Σύνδεση συνδρομητών

Ψεύδη και ομοερωτοφοβία Υπουργού Δικαιοσύνης – και Ντόρας

Τρίτη, 02 Δεκεμβρίου 2014 15:35
Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου. Θεωρεί άραγε ότι η ομοφυλοφιλία είναι αντίθετη στη «φύση του ανθρώπου»;
Αρχείο The Books' Journal
Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου. Θεωρεί άραγε ότι η ομοφυλοφιλία είναι αντίθετη στη «φύση του ανθρώπου»;

Τελικά, είμαστε μια χώρα που, επειδή «σέβεται τις παραδόσεις» και «την φύση του ανθρώπου» αρνούμαστε να εναρμονίσουμε τη νομοθεσία και το οικογενειακό δίκαιο με την ευρωπαϊκή νομοθεσία και με το ευρωπαϊκό δίκαιο σε ζητήματα δικαιωμάτων; Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, ρισκάρει ακόμα μια καταδίκη της χώρας αναφορικά με το Σύμφωνο Συμβίωσης - αλλά δεν είναι ο μόνος... [ΤΒJ]

«Δεν το συζητώ, δεν το διανοούμαι. Εξάλλου και η σύμβαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων το απαγορεύει. Όταν μιλάει για γάμο μιλάει για άνδρα και γυναίκα. Είμαστε μια χώρα η οποία σέβεται τις παραδόσεις, σέβεται την φύση του ανθρώπου και δεν είναι δυνατόν να επιτραπεί τουλάχιστον με αυτή την κυβέρνηση και με αυτή την υπουργία ο γάμος», είπε σήμερα ο Υπουργός Δικαιοσύνης ενώ για το σύμφωνο συμβίωσης εξήγησε πως πρέπει να εξεταστούν οι συνέπειες από την υιοθέτησή του.

«Είμαι αντίθετη με τους ομόφυλους γάμους γιατί με ενοχλεί η εικόνα» είχε πει πριν δύο εβδομάδες η Ντρόρα Μπακογιάννη.

Ψεύδεται ο Υπουργός γιατί η Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου ΔΕΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ το γάμο ομόφυλων ζευγαριών. Ορίζοντας (πριν 60+ χρόνια) το γάμο ως δικαίωμα ανδρός και γυναικός απλώς ΔΕΝ ΕΠΙΒΑΛΕΙ το γάμο ομόφυλων ζευγαριών. Το πώς βλέπει το θέμα σήμερα το ΕΔΔΑ φαίνεται στην απόφαση Schalk and Kopf V. Austria του 2010 όπου αναφέρεται και η αναφορά στο γάμο (χωρίς αναφορά σε φύλο) της Χάρτας Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ. Για αυτό άλλωστε και γάμος ομόφυλων ζευγαριών υπάρχει σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, κάποιες από τις οποίες διοικούνται και από πρόσωπα που έχον κάνει ομόφυλους γάμους.

Είναι δε ομοερωτοφοβικό να δηλώνει ένας Υπουργός και μια –τρομάρα της– «φιλελεύθερη» πολιτικός πως η φύση του ανθρώπου δεν επιτρέπει γάμο ομόφυλων ζευγαριών ή πως η εικόνα ενός ομόφυλου ζευγαριού να κάνει γάμο σε εκκλησία ή δημαρχείο ενοχλεί και για αυτό δεν πρέπει να επιτρέπεται.

Εμένα τα εμετικά χαμόγελά της Ντόρας Μπακογιάννη με τους διωκόμενους χρυσαυγίτες πολιτικούς με ενοχλούν αλλά δεν προτείνω να της απαγορεύσουμε να φωτογραφίζεται με όποιο ναζί επιθυμεί.

Σε άλλα σημερινά νέα, οι «Αθανασίου» και «Μπακογιάννηδες» της Φινλανδίας εγκαταλείπουν κατά χιλιάδες την κυρίαρχη Λουθηρανή Εκκλησία μετά την ένθερμη αποδοχή από τον Αρχιεπίσκοπό της της απόφασης της κυβέρνησης να εισαχθεί γάμος και δυνατότητα υιοθεσίας ομόφυλων ζευγαριών.

Παναγιώτης Δημητράς

Εκπρόσωπος του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ), μέλος της Γραμματείας της Ένωσης Ουμανιστών Ελλάδας (ΕΝΩ.ΟΥΜ.Ε.), μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου της Ευρωπαϊκής Ουμανιστικής Ομοσπονδίας και μέλος της Συνέλευσης Εκπροσώπων της Παγκόσμιας Οργάνωσης Κατά των Βασανιστηρίων (OMCT). Συγγραφέας του βιβλίου Αναζητώντας τα χαμένα δικαιώματα στην Ελλάδα. Η σκοτεινή πλευρά της ελληνικής δημοκρατίας (2007).

Προσθήκη σχολίου

Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.