Σύνδεση συνδρομητών

Σπαρτιάτες και κοροϊδία των θεσμών

Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου 2023 12:11
Ο πρόεδρος των Σπαρτιατών Β. Στίγγας έξω από τον Άρειο Πάγο, όπου έδωσε κατάθεση σχετική με τις καταγγελίες του. Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, με έγγραφό της το οποίο διαβιβάζεται στη Βουλή ζητά να δοθεί η σχετική άδεια ώστε «να εξεταστούν με την ιδιότητα του υπόπτου έντεκα βουλευτές των Σπαρτιατών για το αδίκημα της εξαπάτησης εκλογικού σώματος, καθώς φέρονται να ανήκαν μεν στο κόμμα Σπαρτιάτες με επικεφαλής τον Β. Στίγκα, αλλά στην πραγματικότητα να είχαν τη στήριξη και την απόλυτη καθοδήγηση του Κασιδιάρη, έγκλειστου καταδικασμένου πρώην ηγετικού στελέχους της Χρυσής Αυγής».   Σύμφωνα με το έγγραφο της εισαγγελέως, οι υποψήφιοι με το κόμμα Σπαρτιάτες, στις εκλογές της 25ης/6/2023, «παρέστησαν από κοινού ψευδώς στους εκλογείς, προκειμένου οι τελευταίοι να ψηφίσουν τους ίδιους και το κόμμα τους ότι είναι υποψήφιοι βουλευτές του κόμματος Σπαρτιάτες με αρχηγό τον Βασίλειο Στίγκα. Η αλήθεια όμως ήταν ότι αυτοί είχαν επιλεγεί από τον Ηλία Κασιδιάρη και όχι από τον Βασίλειο Στίγκα, ότι χάρη στη στήριξη του πρώτου είχαν εκλεγεί βουλευτές και ότι αναγνώριζαν ως πραγματικό τους αρχηγό τον ανωτέρω, ο οποίος τους καθοδηγούσε από τις φυλακές».  Από το παραπάνω έγγραφο προκύπτουν πολλά και ανησυχητικά ερωτήματα και ίσως αυτονόητες απαντήσεις.  - Ο πρόεδρος του κόμματος Σπαρτιάτες πότε ανακάλυψε ότι οι υποψήφιοι και κατόπιν βουλευτές του καθοδηγούνταν από τον καταδικασμένο Κασιδιάρη; Όταν τους ενέταξε στα ψηφοδέλτια του κόμματος, όταν ευχαριστούσε δημοσίως τον Κασιδιάρη για την εκλογική βοήθειά του, ή όταν οι βουλευτές του επιχείρησαν να τον ανατρέψουν; Αυτονόητα το γνώριζε από την αρχή και προσέφερε ο ίδιος τον πολιτικό μανδύα για να αποκτήσουν κοινοβουλευτική εκπροσώπηση, παρακάμπτοντας τις απαγορεύσεις της εκλογικής νομοθεσίας.  - Το αρμόδιο Τμήμα του Αρείου Πάγου δεν είχε επαρκή στοιχεία για να αποκλείσει το κόμμα Σπαρτιάτες από τις εκλογές; Πριν από την ανακήρυξη των συνδυασμών, ήταν επαρκώς γνωστό και πολιτικά διαπιστωμένο ότι αυτό το κόμμα εμφανίστηκε στις εκλογές ως μεταμφίεση του κόμματος Κασιδιάρη. Επομένως, γιατί δεν αποκλείστηκε;  - Οι καταγγελίες του Β. Στίγκα για πρακτικές Greek mafia από Βουλευτές του κόμματος του και άλλους οι οποίοι τους καθοδηγούν με σκοπό την ανατροπή του πότε έγιναν ξαφνικά «απρόσωπες»; Μήπως όταν επήλθε νέα συμφωνία;  Η διερεύνηση που ζητά η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου σχετικά με την εξαπάτηση αφορά την παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας. Το 4,68% του εκλογικού σώματος που έδωσε κοινοβουλευτική εκπροσώπηση σε αυτό το κόμμα γνώριζε ποιους και τι ψήφιζε, με τη δημόσια καθοδήγηση του Κασιδιάρη. Αυτό είναι το πολιτικό πρόβλημα, το οποίο οι δημοκρατικοί θεσμοί, η Δικαιοσύνη, αλλά και το πολιτικό σύστημα δεν μπόρεσαν έγκαιρα να αντιμετωπίσουν.
Φωτογραφία αρχείου
