Η παράνομη στρατιωτική εισβολή του Βλάντιμιρ Πούτιν στην Ουκρανία συνιστά μια ωμή προσβολή της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας και των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου για την Ευρώπη και τον κόσμο. Ο πόλεμος του Βλάντιμιρ Πούτιν έχει προκαλέσει, σε μόλις λίγες μέρες, εκατόμβες θυμάτων, μεταξύ αυτών είναι και χιλιάδες άμαχοι, εκατοντάδες χιλιάδες εκτοπισμένοι και πρόσφυγες.
Τα προηγούμενα χρόνια, ορισμένα ελληνικά Πανεπιστήμια είχαν αναγορεύσει τον Βλάντιμιρ Πούτιν σε Επίτιμο Διδάκτορα Τμημάτων και Σχολών τους.
Σήμερα, ως ελάχιστη υποχρέωση απέναντι στον αγώνα του ουκρανικού λαού, στην ανεξαρτησία και στην αυτοδιάθεση των ελεύθερων Λαών και Κρατών, με προσήλωση στις θεμελιώδεις ευρωπαϊκές αρχές της Ειρήνης, της Δημοκρατίας, της Ασφάλειας και του Κράτους Δικαίου, εμείς, πολίτες της Ελλάδας και της Ευρώπης, άνδρες και γυναίκες, πανεπιστημιακοί και μη, ΖΗΤΑΜΕ την ανάκληση των τιμητικών ακαδημαϊκών τίτλων που έχουν χορηγήσει ελληνικά Πανεπιστήμια στον Βλάντιμιρ Πούτιν.
Η πανεπιστημιακή κοινότητα και η κοινωνία των πολιτών καταδικάζει τον πόλεμο και απομονώνει αυτόν που φέρνει τον όλεθρο του θανάτου και την καταστροφή στην Ευρώπη.
ΤΟ LINK ΤΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ:
H πρωτοβουλία της καμπάνιας ανήκει στον καθηγητή και πρώην βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Θόδωρο Παπαθεοδώρου.