Σύνδεση συνδρομητών

Βρίζω κι εγώ για τον Θάνο Πλεύρη

Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2016 00:23
Οι πολιτικές διαφωνίες λύνονται στην πολιτική, όχι με φαρμακοανθεκτικές λοιμώξεις. Θάνο σιδεροκέφαλος για να σε κρίνουμε πολιτικά.
Φωτογραφία Αρχείου
Οι πολιτικές διαφωνίες λύνονται στην πολιτική, όχι με φαρμακοανθεκτικές λοιμώξεις. Θάνο σιδεροκέφαλος για να σε κρίνουμε πολιτικά.

Ο Θάνος Πλεύρης βρέθηκε να ακροβατεί μεταξύ ζωής και θανάτου. Πολλοί έσπευσαν να του ευχηθούν καλό κατευόδιο για τον άλλο κόσμο. Θα ευχηθώ κι εγώ να πεθάνουν οι ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις.

Οι ρατσιστές που εύχονται ψόφους, μπερδεύουν το μικρόβιο της πολιτικής με τα μικρόβια του πραγματικού κόσμου. Ο Θάνος Πλεύρης έπαθε μία ενδονοσοκομειακή λοίμωξη, δηλαδή μολύνθηκε κατά τη διάρκεια μίας τυπικής επέμβασης με ένα πολύ ισχυρό μικρόβιο. Αυτά τα μικρόβια-Ταλιμπάν που βρίσκονται στα νοσοκομεία αντέχουν τις ισχυρότερες αντιβιώσεις που είναι διαθέσιμες στην ιατρική. Τέτοιες λοιμώξεις υπάρχουν σε όλο τον κόσμο, αλλά στην Ελλάδα περισσότερο.

 

mikrovia
Χάρτης εξάπλωσης ενός φαρμακοανθεκτικού μικροβίου, σαν και αυτό που προσέβαλε το Θάνο Πλεύρη. Στο συγκεκριμένο είμαστε πέμπτοι στην ΕΕ.

Αν νομίζετε ότι αυτό το πρόβλημα αφορά μόνο τα "φασιστόμουτρα”, απατάστε. Την τελευταία 10ετία, κάθε χρόνο πεθαίνουν 3.000 συμπολίτες μας από λοιμώξεις σαν του Θάνου Πλεύρη, πολλοί μάλιστα υγιέστατοι, όπως και ο Θάνος Πλεύρης. Αυτά τα νούμερα μας κατατάσσουν στις πρώτες θέσεις του ΟΟΣΑ. Και αν δε γνωρίζετε κανέναν σαν το Θάνο Πλεύρη, 1,5 - 2,5 δις ευρώ ετησίως από τα λεφτά που πληρώνετε σε φόρους πηγαίνουν στη θεραπεία ασθενών σαν τον Θάνο Πλεύρη. Εν ολίγοις, θα έπρεπε να αγωνιάτε για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Θάνος Πλεύρης.

 

antibiwsh
Η χρήση αντιβιoτικών στην Ελλάδα είναι σαν την επαναστατικότητα του Έλληνα. Το παρακάνει εκεί που δεν χρειάζεται.

Παράγοντες που επιβαρύνουν την εμφάνιση τέτοιων λοιμώξεων είναι η άσκοπη πολυήμερη νοσηλεία, η μικρή αναλογία νοσηλευτών-γιατρών, η έλλειψη εκπαίδευσης προσωπικού και η άσκοπη χρήση αντιβιοτικών. Η μείωση αυτών των λοιμώξεων απαιτεί την εφαρμογή δέσμης μέτρων σε όλο το σύστημα υγείας, κάτι που όπως ξέρουμε είναι αδύνατο να εφαρμοστεί με συνεχείς αντεγκλήσεις μεταξύ υπευθύνων και τη διαρκή αλλαγή άσχετων επικεφαλείς στο υπουργείο Υγείας. Ο τελευταίος υπουργός που ασχολήθηκε με το θέμα ήταν ο Άδωνις Γεωργιάδης, υπουργός στην κυβέρνηση του κόμματος με το οποίο πολιτεύεται ο Θάνος Πλεύρης.

Προτείνω λοιπόν, αντί να βρίζετε έναν έως προχθές ετοιμοθάνατο άνθρωπο, να βρίσουμε όλοι μαζί προς το υπουργείο Υγείας, το οποίο έχει διαχρονικά επιτρέψει την έξαρση αυτών των άσκοπων ασθενειών, με τεράστιο ατομικό και κοινωνικό κόστος. Προσωπικά εύχομαι ο Θάνος Πλεύρης να περπατήσει υγιέστατος σύντομα και να πολιτευτεί ξανά για να εφαρμόσει μία πολιτική περιορισμού των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων. Έτσι θα αξιοποιήσει την πολιτική του ικανότητα και την τρομακτική αυτή εμπειρία.

ΥΓ. Μπορείτε να δείτε την περήφανη κατάταξή μας στις χώρες τις πρωτιάς αναζητώντας τους πίνακες της σειράς ‘3’ σε αυτό το report. Μην ψάξετε πολύ, είμαστε στους τελευταίους 5 σε κάθε έναν από αυτούς ecdc.europa.eu/en/publications/publications/antimicrobial-resistance-europe-2014.pdf

ΜεθΥΓ. Όσοι τον έχουν γνωρίσει προσωπικά μιλάνε για έναν ευγενέστατο άνθρωπο.

Προσθήκη σχολίου

Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.