από τα αυτοκρατορικά οράματα του Πούτιν, για να ενώσουμε μαζί τους τις φωνές μας.

Ανάμεσα σε όσους θα κάνουν σύντομες ομιλίες, θα είναι (σε αλφαβητική σειρά) οι:

  • Βασίλης Αποστολόπουλος, επικεφαλής των Ανεξάρτητων Φοιτητών (Project ΠΑΝΚΣ)
  • Γρηγόρης Βαλλιανάτος (ακτιβιστής)
  • Απόστολος Δοξιάδης (συγγραφέας)
  • Γιώργος Μενεσιάν (διεθνολόγος)
  • Δημήτρης Μπούρας (ανθρωπολόγος ειδικός στα θέματα του Καυκάσου και της Ουκρανίας)
  • Αλέξανδρος Σκούρας (πρόεδρος του κέντρου φιλελεύθερων μελετών ΚΕΦΙΜ)
  • Θα απευθύνουν χαιρετισμό οι εκπρόσωποι των κοινοτήτων στην Ελλάδα της Ουκρανίας, της Γεωργίας και της Λευκορωσίας.
  • Επίσης, θα υπάρξει σύνδεση με την Κίρα Ρούντβικ και τον Μάριαν Ζαμπλότσκι, ουκρανούς βουλευτές και τώρα μαχητές στους δρόμους του Κιέβου.

Ζήτω η ελεύθερη Ουκρανία! Ζήτω η Δημοκρατία! Ζήτω η Ελλάδα!

The Books' Journal

Το Books' Journal είναι μια απολύτως ανεξάρτητη επιθεώρηση με κείμενα παρεμβάσεων, αναλύσεις, κριτικές και ιστορίες, γραμμένα από τους κατά τεκμήριον ειδικούς. Πανεπιστημιακούς, δημοσιογράφους, συγγραφείς και επιστήμονες με αρμοδιότητα το θέμα με το οποίο καταπιάνονται.

Προσθήκη σχολίου

Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.