Σύνδεση συνδρομητών

Η ομολογία του Προτασέβιτς και οι φίλοι δικτατόρων

Τρίτη, 25 Μαϊος 2021 23:37
Ο Ρομάν Προτασέβιτς, ο λευκορώσος δημοσιογράφος που απήχθη από το καθεστώς Λουκασένκο, ενώ ομολογεί δημοσίως ότι ήταν υποκινητής αντικυβερνητικών συγκεντρώσεων, Είναι εμφανείς οι μώλωπες στο πρόσωπό του, ενώ ο πατέρας του κατήγγειλε ότι του έχουν σπάσει τη μύτη. Είναι προφανές ότι η «ομολογία» του είναι προϊόν σωματικής ή/και ψυχολογικής βίας.
Τηλεόραση Λευκορωσίας
Ο Ρομάν Προτασέβιτς, ο λευκορώσος δημοσιογράφος που απήχθη από το καθεστώς Λουκασένκο, ενώ ομολογεί δημοσίως ότι ήταν υποκινητής αντικυβερνητικών συγκεντρώσεων, Είναι εμφανείς οι μώλωπες στο πρόσωπό του, ενώ ο πατέρας του κατήγγειλε ότι του έχουν σπάσει τη μύτη. Είναι προφανές ότι η «ομολογία» του είναι προϊόν σωματικής ή/και ψυχολογικής βίας.

Χθες, η ΚΑΓΚΕΜΠΕ Λευκορωσίας έδωσε στη δημοσιότητα το βίντεο που ακολουθεί. Η ΚΑΓΚΕΜΠΕ, το τονίζω και το υπογραμμίζω: https://www.youtube.com/watch?v=B0YE64e4Xsw

Είναι ο Ρομάν Προτασέβιτς, ο οποίος δηλώνει πως ομολόγησε ότι σχεδίαζε «μαζικές ταραχές».

Οι μώλωπες είναι εμφανείς στο πρόσωπό του.

Γίνεται αμέσως αντιληπτό πως διαβάζει από οτοκιού.

Δεν χρειάζεται να είσαι ειδικός για να αντιληφθείς ότι πρόκειται για ένα βίντεο προπαγανδιστικό του καθεστώτος, προκειμένου να πείσει για την αναγκαιότητα της επαίσχυντης πράξης που έκανε.

Ωστόσο, δεν βλέπω αντιδράσεις από:

α) τους «αντιστασιακούς επί χούντας» που διαμαρτύρονται κάθε χρόνο για την εκπομπή του Μαστοράκη στην τότε ΥΕΝΕΔ

β) όλους εκείνους που μας έπρηξαν με το #ποναωρέ με τα «γεγονότα» στη Νέα Σμύρνη.

γ) τους συνήθεις δικαιωματιστές...

δ) και άλλες φαιδρές σέχτες εκατέρωθεν του πολιτικού φάσματος.

 

kakomoira

Η κοπέλα του Ρομάν Προτασέβιτς Σοφία Σαπέγκα, σε βίντεο που δημοσιοποίησε ο κατασταλτικός μηχανισμός του δικτάτορα Λουκασένκο.

Προσέξτε τη στάση του σώματος, τον τρόπο που μιλάει, το βλέμμα της στο οτοκιού.

Ενδιαφέρον έχει η τελευταία φράση της, σύμφωνα με την οποία ο Ρομάν Προτασέβιτς δημοσιοποιούσε τα προσωπικά στοιχεία στελεχών της αστυνομίας.

Οι αρχές δήλωσαν πως θα κρατηθεί, αρχικώς, για 2 μήνες στη φυλακή ως κατηγορούμενη. Και βλέπουμε στη συνέχεια. Η γνωστή μέθοδος της «σαλαμοποίησης» του κατηγορητηρίου κ.λπ.

Βέβαια, θα βρεθούν κάποιοι που υποδύονται τους δημοσιογράφους, ενώ στην πραγματικότητα υπηρετούν ξένες μυστικές υπηρεσίες με αμοιβή, να πουν διάφορα φαιδρά και τραγικά συνάμα.

Ωστόσο, όλοι κρίνονται, πρώτα από τους αναγνώστες και, τελικά, από το χρόνο.

 

ΥΓ1. Με ρώτησαν αρκετοί, είτε δημοσίως είτε κατ' ιδίαν, αν ισχύουν οι πληροφορίες που δημοσιεύονται σχετικά με το νεοναζιστικό παρελθόν του Ρομάν Προτάσεβιτς που συνέλαβαν,  απήγαγαν για την ακρίβεια, οι μυστικές υπηρεσίες του δικτάτορα Λουκασένκο.

Αναζήτησα σχετικές πληροφορίες σε πηγές ελεύθερης πρόσβασης στο διαδίκτυο τριών χωρών: Ρωσίας - Λευκορωσίας και Ουκρανίας.

Παντού, σε διάφορα κείμενα, πολλών και διαφορετικών ΜΜΕ, συμβατικών και ηλεκτρονικών, συνάντησα μια συγκεκριμένη φράση η οποία αναμεταδίδεται με ανατριχιαστική ακρίβεια από όλους τους «συγγραφείς» των κειμένων.

Το γεγονός αυτό, με καθιστά ιδιαίτερα επιφυλακτικό, καθώς πρόκειται για διασπορά φήμης σε εντεταλμένη υπηρεσία με σκοπό την ηθική απαξίωση του νεαρού, αντιφρονούντα δημοσιογράφου. Στις μέρες μας το λένε «δολοφονία χαρακτήρων».

Το γεγονός, επίσης, ότι υπάρχει μία μόνο αναφορά, η οποία δεν μπορεί να ελεγχθεί από ανεξάρτητες πηγές, αλλά εκπορεύεται από ένα σκοτεινό κέντρο και απλώς αναπαραγάγεται από ΜΜΕ φιλικά προς τα καθεστώτα Ρωσίας και Λευκορωσίας, με οδηγεί στο συμπέρασμα πως πρόκειται για επιχείρηση επηρεασμού ή έστω διασποράς και καλλιέργειας αμφιβολιών στις δυτικές κοινωνίες. Οι δε φωτογραφίες που υποτίθεται ότι επιβεβαιώνουν αυτό το παρελθόν, δεν υπάρχουν, τουλάχιστον σε ελεύθερη πρόσβαση ή σε μεγάλα ΜΜΕ που, όπως φαίνεται, προσπαθούν κάπως να ισορροπήσουν σε τεντωμένο σχοινί.

Ως προς αυτούς που τις υιοθέτησαν άκριτα, ας τους κρίνουν οι αναγνώστες.

ΥΓ. 2  A propos, εκείνο το PEN Club που ιδρύθηκε πρόσφατα εν Ελλάδι, και σε όλο τον κόσμο παλεύει για την ελευθερία της γνώμης, του Τύπου, των πεποιθήσεων, στηρίζει διωκόμενους συγγραφείς, ποιητές, δημοσιογράφους κ.λπ., θα αντιδράσει, έστω και τυπικά, με κάποια ολιγόλογη καταδικαστική ανακοίνωση, για τον νεαρό δημοσιογράφο της Λευκορωσίας, έτσι για να παραμείνει ο φερετζές στη θέση του;

Προσθήκη σχολίου

Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.