Σύνδεση συνδρομητών

Με Κόρτο Μαλτέζε το νέο Books' Journal

Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου 2018 13:40
Ο Κόρτο Μαλτέζε συναντά τον Κωνσταντίνο Καβάφη. Η εκδοχή του Αλέκου Παπαδάτου, από το εξώφυλλο του νέου Books' Journal, τχ. 84.
Αλέκος Παπαδάτος / The Books' Journal
Ο Κόρτο Μαλτέζε συναντά τον Κωνσταντίνο Καβάφη. Η εκδοχή του Αλέκου Παπαδάτου, από το εξώφυλλο του νέου Books' Journal, τχ. 84.

Με καθυστέρηση, και ύλη που καλύπτει το δίμηνο Ιανουαρίου Φεβρουαρίου 2018, κυκλοφορεί από αύριο το νέο τεύχος του Books' Journal. Στο εξώφυλλο, ο Αλέκος Παπαδάτος σχεδιάζει ένα πρόσωπο των κόμικς μυθοπλασιών, τον Κόρτο Μαλτέζε του Ούγκο Πρατ, να πίνει τον καφέ του με τον Καβάφη. Κάπως έτσι, υποδεχόμαστε τη νέα περίοδο του Κόρτο Μαλτέζε, του ήρωα ενός από τα πιο δημοφιλή παγκοσμίως αφηγήματα, από τους Κανάλες και Πελλεχέρο. Αλλά, προφανώς, έχουμε κι άλλα.

Στο νέο τεύχος, μπορείτε να βρείτε: 

Ένα άρθρο του Σπύρου Κακουριώτη για τον Τάκη Λαμπρία, τον επίμονο ημερολογιογράφο. Μια δυσοίωνη πρόβλεψη του καθηγητή Παναγιώτη Γκλαβίνη για τα συντρέχοντα χρονοδιαγράμματα, τις συγκλίνουσες ατζέντες και την επιστροφή του φόβου του Grexit. Το άρθρο της καθηγήτριας Γεωργίας Γκότση για τον αμφίσημο κόσμο του Νίκου Καζαντζάκη. Τις παρεμβάσεις των καθηγητών Άγγελου Χανιώτη και Διαμαντή Παναγιωτόπουλου για την πολιτιστική μνήμη. Το άρθρο της Ιωάννας Πετροπούλου για το Αϊβαλί – ένα λεύκωμα που μνημειώνει έναν μαγικό τόπο. Τη συνέντευξη της συγγραφέως Πωλίνα Ζερεμπτσόβα στον Δημήτρη Β. Τριανταφυλλίδη. Την παρουσίαση του τελευταίου βιβλίου του Τίμοθυ Σνάιντερ για το Ολοκαύτωμα από τον Αθανάσιο Αναγνωστόπουλο. Την κριτική του καθηγητή Νικόλα Βρούσαλη στον Οκτώβρη του Miéville – μια αριστερή προσέγγιση της Οκτωβριανής Επανάστασης. Την ανάλυση του Γιώργου Λ. Ευαγγελόπουλου που εξηγεί γιατί είναι συνηθισμένο φαινόμενο η ανομία. Την προσέγγιση της Βίβιαν Στεργίου στο έργο του Σαντέλ. Την προσέγγιση του καθηγητή Αλέξη Πολίτη στις μελέτες του καθηγητή Γρηγόρη Σηφάκη για την προφορική λογοτεχνία. Την προσέγγιση του Κώστα Θ. Καλφόπουλου στη γυναικεία λογοτεχνία της περιπλάνησης. Τα εννιά ποιήματα ισάριθμων ποιητών για τον Νίκο Εγγονόπουλο – με τον τρόπο του ποιητή. Και πολλά άλλα.

Από την Τρίτη 23 Ιανουαρίου στα βιβλιοπωλεία και στα περίπτερα. 

 

 

The Books' Journal

Το Books' Journal είναι μια απολύτως ανεξάρτητη επιθεώρηση με κείμενα παρεμβάσεων, αναλύσεις, κριτικές και ιστορίες, γραμμένα από τους κατά τεκμήριον ειδικούς. Πανεπιστημιακούς, δημοσιογράφους, συγγραφείς και επιστήμονες με αρμοδιότητα το θέμα με το οποίο καταπιάνονται.

Προσθήκη σχολίου

Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.