Ο πρόεδρος των Σπαρτιατών Β. Στίγγας έξω από τον Άρειο Πάγο, όπου έδωσε κατάθεση σχετική με τις καταγγελίες του. Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, με έγγραφό της το οποίο διαβιβάζεται στη Βουλή ζητά να δοθεί η σχετική άδεια ώστε «να εξεταστούν με την ιδιότητα του υπόπτου έντεκα βουλευτές των Σπαρτιατών για το αδίκημα της εξαπάτησης εκλογικού σώματος, καθώς φέρονται να ανήκαν μεν στο κόμμα Σπαρτιάτες με επικεφαλής τον Β. Στίγκα, αλλά στην πραγματικότητα να είχαν τη στήριξη και την απόλυτη καθοδήγηση του Κασιδιάρη, έγκλειστου καταδικασμένου πρώην ηγετικού στελέχους της Χρυσής Αυγής». Σύμφωνα με το έγγραφο της εισαγγελέως, οι υποψήφιοι με το κόμμα Σπαρτιάτες, στις εκλογές της 25ης/6/2023, «παρέστησαν από κοινού ψευδώς στους εκλογείς, προκειμένου οι τελευταίοι να ψηφίσουν τους ίδιους και το κόμμα τους ότι είναι υποψήφιοι βουλευτές του κόμματος Σπαρτιάτες με αρχηγό τον Βασίλειο Στίγκα. Η αλήθεια όμως ήταν ότι αυτοί είχαν επιλεγεί από τον Ηλία Κασιδιάρη και όχι από τον Βασίλειο Στίγκα, ότι χάρη στη στήριξη του πρώτου είχαν εκλεγεί βουλευτές και ότι αναγνώριζαν ως πραγματικό τους αρχηγό τον ανωτέρω, ο οποίος τους καθοδηγούσε από τις φυλακές». Από το παραπάνω έγγραφο προκύπτουν πολλά και ανησυχητικά ερωτήματα και ίσως αυτονόητες απαντήσεις. - Ο πρόεδρος του κόμματος Σπαρτιάτες πότε ανακάλυψε ότι οι υποψήφιοι και κατόπιν βουλευτές του καθοδηγούνταν από τον καταδικασμένο Κασιδιάρη; Όταν τους ενέταξε στα ψηφοδέλτια του κόμματος, όταν ευχαριστούσε δημοσίως τον Κασιδιάρη για την εκλογική βοήθειά του, ή όταν οι βουλευτές του επιχείρησαν να τον ανατρέψουν; Αυτονόητα το γνώριζε από την αρχή και προσέφερε ο ίδιος τον πολιτικό μανδύα για να αποκτήσουν κοινοβουλευτική εκπροσώπηση, παρακάμπτοντας τις απαγορεύσεις της εκλογικής νομοθεσίας. - Το αρμόδιο Τμήμα του Αρείου Πάγου δεν είχε επαρκή στοιχεία για να αποκλείσει το κόμμα Σπαρτιάτες από τις εκλογές; Πριν από την ανακήρυξη των συνδυασμών, ήταν επαρκώς γνωστό και πολιτικά διαπιστωμένο ότι αυτό το κόμμα εμφανίστηκε στις εκλογές ως μεταμφίεση του κόμματος Κασιδιάρη. Επομένως, γιατί δεν αποκλείστηκε; - Οι καταγγελίες του Β. Στίγκα για πρακτικές Greek mafia από Βουλευτές του κόμματος του και άλλους οι οποίοι τους καθοδηγούν με σκοπό την ανατροπή του πότε έγιναν ξαφνικά «απρόσωπες»; Μήπως όταν επήλθε νέα συμφωνία; Η διερεύνηση που ζητά η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου σχετικά με την εξαπάτηση αφορά την παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας. Το 4,68% του εκλογικού σώματος που έδωσε κοινοβουλευτική εκπροσώπηση σε αυτό το κόμμα γνώριζε ποιους και τι ψήφιζε, με τη δημόσια καθοδήγηση του Κασιδιάρη. Αυτό είναι το πολιτικό πρόβλημα, το οποίο οι δημοκρατικοί θεσμοί, η Δικαιοσύνη, αλλά και το πολιτικό σύστημα δεν μπόρεσαν έγκαιρα να αντιμετωπίσουν.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, με έγγραφό της το οποίο διαβιβάζεται στη Βουλή ζητά να δοθεί η σχετική άδεια ώστε «να εξεταστούν με την ιδιότητα του υπόπτου έντεκα βουλευτές των Σπαρτιατών για το αδίκημα της εξαπάτησης εκλογικού σώματος, καθώς φέρονται να ανήκαν μεν στο κόμμα Σπαρτιάτες με επικεφαλής τον Β. Στίγκα, αλλά στην πραγματικότητα να είχαν τη στήριξη και την απόλυτη καθοδήγηση του Κασιδιάρη, έγκλειστου καταδικασμένου πρώην ηγετικού στελέχους της Χρυσής Αυγής».

