Σύνδεση συνδρομητών

Εξήντα υποτροφίες του Ιδρύματος Μποδοσάκη αναμένουν υποψηφιότητες

Τρίτη, 21 Δεκεμβρίου 2021 11:27
Υπότροφοι παλαιότερων περιόδων του Ιδρύματος Μποδοσάκη.
Γιάννης Δασκαλοθανάσης / Ίδρυμα Μποδοσάκη
Υπότροφοι παλαιότερων περιόδων του Ιδρύματος Μποδοσάκη.

Οι πτυχιούχοι ή τελειόφοιτοι όλων των σχολών και των τμημάτων του πανεπιστημιακού τομέα των ΑΕΙ, που επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση για τη χορήγηση υποτροφίας από το Ίδρυμα Μποδοσάκη, μπορούν να το κάνουν από σήμερα και έως τις 15 Φεβρουαρίου 2021. Το 50ό Πρόγραμμα Υποτροφιών για μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές, για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023, έχει ήδη ανακοινωθεί και αναμένει υποψηφιότητες.

Το φετινό Πρόγραμμα σηματοδοτεί τη συμπλήρωση 50 χρόνων διαρκούς υποστήριξης των νέων στην πραγματοποίηση των σπουδών που ονειρεύονται, με την Κοινότητα των Υποτρόφων, να αριθμεί πλέον περισσότερα από 2.500 μέλη.

Οι υποτροφίες καλύπτουν το κόστος των διδάκτρων και το κόστος διαβίωσης για μεταπτυχιακές ή διδακτορικές σπουδές πλήρους φοίτησης, ενώ αφορούν σύγχρονα επιστημονικά πεδία με μεγάλη ζήτηση και σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης.

Μέσα από το πρόγραμμα θεσμό, συνώνυμο της διαχρονικής δράσης του Ιδρύματος Μποδοσάκη για την προαγωγή της παιδείας, απονέμονται περίπου 60 υποτροφίες κάθε χρόνο σε νέους και νέες από όλη την Ελλάδα που επιθυμούν να συνεχίσουν με μεταπτυχιακές ή διδακτορικές σπουδές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η επιλογή των υποτρόφων στηρίζεται στις υψηλού επιπέδου ακαδημαϊκές επιδόσεις και λαμβάνει υπόψη την οικονομική δυνατότητα των υποψηφίων, ενώ ιδιαίτερη σημασία αποδίδεται στην προσωπικότητά τους, τη στοχοπροσήλωση και την αγάπη προς το αντικείμενο που επιθυμούν να σπουδάσουν.

Σύμφωνα με την Πρόεδρο του Δ.Σ. του Ιδρύματος Μποδοσάκη, Αθηνά Δεσύπρη, «η Κοινότητα των Υποτρόφων περιλαμβάνει περισσότερους από 2.500 ανθρώπους που χάραξαν την πορεία τους με μεγάλη πίστη στις δυνατότητες και στα όνειρά τους. Το Πρόγραμμα Υποτροφιών του Ιδρύματος Μποδοσάκη, με μισό αιώνα πλέον ιστορία, μετουσιώνει στο έπακρο το όραμα του Ιδρυτή του για μια κοινωνία ίσων ευκαιριών με δυνατότητες και προοπτική για όλους και εκφράζει τη διαχρονική δέσμευση του Ιδρύματος στην προαγωγή της παιδείας και την υποστήριξη των νέων. Με το βλέμμα στα επόμενα 50 χρόνια έργου για το Ίδρυμα, συνεχίζουμε να παρακολουθούμε και να στηρίζουμε τις επιλογές των νέων που ξεκινούν τώρα να ονειρεύονται, σχεδιάζοντας το δικό τους μέλλον».

Τα 24 επιστημονικά πεδία που περιλαμβάνονται στο 50ο Πρόγραμμα Υποτροφιών είναι τα ακόλουθα:

1. Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών

2. Μηχανική Μάθηση και Εφαρμογές

3. Ανάλυση Δεδομένων - Επιστήμη Δεδομένων

4. Ψηφιακές Τεχνολογίες

5. Τεχνολογίες Δικτύων Η/Υ, Οπτικών Δικτύων και Δικτύων Ασύρματων επικοινωνιών

6. Τεχνητή Νοημοσύνη - Ρομποτική

7. Μικροηλεκτρονική και Ενσωματωμένα Συστήματα

8. Τεχνολογίες Νέφους και Έξυπνων Συσκευών

9. Νανοεπιστήμες και Νανοτεχνολογία

10. Παραγωγή και διαχείριση Ενεργειακών Πόρων και Επιστήμη Υλικών

11. Περιβαλλοντικές Επιστήμες

12. Γεωπονία

13. Βιολογία

14. Στοχευμένη Ανάπτυξη Φαρμάκων

15. Βιοϊατρική Τεχνολογία και Πληροφορική Επιστημών Ζωής

16. Αναγεννητική Ιατρική

17. Μοριακή Ιατρική - Κυτταρικές θεραπείες και Βιοκαινοτομία

18. Ρομποτική Χειρουργική - Τηλεχειρουργική

19. Επιστήμη της Διατροφής και Διαιτολογίας - Τεχνολογία Τροφίμων

20. Εκτίμηση & Διαχείριση Επαγγελματικού, Περιβαλλοντικού & Φαρμακευτικού Κινδύνου

21. Στατιστική και Επιχειρησιακή Έρευνα

22. Βιοκλιματικός Σχεδιασμός στην Αρχιτεκτονική

23. Προστασία Μνημείων

24. Αντισεισμική Τεχνολογία, Γεωτεχνική Σεισμική Μηχανική

Οι προϋποθέσεις για τη λήψη των υποτροφιών ορίζονται αναλυτικά στην Προκήρυξη του 50ού Προγράμματος Υποτροφιών, ακαδημαϊκού έτους 2022-2023, η οποία έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος Μποδοσάκη, στην ενότητα Υποτροφίες. Το υποστηρικτικό υλικό που επίσης παρέχεται στην ίδια διεύθυνση περιλαμβάνει οδηγίες για τη συμπλήρωση της αίτησης, συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις για τη διαδικασία της υποβολής, καθώς και πρότυπα συστατικών επιστολών, για τη διευκόλυνση των υποψηφίων.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Τμήμα Επικοινωνίας & Ανάπτυξης Ιδρύματος Μποδοσάκη

Χαρά Τασόγλου,  Director of Communications and Development,

Ε-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., T: 210 6820970, M: 6936152007

Μαριλένα Μάκρη, Community Building Officer,

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., T: 210 7225823 M: 6942554459

 

Τι είναι το Ίδρυμα Μποδοσάκη

Το Ίδρυμα Μποδοσάκη είναι κοινωφελής οργανισμός που ιδρύθηκε το 1972 με σκοπό τη συνέχιση της προσφοράς του ιδρυτή του Πρόδρομου Μποδοσάκη - Αθανασιάδη στην ελληνική κοινωνία. Όραμά του είναι μια κοινωνία ίσων ευκαιριών, με δυνατότητες και προοπτική για όλους.

Προς επίτευξη του οράματός του, το Ίδρυμα Μποδοσάκη, με διαφάνεια, λογοδοσία και αξιοπιστία, χρηματοδοτεί, σχεδιάζει και υλοποιεί δράσεις και προγράμματα που σχετίζονται με τους τέσσερις στρατηγικούς του πυλώνες: την προαγωγή της παιδείας, την αναβάθμιση της υγείας, την προστασία του περιβάλλοντος και την ενδυνάμωση της Κοινωνίας των Πολιτών. Από την ίδρυσή του ως σήμερα έχει διαθέσει περισσότερα από 450 εκ. ευρώ προς επίτευξη των σκοπών του.

Παράλληλα, το Ίδρυμα Μποδοσάκη δρα σήμερα και ως καταλύτης δημιουργίας ενός πλαισίου ευρύτερης προσφοράς στην ελληνική κοινωνία, διαχειριζόμενο πόρους τρίτων -Κληροδοτών, διεθνών φορέων, εταιρειών και άλλων μεγάλων δωρητών- που επιθυμούν να χρηματοδοτήσουν προγράμματα σημαντικού κοινωνικού αντικτύπου για κρίσιμες ανάγκες εκπαίδευσης, υγείας και προστασίας του περιβάλλοντος.

The Books' Journal

Το Books' Journal είναι μια απολύτως ανεξάρτητη επιθεώρηση με κείμενα παρεμβάσεων, αναλύσεις, κριτικές και ιστορίες, γραμμένα από τους κατά τεκμήριον ειδικούς. Πανεπιστημιακούς, δημοσιογράφους, συγγραφείς και επιστήμονες με αρμοδιότητα το θέμα με το οποίο καταπιάνονται.

Προσθήκη σχολίου

Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.