Σύνδεση συνδρομητών

Όταν ο Βλαδίμηρος τηλεφώνησε στην Άνγκελα

Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2022 15:16
Ο Πούτιν από τον Δημήτρη Χαντζόπουλο. Σκίτσο που δημοσιεύτηκε στην Καθημερινή.
Δημήτρης Χαντζόπουλος / Καθημερινή
Ο Πούτιν από τον Δημήτρη Χαντζόπουλο. Σκίτσο που δημοσιεύτηκε στην Καθημερινή.

ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ:  Άνγκελα, σε πήρα να σε ευχαριστήσω.

ΑΝΓΚΕΛΑ:  Γιατί, τι έκανα Βλαδίμηρε;

ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ:  Να, γι’ αυτό που με αφήνεις να κάνω τις βρωμοδουλειές μου και κάνεις πως δεν βλέπεις.

ΑΝΓΚΕΛΑ:  Δεν κατάλαβες Βλαδίμηρε, υπερασπίζομαι τα συμφέροντα της χώρας μου και τις επενδύσεις των γερμανικών εταιρειών.  It is strictly business.

ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ:  Μου είπαν τα παιδιά της Καγκεμπέ ότι πας στην Ουάσιγκτον την άλλη βδομάδα.  Αλήθεια;

ΑΝΓΚΕΛΑ:  Ναι, θα μου απονείμει ο Μπαράκ το Μετάλλιο της Ελευθερίας.  You know, The Presidential. Είναι ο καλύτερος φαν που έχω μετά τον καρντάση τον Έρντυ. 

ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ:  Μόνο αυτό;  Μου είπαν και κάτι για μια κουβεντούλα για τα γεωπολιτικά.

ΑΝΓΚΕΛΑ:  Αφού ρωτάς δεν μπορώ να σ’ το κρύψω.  Πρέπει να παραδεχθώ όμως ότι τα παιδιά της Καγκεμπέ τα ξέρουν όλα.

ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ:  Ναι, είναι τα πρώτα στην πιάτσα.  Μην ξεχνάς ότι χωρίς αυτά τα φιλαράκια από την Αγία Πετρούπολη δεν θα ήμουν στο Κρεμλίνο.  Λοιπόν, για λέγε τώρα.

ΑΝΓΚΕΛΑ:  Να, θα κουβεντιάσουμε για την Αραβική Άνοιξη, καταλαβαίνεις.  Αλλά μην πεις τίποτα σε παρακαλώ.

ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ:  Καταλαβαίνω.  Εξάλλου, εγώ τα έχω κτίσει αυτά τα μαγαζιά.  Όλα, από τη Συρία μέχρι και τη Λιβύη.

ΑΝΓΚΕΛΑ:  Το ξέρω.  Και μου αρέσει πολύ το ντεκόρ τους.  Εκατό τοις 100 καλοκαιρινό.  Όλα ευάερα και ευήλια.

ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ:  Σου έχω πει ότι τελευταία κάνω μπίζνες και με Ουκρανούς;  Μόνο που είναι λίγο ναζί και χαπάκηδες.  Και πολύ ατίθασοι.  Αλλά πού θα πάει, θα τους στρώσω.

ΑΝΓΚΕΛΑ:  Lovely, Now you are talking!  Πες τους ότι εκεί ενδιαφέρεται και η Φολκσβάγκεν μου.

ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ:  Με τον Έρντυ πώς τα πας τελευταία.  Φαίνεται πολύ ανήσυχος.  Σε λίγο θα έχουμε τα εκατοντάχρονα και δεν έχει πάρει ούτε ένα νησί για να κάνει και αυτός το κομμάτι του.

ΑΝΓΚΕΛΑ:  Όλο κακία είσαι.  Περιμένει να του παραδώσω πρώτα τα νέα υποβρύχια, να το σιγουρέψει το πράμα.  Για Αμερικανάκι τον πέρασες;  Που χάνει τον ένα πόλεμο μετά τον άλλο;

ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ:  Να μου τον προσέχεις τον Έρντυ, μου είναι χρήσιμος.  Παρόλο ότι τον μισώ.  Γιατί ενώ εγώ σου φέρνω  λουλούδια αυτός σου δίνει στα μουλωχτά καθρεφτάκια και σκουλαρίκια.

ΑΝΓΚΕΛΑ:  Δεν μου λες Βλαδίμηρε, αυτή τη ζήλεια που έχεις, την έχει πάρει χαμπάρι ο Χαντζόπουλος εκεί κάτω στην Ελλάδα;

ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ:  Ποιος, αυτός που έκοψε το κεφάλι του φουκαρά του Ανδρουλάτση;  Αυτός που μου έκανε το κεφάλι κλεψύδρα;

ΑΝΓΚΕΛΑ:  Ναι αυτός ο αναιδής.  Μου έχει κάνει πολλά στο παρελθόν αλλά εγώ τον συγχωρώ.  Γιατί είναι και αυτός φυσικός.

ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ:  Είναι ώρα να τον συγυρίσω.  Θα βάλω την τσαμπουκαλού τη Ζαχάροβα να του κάνει ένα τουίτ.  Ή να στείλω για σιγουριά την διεύθυνσή του στον Πολάκη;

ΑΝΓΚΕΛΑ:  Αχ, στον Κρητίκαρο, τον κολλητό του μικρού Αλέξη της καρδιάς μου!  Πάντως Βλαδίμηρε δεν κατάλαβα γιατί τον έδωσες τον μικρό στον Ολάντ τόσο στεγνά.

ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ:  Γιατί τα πήρα στο κρανίο.  Ήρθε εδώ με έναν Λαφαζάνη και μου ζήταγαν να τους δώσω ρούβλια για να τα κάνουνε δραχμές.  Για να πέσει κι άλλο η αξία τους.

ΑΝΓΚΕΛΑ:  Σωστά, έπρεπε να προστατεύσεις το εθνικό σου νόμισμα.  Αλλά πες μου, τι δουλειά έχεις εσύ ένας ντελικάτος αντιφασίστας με ένα βαρβάτο κουμμούνι; 

ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ:  Καλά δεν ξέρεις ότι εκεί κάτω νομίζουν ότι είμαι η μετεμψύχωση του Λένιν;  Στάζουν μέλι με μένα.  Όταν δε μιλάνε για το γένος μου, το ξανθό, λιώνουν σαν κερί.

ΑΝΓΚΕΛΑ:  Καλά δεν έχουν μάθει ιστορία;  Ότι το ξανθό γένος είναι παραμύθι της Χαλιμάς.  Ότι εσείς ποτέ δεν τους βοηθήσατε;  Ότι πάντα τους πουλήσατε;

ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ:  Πώς να μάθουν.  Tα βιβλία εκεί τα γράφει το κόμμα του Λαού, το Τιμημένο.  Αυτοί νομίζουν ότι κάποτε τους απελευθέρωσε ένας κόκκινος στρατός με κάποιον Άρη αρχηγό.

ΑΝΓΚΕΛΑ:  Πάντως εκεί θα έβγαινες με 61,31%.  Χαλαρά, χωρίς βία και νοθεία. Και σε έκαναν, τυχερέ, και Ντόκτορα επίτιμο σε Πελοπόννησο και Αθήνα.  Σε εκτιμούν παντού οι σύντροφοι.

ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ:  Κι εγώ τους εκτιμώ.  Και σέβομαι πάντα τους αγώνες της Αριστεράς.  Κι αν ήμουν στα πράγματα τότε δεν θα είχε πέσει το Βίτσι και ο Γράμμος.  Είδες τι έκανα στο Γκρόσνι;

ΑΝΓΚΕΛΑ:  Ναι το είδα, work of art.  Τύφλα να ‘χει η Γκουέρνικα και το Ναγκασάκι.  Τι κρίμα που δεν πρόλαβε ο Πικάσο να σου το κάνει κάδρο.  Να το ‘δινες δώρο στο Ερμιτάζ της νιότης σου. 

ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ:  Κάτσε Άνγκελα, αλλάξαμε κουβέντα.  Μιλάγαμε για τον Έρντυ.  Δεν μου λες, τι θα κάνει η Αλεμάνια όταν αυτός μπουκάρει στα νησιά;

ΑΝΓΚΕΛΑ:  Μα τι ερώτηση είναι αυτή Βλαδίμηρε.  Αυτό που έκανε πάντα.  Θα υποστηρίζει τα οικονομικά της συμφέροντα.  Με τα μπούνια.

ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ:  Εγώ πάντως θα τους στείλω ανθρωπιστική βοήθεια.  Και θα ζητήσω να κλείσουν τα στενά.  Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορούν να κάνουν αυτοί οι ναζί οι Ουκρανοί.

ΑΝΓΚΕΛΑ:  Βλαδίμηρε συγγνώμη αλλά πρέπει να σε κλείσω τώρα.  Έχω ένα μίτινγκ πρωί πρωί για το μέλλον της Ενωμένης Ευρώπης.  Όνειρα γλυκά, αυτοκράτορά μου.

ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ:  Καληνύχτα τότε γλυκιά μου.  Και καλή επιτυχία στο μίτινγκ σου.  Και μένα η Ευρώπη είναι πάνω πάνω στην ατζέντα μου.  Την θέλω όσο πιο ενωμένη γίνεται. 

ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ:  Στάσου Άνγκελα!  Σου είπα για το δικό μου μίτινγκ αύριο με τον Λαβρόφ και τον Έρντυ; Είναι για το μέλλον της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου.

Η Άνγκελα εν τω μεταξύ είχε κατεβάσει το ακουστικό.  Αλλιώς, εκτός από lovely, θα του έλεγε ότι για τα κατεχόμενα ενδιαφέρεται και η Όπελ, όχι μόνο η Φολκσβάγκεν της.

Προσθήκη σχολίου

Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.