Σύμφωνα με το έγγραφο της εισαγγελέως, οι υποψήφιοι με το κόμμα Σπαρτιάτες, στις εκλογές της 25ης/6/2023, «παρέστησαν από κοινού ψευδώς στους εκλογείς, προκειμένου οι τελευταίοι να ψηφίσουν τους ίδιους και το κόμμα τους ότι είναι υποψήφιοι βουλευτές του κόμματος Σπαρτιάτες με αρχηγό τον Βασίλειο Στίγκα. Η αλήθεια όμως ήταν ότι αυτοί είχαν επιλεγεί από τον Ηλία Κασιδιάρη και όχι από τον Βασίλειο Στίγκα, ότι χάρη στη στήριξη του πρώτου είχαν εκλεγεί βουλευτές και ότι αναγνώριζαν ως πραγματικό τους αρχηγό τον ανωτέρω, ο οποίος τους καθοδηγούσε από τις φυλακές».

Από το παραπάνω έγγραφο προκύπτουν πολλά και ανησυχητικά ερωτήματα και ίσως αυτονόητες απαντήσεις.

- Ο πρόεδρος του κόμματος Σπαρτιάτες πότε ανακάλυψε ότι οι υποψήφιοι και κατόπιν βουλευτές του καθοδηγούνταν από τον καταδικασμένο Κασιδιάρη; Όταν τους ενέταξε στα ψηφοδέλτια του κόμματος, όταν ευχαριστούσε δημοσίως τον Κασιδιάρη για την εκλογική βοήθειά του, ή όταν οι βουλευτές του επιχείρησαν να τον ανατρέψουν; Αυτονόητα το γνώριζε από την αρχή και προσέφερε ο ίδιος τον πολιτικό μανδύα για να αποκτήσουν κοινοβουλευτική εκπροσώπηση, παρακάμπτοντας τις απαγορεύσεις της εκλογικής νομοθεσίας.

- Το αρμόδιο Τμήμα του Αρείου Πάγου δεν είχε επαρκή στοιχεία για να αποκλείσει το κόμμα Σπαρτιάτες από τις εκλογές; Πριν από την ανακήρυξη των συνδυασμών, ήταν επαρκώς γνωστό και πολιτικά διαπιστωμένο ότι αυτό το κόμμα εμφανίστηκε στις εκλογές ως μεταμφίεση του κόμματος Κασιδιάρη. Επομένως, γιατί δεν αποκλείστηκε;

- Οι καταγγελίες του Β. Στίγκα για πρακτικές Greek mafia από βουλευτές του κόμματός του και άλλους οι οποίοι τους καθοδηγούν με σκοπό την ανατροπή του πότε έγιναν ξαφνικά «απρόσωπες»; Μήπως όταν επήλθε νέα συμφωνία;

Η διερεύνηση που ζητά η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου σχετικά με την εξαπάτηση αφορά την παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας. Το 4,68% του εκλογικού σώματος που έδωσε κοινοβουλευτική εκπροσώπηση σε αυτό το κόμμα γνώριζε ποιους και τι ψήφιζε, με τη δημόσια καθοδήγηση του Κασιδιάρη. Αυτό είναι το πολιτικό πρόβλημα, το οποίο οι δημοκρατικοί θεσμοί, η Δικαιοσύνη, αλλά και το πολιτικό σύστημα δεν μπόρεσαν έγκαιρα να αντιμετωπίσουν!

Θεόδωρος Π. Παπαθεοδώρου

Καθηγητής αντεγκληματικής πολιτικής στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, πρώην υφυπουργός. Βιβλία του: Δημόσια ασφάλεια και αντιεγκληματική πολιτική (2005), Επιτηρούμενη Δημοκρατία. Η ηλεκτρονική παρακολούθηση στην κοινωνία της διακινδύνευσης (2009), Η σεξουαλική παρενόχληση στην εργασία (2006), Ο Νόμος 4009/2011 για τα ΑΕΙ (2011), Νομικό καθεστώς αλλοδαπών (2015), Η χώρα που πληγώναμε (2017).

Προσθήκη σχολίου

Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.