Σύνδεση συνδρομητών

Ανέκδοτο: Ελληνική τεχνογνωσία σε θέματα Συντάγματος στην Ουκρανία!

Κυριακή, 22 Φεβρουαρίου 2015 15:50
O έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.
O έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

Μια ελληνική προσφορά από τον ΥΠΕΞ στην Ουκρανία - ή πώς και γιατί οι Ουκρανοί, τώρα, σωθήκανε. [ΤΒJ]

 

Κατά την προχθεσινή επίσκεψή του στην Ουκρανία, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς δήλωσε μεταξύ άλλων πως «η Αθήνα μπορεί επίσης να προσφέρει τεχνογνωσία σε θέματα Συντάγματος και κράτους δικαίου». Και μια δημοσιογράφος που διάβαζε την είδηση πρόσθετε πως αυτό έγινε επειδή η Ελλάδα θέλει να εξασφαλίσει τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας στην Ουκρανία.

Υποθέτουμε πως η Ελλάδα θα εισηγηθεί στην Ουκρανία, όχι μόνο να καθιερώσει το συνταγματικό και νομικό πλαίσιο της επίκλησης της Αγίας και Ομοουσίου Αδιαιρέτου Τριάδος στο πρώτο άρθρο του Συντάγματος (που δεν υπάρχει στα μετακομμουνιστικά συντάγματα ευρωπαϊκών χωρών), αλλά και να εισαγάγει το «σύγχρονο» ελληνικό νομικό πλαίσιο που επιτρέπει την απαγόρευση της αναγνώρισης εθνικών μειονοτήτων και της λειτουργίας των εθνικών μειονοτικών σωματείων, τουρκικών και μακεδονικών, ακόμα και την περιφρόνηση των καταδικαστικών αποφάσεων του ΕΔΔΑ για τις απαγορεύσεις αυτές, με αποτέλεσμα τα σωματεία αυτά να έχουν ξαναπροσφύγει στο ΕΔΔΑ. 

Παναγιώτης Δημητράς

Εκπρόσωπος του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ), μέλος της Γραμματείας της Ένωσης Ουμανιστών Ελλάδας (ΕΝΩ.ΟΥΜ.Ε.), μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου της Ευρωπαϊκής Ουμανιστικής Ομοσπονδίας και μέλος της Συνέλευσης Εκπροσώπων της Παγκόσμιας Οργάνωσης Κατά των Βασανιστηρίων (OMCT). Συγγραφέας του βιβλίου Αναζητώντας τα χαμένα δικαιώματα στην Ελλάδα. Η σκοτεινή πλευρά της ελληνικής δημοκρατίας (2007).

1 σχόλιο

Είναι λογικό να μην γνωρίζετε πολλά από διπλωματία και εξωτερική πολιτική. Μην συγχέεται τις έννοιες αυτές με το τι επικρατεί στο εσωτερικό. Εξάλλου αναφέρεστε σε Σύνταγμα και νόμους προηγούμενων κυβερνήσεων.

Αστέριος
Αστέριος
23 Φεβ 2015, 08:02

Προσθήκη σχολίου

Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.