Σύνδεση συνδρομητών

Ψηφίστε για να αφαιρεθούν οι ακαδημαϊκοί τίτλοι του Πούτιν

Κυριακή, 06 Μαρτίου 2022 21:12
Ψηφίστε για να αφαιρεθούν οι διδακτορικοί τίτλοι από τον Πούτιν.
avaaz
Ψηφίστε για να αφαιρεθούν οι διδακτορικοί τίτλοι από τον Πούτιν.

To Books' Journal υιοθετεί την καμπάνια για την αφαίρεση των διδακτορικών τίτλων που έχουν απονείμει ελληνικά Πανεπιστήμια στον ρώσο πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν, μετά την εισβολή της Ρωσίας κατά της δημοκρατικής και ανεξάρτητης Ουκρανίας. Ψηφίστε στο avaaz γι' αυτό.

Η παράνομη στρατιωτική εισβολή του Βλάντιμιρ Πούτιν στην Ουκρανία συνιστά μια ωμή προσβολή της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας και των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου για την Ευρώπη και τον κόσμο. Ο πόλεμος του Βλάντιμιρ Πούτιν έχει προκαλέσει, σε μόλις λίγες μέρες, εκατόμβες θυμάτων, μεταξύ αυτών είναι και χιλιάδες άμαχοι, εκατοντάδες χιλιάδες εκτοπισμένοι και πρόσφυγες.
Τα προηγούμενα χρόνια, ορισμένα ελληνικά Πανεπιστήμια είχαν αναγορεύσει τον Βλάντιμιρ Πούτιν σε Επίτιμο Διδάκτορα Τμημάτων και Σχολών τους.
Σήμερα, ως ελάχιστη υποχρέωση απέναντι στον αγώνα του ουκρανικού λαού, στην ανεξαρτησία και στην αυτοδιάθεση των ελεύθερων Λαών και Κρατών, με προσήλωση στις θεμελιώδεις ευρωπαϊκές αρχές της Ειρήνης, της Δημοκρατίας, της Ασφάλειας και του Κράτους Δικαίου, εμείς, πολίτες της Ελλάδας και της Ευρώπης, άνδρες και γυναίκες, πανεπιστημιακοί και μη, ΖΗΤΑΜΕ την ανάκληση των τιμητικών ακαδημαϊκών τίτλων που έχουν χορηγήσει ελληνικά Πανεπιστήμια στον Βλάντιμιρ Πούτιν.
Η πανεπιστημιακή κοινότητα και η κοινωνία των πολιτών καταδικάζει τον πόλεμο και απομονώνει αυτόν που φέρνει τον όλεθρο του θανάτου και την καταστροφή στην Ευρώπη.

ΤΟ LINK ΤΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ: 

https://secure.avaaz.org/community_petitions/el/theodoros_papatheodorou_kathegetes_pan_miou_pelopo_anaklese_akademaikon_titlon_pou_ekhoun_khoregethei_apo_ellenika_panepistemia_ston_bl_poutin/?fhFDVsb&utm_source=sharetools&utm_medium=facebook&utm_campaign=petition-1431029-anaklese_akademaikon_titlon_pou_ekhoun_khoregethei_apo_ellenika_panepistemia_ston_bl_poutin&utm_term=fhFDVsb%2Bel&fbclid=IwAR1ikQ0kLqqBwe-097sADReSIRCr39UpUdB943IZJm__-Pf3ISCimKRuzOg

H πρωτοβουλία της καμπάνιας ανήκει στον καθηγητή και πρώην βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Θόδωρο Παπαθεοδώρου.

 

The Books' Journal

Το Books' Journal είναι μια απολύτως ανεξάρτητη επιθεώρηση με κείμενα παρεμβάσεων, αναλύσεις, κριτικές και ιστορίες, γραμμένα από τους κατά τεκμήριον ειδικούς. Πανεπιστημιακούς, δημοσιογράφους, συγγραφείς και επιστήμονες με αρμοδιότητα το θέμα με το οποίο καταπιάνονται.

Προσθήκη σχολίου

Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.