Σύνδεση συνδρομητών

Και δικαστικά επικυρώθηκε η έξωση του Συλλόγου Αρχαιολόγων από το κτίριο της Ερμού

Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου 2023 11:05
Το νεοκλασικό κτίριο της Ερμού. Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας επικυρώνει την έξωση του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, που έχει αποφασίσει η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.
Φωτογραφία αρχείου
Το νεοκλασικό κτίριο της Ερμού. Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας επικυρώνει την έξωση του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, που έχει αποφασίσει η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Και δικαστικά επικυρώθηκε η έξωση του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων από το ακίνητο της οδού Ερμού 134-136. Σύμφωνα με την 327/2023 απόφαση της Επιτροπής Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας, απερρίφθη αμετάκλητα το αίτημα του Συλλόγου για αναστολή εκτέλεσης της υπουργικής απόφασης. Σύμφωνα με το υπουργείο, η αυτόβουλη συμμόρφωση του Συλλόγου προς την άμεσα εκτελεστή δικαστική κρίση, στην οποία ο ίδιος προσέφυγε, συνιστά ενέργεια υποχρεωτική εκ του Συντάγματος. 

Η εξέλιξη έγινε γνωστή με το κάτωθι σύντομο δελτίο Τύπου που εκδόθηκε από το υπουργείο Πολιτισμού: 

​Την Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2023 εκδόθηκε η 327/2023 απόφαση της Επιτροπής Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία απέρριψε αμετάκλητα το αίτημα του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων περί αναστολής εκτέλεσης της με αρ. 388268/11.8.2023 απόφασης της Υπουργού Πολιτισμού, που ανακάλεσε την παραχώρηση προς τον ΣΕΑ, του ακινήτου της οδού Ερμού 134-136. Η αυτόβουλη συμμόρφωση του ΣΕΑ προς την άμεσα εκτελεστή δικαστική κρίση, στην οποία ο ίδιος προσέφυγε, συνιστά ενέργεια υποχρεωτική εκ του Συντάγματος.

The Books' Journal

Το Books' Journal είναι μια απολύτως ανεξάρτητη επιθεώρηση με κείμενα παρεμβάσεων, αναλύσεις, κριτικές και ιστορίες, γραμμένα από τους κατά τεκμήριον ειδικούς. Πανεπιστημιακούς, δημοσιογράφους, συγγραφείς και επιστήμονες με αρμοδιότητα το θέμα με το οποίο καταπιάνονται.

1 σχόλιο

Τόσες ΜΚΟ υπάρχουν, δεν θα βρεθεί μία να φροντίσει για τη στέγασή τους, θα τους αφήσουν στο δρόμο, νηστικούς, με μικρά παιδιά; Ας τους δώσουν τουλάχιστον μία βάρκα να πάνε στην Ιταλία...

Ιωάννης Ανδρέου
Ιωάννης Ανδρέου
06 Νοε 2023, 04:11

Προσθήκη σχολίου

Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.