Σύνδεση συνδρομητών

H Μαρία Κάλλας στο νέο Books' Journal

Πέμπτη, 02 Δεκεμβρίου 2021 14:38
Η Μαρία Κάλλας από τον Αλέκο Παπαδάτο, στο εξώφυλλο του τεύχους 125 του Books' Journal, που θα κυκλοφορήσει σε λίγες μέρες.
Αλέκος Παπαδάτος
Η Μαρία Κάλλας από τον Αλέκο Παπαδάτο, στο εξώφυλλο του τεύχους 125 του Books' Journal, που θα κυκλοφορήσει σε λίγες μέρες.

Στη Μαρία Κάλλας είναι αφιερωμένο το νέο τεύχος του BooksJournal, που ετοιμάζεται. Η ντίβα πίσω από το μύθο της.

Στις 2 Δεκεμβρίου 1923 γεννήθηκε η απόλυτη ντίβα της όπερας, η Mαρία Κάλλας. Η ζωή της οποίας δεν ακολούθησε το μύθο της – αφού δεν βρήκε την ευτυχία που αναζητούσε.

Το νέο τεύχος του BooksJournal, #225, που θα κυκλοφορήσει στα μέσα Δεκεμβρίου, είναι αφιερωμένο στη Μαρία Κάλλας. Αφορμή, δυο βιβλία με θέμα τη ζωή της και τη μουσική της ταυτότητα.

Το πρώτο, το βιβλίο του Τομ Βολφ, Μαρία Κάλλας: Γράμματα και Αναμνήσεις, μετάφραση από τα γαλλικά: Ανδρέας Παππάς, Πατάκη, που κυκλοφόρησε πέρυσι τον Δεκέμβριο.

Το δεύτερο, το βιβλίο της Λίντσι Σπενς, Casta Diva – Μαρία Κάλλας: Η κρυφή ζωή της, μετάφραση από τα αγγλικά: Χρύσα Φραγκιαδάκη, Παπαδόπουλος, που κυκλοφόρησε πρόσφατα.

Η μουσική ταυτότητα, η καλλιτεχνική περιπέτεια και τα πάθη της ζωής της Μαρίας Κάλλας παρουσιάζονται μέσα από τρεις κριτικές στα προαναφερθέντα βιβλία. Το εξώφυλλο του Αλέκου Παπαδάτου, που παρουσιάζεται σήμερα, εικονογραφεί αυτή την Κάλλας, πίσω από το μύθο της.

Το νέο τεύχος περιέχει, ανάμεσα σε πλούσια ύλη, και σελίδες με τις επιλογές των συνεργατών του Books’ Journal από τη νέα εσοδεία βιβλίων που κυκλοφορούν στη χριστουγεννιάτικη αγορά.

The Books' Journal

Το Books' Journal είναι μια απολύτως ανεξάρτητη επιθεώρηση με κείμενα παρεμβάσεων, αναλύσεις, κριτικές και ιστορίες, γραμμένα από τους κατά τεκμήριον ειδικούς. Πανεπιστημιακούς, δημοσιογράφους, συγγραφείς και επιστήμονες με αρμοδιότητα το θέμα με το οποίο καταπιάνονται.

2 σχόλια

Αγαπητή κ. Πατρικαράκου, το τεύχος κυκλοφορεί κάθε 15 του μήνα. Ειδικά το χριστουγεννιάτικο τεύχος μας, με αφιέρωμα στην Κάλλας, καθυστέρησε λίγο, θα διανεμηθεί στα κεντρικά βιβλιοπωλεία από αύριο μεσημέρι και, λογικά, θα είναι στα περίπτερα το πρωί της Παρασκευής. Κατά τα άλλα, υπάρχει παντού στα κεντρικά βιβλιοπωλεία και περίπτερα. Ευχαριστούμε πολύ.

Τηλ. Αναγνώστου
Τηλ. Αναγνώστου
15 Δεκ 2021, 11:12

Καλησπέρα,

Πότε κυκλοφορεί το τεύχος Δεκεμβρίου; Επειδή δεν το βρίσκω εύκολα, στο Κέντρο που το διανέμετε;

ΔΠ

Δέσποινα Πατρικαράκου
Δέσποινα Πατρικαράκου
14 Δεκ 2021, 10:12

Προσθήκη σχολίου

Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.