Σύνδεση συνδρομητών

Ένα στέλεχος που παραπέμφθηκε

Τετάρτη, 15 Οκτωβρίου 2014 16:13

Παραμένει Γενικός Γραμματέας υπόδικος για παράβαση καθήκοντος κατά συρροή!

Στις 8 Οκτωβρίου 2014, είχε προγραμματισθεί δίκη ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών (με αριθμό πινακίου 18) για παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση (με βάση δικογραφία που αφορούσε πράξεις και παραλείψεις του για τα θέματα των Ρομά Χαλανδρίου) ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού και Διαχείρισης Αποβλήτων Δημήτρης Καλογερόπουλος. Η δίκη αναβλήθηκε επ’ αόριστον.

Την παραπομπή του σε δίκη, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών είχε γνωστοποιήσει στο Υπουργείο Εσωτερικών και στο Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης με το έγγραφο με αριθμό πρωτοκόλλου 162549/23-4-2014.

Παρ’ όλα αυτά, παραμένει σε κυβερνητική θέση άτομο το οποίο η εισαγγελική αρχή της χώρας θεώρησε πως έχει επαρκή στοιχεία για να το παραπέμψει σε δίκη για παράβαση καθήκοντος κατά συρροή, ανεξάρτητα φυσικά από το γεγονός πως η παραπομπή δεν θέτει σε αμφισβήτηση το τεκμήριο αθωότητας.

Πόσο νόμιμο και κυρίως πόσο ηθικό είναι;

Παναγιώτης Δημητράς

Εκπρόσωπος του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ), μέλος της Γραμματείας της Ένωσης Ουμανιστών Ελλάδας (ΕΝΩ.ΟΥΜ.Ε.), μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου της Ευρωπαϊκής Ουμανιστικής Ομοσπονδίας και μέλος της Συνέλευσης Εκπροσώπων της Παγκόσμιας Οργάνωσης Κατά των Βασανιστηρίων (OMCT). Συγγραφέας του βιβλίου Αναζητώντας τα χαμένα δικαιώματα στην Ελλάδα. Η σκοτεινή πλευρά της ελληνικής δημοκρατίας (2007).

Προσθήκη σχολίου

Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.