Σύνδεση συνδρομητών

Κυκλοφορεί το νέο τεύχος του Books' Journal

Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου 2017 15:24
To εξώφυλλο του Books' Journal, 80, Σεπτέμβριος 2017. Σχέδιο: Αλέκος Παπαδάτος.
The Books' Journal
To εξώφυλλο του Books' Journal, 80, Σεπτέμβριος 2017. Σχέδιο: Αλέκος Παπαδάτος.

Με αφιέρωμα στα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση κυκλοφορεί από σήμερα το νέο τεύχος, 80, του Books' Journal.

Έπειτα από την καλοκαιρινή ανάπαυλα, από σήμερα μπορείτε να βρίσκετε πάλι στα βιβλιοπωλεία και στα περίπτερα το Books' Journal.
Το βασικό αφιέρωμα του νέου τεύχους είναι σε βιβλία για την Οκτωβριανή Επανάσταση, τον ανελεύθερο χαρακτήρα των κομμουνιστικών καθεστώτων, τον ολοκληρωτισμό που αντικατέστησε σύντομα τις ελπίδες χειραφέτησης που έφερνε μια Επανάσταση η οποία επιθυμούσε να αλλάξει, επί το δικαιώτερον, τον κόσμο.
Στο αφιέρωμά μας γράφουν: ο Τριαντάφυλλος Καρατράντος, ο Πάσχος Μανδραβέλης, ο Νίκος Μαραντζίδης, ο Πέτρος Παπασαραντόπουλος, ο Δημήτρης Σκάλκος, η Κατερίνα Σχινά. Εκτεταμένη συνέντευξη για τα ανθρώπινα δικαιώματα, τα χρόνια της ΕΣΣΔ αλλά και τις μετέπειτα περιόδους, έως και την εποχή του Βλάντιμιρ Πούτιν, παραχωρεί στο περιοδικό ο συχνά διωχθείς για τη δράση του, Λεβ Πονομαριόφ, συντηρητικός πολιτικός που διεκδικεί με πάθος τις ελευθερίες οι οποίες είναι αυτονόητες σε κάθε δυτική δημοκρατία..
Ο γενικός τίτλος του τεύχους είναι «Στην Ντίσνεϋλαντ του τρόμου», τίτλος που συνοδεύει ένα ευρηματικό εξώφυλλο το οποίο, όπως πάντα, υπογράφει ο Αλέκος Παπαδάτος.
Το τεύχος περιλαμβάνει πολλά ακόμα ενδιαφέροντα κείμενα. Σημειώνουμε δυο ουσιαστικές παρεμβάσεις:
Η μία είναι του κριτικού και συγγραφέα Δημοσθένη Κούρτοβικ, ο οποίος συζητεί με τον Λάκη Προγκίδη για την πρόσληψη του Παπαδιαμάντη από έναν διανοούμενο που θεωρούνταν κοσμοπολίτης και ο οποίος φαίνεται ότι, εσχάτως, αναδιπλώνεται στον εθνοκεντρισμό.
Η δεύτερη υπογράφεται από τον καθηγητή Παύλο Ελευθεριάδη και είναι μια εξονυχιστική ανάγνωση του τελευταίου, ήδη πολυσυζητημένου βιβλίου του Γιάνη Βαρουφάκη (που θα κυκλοφορήσει και στα ελληνικά με τίτλο Ανίκητοι ηττημένοι). Στην ανάγνωση του καθηγητή Ελευθεριάδη αναδεικνύονται, μεταξύ άλλων, όψεις της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, τους πρώτους μήνες του 2015, που δεν έχουν επισημανθεί από τον Τύπο, παρά τη δημοσιότητα που έχει αφιερωθεί από τις ελληνικές εφημερίδες στη μαρτυρία του μοιραίου υπουργού της πρώτης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
Αναζητήστε το νέο τεύχος του Books' Journal στα βιβλιοπωλεία και τα περίπτερα. Αξίζει τον κόπο.

The Books' Journal

Το Books' Journal είναι μια απολύτως ανεξάρτητη επιθεώρηση με κείμενα παρεμβάσεων, αναλύσεις, κριτικές και ιστορίες, γραμμένα από τους κατά τεκμήριον ειδικούς. Πανεπιστημιακούς, δημοσιογράφους, συγγραφείς και επιστήμονες με αρμοδιότητα το θέμα με το οποίο καταπιάνονται.

Προσθήκη σχολίου

Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.