Σύνδεση συνδρομητών

Η έκθεση του Τζιανκάρλο Σκάλια από το Περού

Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2022 23:14
Giancarlo Scaglia, "Golden 3", 2018, λάδι σε καμβά, 220 x 220 εκ.
Giancarlo Scaglia
Giancarlo Scaglia, "Golden 3", 2018, λάδι σε καμβά, 220 x 220 εκ.
Ετοιμάζεται η ατομική έκθεση ζωγραφικής του Περουβιανού καλλιτέχνη Giancarlo Scaglia, ενός καλλιτέχνη που ερευνά τη σχέση ιστορίας και μνήμης, με αναφορά στα ιστορικά βιώματα της πατρίδας του. Η έκθεση θα εγκαινιαστεί στις 3 Φεβρουαρίου στην γκαλερί Bernier-Eliades και θα διαρκέσει έως τις 3 Μαρτίου. Ο καλλιτέχνης θα είναι παρών στα εγκαίνια. 
Ο Giancarlo Scaglia (γεν. 1981, Περού) σπούδασε καλές τέχνες στη Λίμα όπου και ανέπτυξε την καριέρα του ως καλλιτέχνης. 
Το έργο του Scaglia ερευνά την σχέση ιστορίας και μνήμης, κάνοντας αναφορά στις ένοπλες συγκρούσεις από τη δεκαετία του '80 και του '90 που έλαβαν χώρα στο Περού. Το ενδιαφέρον του γι’ αυτά τα γεγονότα, τον έκανε να αμφισβητήσει την προέλευση των καλλιτεχνικών πρωτοποριών και να προβληματιστεί σχετικά με το τι είναι αυτό που καθορίζει αν μια ενέργεια ή μια χειρονομία θεωρείται "τέχνη".
Ο καλλιτέχνης μέσα από το έργο του δείχνει αυτό που δεν υπάρχει πια: τις ζωές που χάθηκαν σε εκείνες τις καταστροφικές συγκρούσεις και δημιουργεί ένα "αρνητικό μνημείο" για να τιμήσει την απουσία συλλογικής μνήμης, των νεκρών και του κράτους δικαίου που παραβιάστηκε με την εκτέλεση πολλών ανθρώπων. Δίνοντας απτή μορφή σε αυτό το κενό και δημιουργώντας ένα ομοίωμα αυτής της απουσίας, ο Scaglia μνημονεύει και υλοποιεί ένα κενό που δεν μπορούμε ή δεν θέλουμε να δούμε, αλλά πάνω στο οποίο σκοντάφτουμε, αναπόφευκτα.
Στοιχεία από δελτίο Τύπου της γκαλερί Bernier-Eliades


H γκαλερί λειτουργεί Δευτέρα – Παρασκευή: 10:30 – 18:30. Σάββατο: 12:00 – 16:00
The Books' Journal

Το Books' Journal είναι μια απολύτως ανεξάρτητη επιθεώρηση με κείμενα παρεμβάσεων, αναλύσεις, κριτικές και ιστορίες, γραμμένα από τους κατά τεκμήριον ειδικούς. Πανεπιστημιακούς, δημοσιογράφους, συγγραφείς και επιστήμονες με αρμοδιότητα το θέμα με το οποίο καταπιάνονται.

Προσθήκη σχολίου

Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.